Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Καθοριστική η συμβολή των επιχειρηματιών στη... νέα πορεία

Ανοιχτό κάλεσμα στους επιχειρηματίες, για να συμμετέχουν στη «νέα πορεία» του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε χτες ο Γ. Παπανδρέου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχιστής για το κόμμα του, της πολιτικής που εξυπηρετεί και ενισχύει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δε θα μπορούσε να αφήσει τους εκπροσώπους του έξω από την... πορεία που οραματίζεται για το κόμμα του.

Ο Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της χτεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης (ΕΣΥΑΝ), κάλεσε «όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες» του ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνέδριου που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Γενάρη. Βέβαια μερικές ώρες νωρίτερα στην εισήγησή του, με έμφαση είχε ζητήσει ιδιαίτερα από την ντόπια πλουτοκρατία να καταθέσει τους... προβληματισμούς της.

Πάντως, δεν παρέλειψε να συνεχίσει το «παιχνίδι» της παραπλάνησης των λαϊκών στρωμάτων και να καλέσει στον προσυνεδριακό διάλογο τις γυναίκες, τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους μετανάστες, αλλά και «όσους θέλουν να βοηθήσουν», όπως είπε: «Στο να φτιαχτεί ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, αυτό που τους ταιριάζει»...

Επίσης υποστήριξε ότι ο προσυνεδριακός διάλογος στο ΠΑΣΟΚ «δεν είναι μια εσωτερική κομματική διαδικασία, αλλά μια ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον και τις προτεραιότητες της χώρας μας». Στο ανοιχτό κάλεσμά του για συμμετοχή στο διάλογο, καθόρισε τα βασικά «πιστεύω» που πρέπει να έχουν όσοι αποφασίσουν να πάρουν μέρος σ' αυτόν, προβάλλοντας μεταξύ άλλων «τις αξίες της δημοκρατίας, ενός νέου πατριωτισμού, ενός πνεύματος εθελοντισμού σε μια μεταολυμπιακή Ελλάδα που έχει ως στόχο την ανάπτυξη με ποιότητα».

«Το σύνθημά μας είναι: Εχεις το λόγο, αλλάζουμε το σήμερα και δημιουργούμε το αύριο», είπε και πρόσθεσε ότι «εκτός από τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο συνέδριο».

Οι «αλλαγές» στις οποίες προσβλέπει το ΠΑΣΟΚ, στο επόμενο διάστημα παρουσιάστηκαν χτες τόσο από εισηγήσεις που έκαναν τα στελέχη του κόμματος όσο και από τα κείμενα των «ομάδων εργασίας» που έχουν συγκροτηθεί ενόψει του συνεδρίου.

Υπάρχουν αναφορές που ξεκινούν από τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ και καταλήγουν στο «νέο σοσιαλισμό» που... χτίζει το κόμμα βάσει «των νόμων της αγοράς».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο «κείμενο αναφοράς» για τη διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, που υπογράφουν οι Ε. Βενιζέλος, Κ. Καρτάλης και Χ. Μπαμπούκης και χτες συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΕΣΥΑΝ, ότι το ΠΑΣΟΚ από «κίνημα των μη προνομιούχων», μετατρέπεται στη νέα εποχή στο... κίνημα της καταπολέμησης των «νέων ανισοτήτων». Μεταξύ των οποίων «ιδιαίτερα κρίσιμες», όπως αναφέρεται στο κείμενο, είναι η... καταπολέμηση «του ψηφιακού αναλφαβητισμού» και «η αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο και τις δυνατότητες της κοινωνίας της πληροφορίας».

Εξάλλου αντικείμενο συζήτησης στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσουν η κατάργηση ή όχι της ΚΕ του κόμματος, η αντικατάσταση του Εκτελεστικού Γραφείου από την Πολιτική Γραμματεία καθώς και η εκλογή του προέδρου του κόμματος από το συνέδριο ή το Εθνικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ