Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Αύριο δικάζονται οι τρεις αγωνιστές της ειρήνης
  • Συλλαλητήριο συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια
  • Ανακοίνωση της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει στον καβαλιώτικο λαό το μπαράζ δικαστικών διώξεων που επιχειρεί η κυβέρνηση υλοποιώντας τις επιλογές και υιοθετώντας τις πρακτικές της προκατόχου της, σε βάρος 3 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση μεγάλης εμβέλειας ΝΑΤΟικού ραντάρ στη Θάσο και δηλώνει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων.

Αύριο Πέμπτη, δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας ο Σταμάτης Χατζησταματίου, ο Φίλιππος Κουτλής και ο Αλέκος Ευαγγέλου για τις κινητοποιήσεις που έγιναν το Νοέμβρη του 2000 στο Λιμάνι της Καλλιράχης προκειμένου να εμποδιστεί η εκφόρτωση του πλοίου που μετέφερε υλικά για την εγκατάσταση του ραντάρ στο όρος Υψάριον του νησιού. Κόντρα στην πολιτική τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα τους και σε ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους, η Συντονιστική Επιτροπή οργανώνει συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια και καλεί το λαό και τους φορείς του νομού να συμμετέχουν μαζικά.

Το παρών στο κάλεσμα θα δώσουν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων που παλεύουν να προστατέψουν την περιοχή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από την εγκατάσταση του ραντάρ.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, «το ραντάρ αυτό είναι γνωστό και βέβαιο ότι δεν εξυπηρετεί εθνικούς σκοπούς και ιδιαίτερα τις ανάγκες του αεροδρομίου της Χρυσούπολης. Η εγκατάστασή του θα εξυπηρετήσει τους ΝΑΤΟικούς ώστε να ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα η μεγάλη ακτινοβολία που θα εκπέμπει θα επηρεάσει δυσμενώς την υγεία των κατοίκων του νησιού».

Καταγγέλλει επίσης πως «η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων εντάσσεται στα πλαίσια της κατατρομοκράτησης των εργαζομένων και του λαού και είναι συνέχεια όλων των αντιδραστικών νόμων που κατά καιρούς ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Στρέφεται εναντίον όλων των κατοίκων αλλά και του συνόλου των φορέων του νησιού και πρώτα - πρώτα του Δημοτικού Συμβουλίου που μαζικά και δυναμικά αλλά δίχως ακρότητες αντέδρασαν στις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Αποτελεί παραπέρα προσπάθεια πολιτικής δίωξης». Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Θάσου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να απαντήσουν ενωτικά - μαζικά και αγωνιστικά στην ποινικοποίηση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ