Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΟΣΕ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Απειθαρχήστε, αντισταθείτε, μην ανέχεστε!»

Σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους του ΟΣΕ ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Χουρμουζιάδης, μιλώντας στο εργοτάξιο της Μενεμένης

Κάλεσμα να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και να αντισταθούν στην απαξίωση των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΣΕ που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να τις παραδώσει φιλέτο στους ιδιώτες, απηύθυνε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης στους εργαζόμενους του εργοταξίου του ΟΣΕ στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου του Κόμματος στο χώρο. Μιλώντας στη συγκέντρωση του προσωπικού, ο Γ. Χουρμουζιάδης προέτρεψε τους εργαζόμενους να δώσουν άμεσα τη δική τους πολιτική απάντηση στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που προωθείται με τον κατακλυσμό των χώρων δουλιάς από εργολάβους, με τη μαζική τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα, στις 9 Οκτώβρη.

Οι 280 εργαζόμενοι του εργοταξίου απασχολούνται στην επισκευή και συντήρηση του τροχαίου υλικού, δραστηριότητα που χρόνο με το χρόνο φθίνει εκούσια, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο δράσης στους μεγαλοεργολάβους που καραδοκούν. Ηδη η καθαριότητα πέρασε στα χέρια εργολάβου και το ίδιο αναμένεται να γίνει τα επόμενα χρόνια και με το τμήμα συντήρησης και επισκευών. Αντιστρόφως ανάλογη πορεία με τη μείωση του προσωπικού ακολουθούν οι επενδύσεις σε εξοπλισμό στο εργοτάξιο, αφού την τελευταία πενταετία πάνω από 2 δισ. δραχμές δαπανήθηκαν για την αγορά νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων επισκευής και συντήρησης του τροχαίου υλικού, τα οποία μένουν αναξιοποίητα λόγω έλλειψης προσωπικού. Κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΣΕ ετοιμάζουν έτσι το φιλέτο για τον ή τους εργολάβους που θα εμφανιστούν σαν «σωτήρες» της απαξιωμένης επιχείρησης.

Στο Βόλο, ο επιχειρηματίας Κιολεΐδης λειτουργεί ήδη μηχανουργείο και πιέζει τον ΟΣΕ να σπάσει το μονοπώλιο στις επισκευές και τη συντήρηση του υλικού του, διεκδικώντας κομμάτι από την πίτα που είναι έτοιμη να μοιραστεί.

«Στον καπιταλισμό μια είναι η πολιτική που ασκείται: εκείνη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που του δίνει τη δυνατότητα να μετακινεί κεφάλαια, προϊόντα, υπηρεσίες και πρόσωπα προκειμένου να αυξήσει τα υπερκέρδη του», σημείωσε ο Γ. Χουρμουζιάδης, μιλώντας στους εργαζόμενους. «Η λύση βρίσκεται στο χέρι σας, έχετε την πρώτη ευθύνη για την ανατροπή αυτής της κατάστασης υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων. Απειθαρχήστε, λοιπόν, αντισταθείτε και μην υπακούετε, μην ανέχεστε, γιατί όποιος ανέχεται είναι και ένοχος. Μπροστά σας είναι η 9η Οκτώβρη, και το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα είναι μια καλή αφορμή για τον καθένα να κάνει μια αγωνιστική αρχή» κατέληξε ο Γ. Χουρμουζιάδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου (2024-09-03 00:00:00.0)
Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα! (2023-03-02 00:00:00.0)
Επιταχύνονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης (2012-12-05 00:00:00.0)
Με ταχύτητα... στο κεφάλαιο (2007-03-10 00:00:00.0)
Απρόβλεπτες οι συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων (2002-02-12 00:00:00.0)
Η ιδιωτικοποίηση διαλύει το Ναύσταθμο Σαλαμίνας (2002-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ