Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ετσι είναι..;

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΚΤΕΣ (από όπου όλοι, λίγο - πολύ, έχουμε πιει νερό) έχουν καρκινογόνο Κάδμιο. Η είδηση έχει κάνει όλο τον κόσμο να τους κοίτα με τρόμο, σαν να πρόκειται για ωρολογιακή βόμβα.

Ακριβώς, όπως έχει συμβεί παλιότερα με τα κοτόπουλα που διέθεταν ορμόνες και διοξίνες, το βοδινό με νόσο Κρόιτσφελντ - Γιάκομπς και τόσα άλλα, που προβάλλονται στην ειδησεογραφία για να ξεχαστούν στη συνέχεια.

Και μόλις πέσει ο κουρνιαχτός, μένει ένας ανυπεράσπιστος και κάκιστα ενημερωμένος πολίτης, που δεν ξέρει τι να φάει και τι να πιει, υποψιαζόμενος τους πάντες και τα πάντα.

Το κυριότερο; Δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανένα φορέα είτε του ελληνικού κράτους, είτε, πολύ περισσότερο, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού η διαπλοκή με τα συμφέροντα εταιριών και πολυεθνικών είναι δεδομένη.

ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ είναι οργανωτικές αλλαγές ή, απλά, ο Γιωργάκης παίζει με τα ονόματα και τα όργανα; Δε θα έχει, λέει, Κεντρική Επιτροπή, αλλά Εθνικό Συμβούλιο και δε θα διαθέτει Εκτελεστικό Γραφείο, αλλά Πολιτικό Συμβούλιο.

Ο,τι πάντως κι αν έχει ή αν δε θα έχει, είναι σίγουρο ότι θα διαθέτει ανόθευτο τον περίφημο «εκσυγχρονισμό» του Σημίτη και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που εφάρμοσε ως κυβέρνηση. Και εδώ καμιά αλλαγή δε γίνεται και κανένα παιγνίδι. Μόνον κάποιες ...βελτιώσεις, επί τα χείρω, του Γ. Παπανδρέου.

Αλλωστε, όποιος ψάξει πολιτική ουσία στα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ και θα συμβαίνουν μέχρι το συνέδριό του, πολύ θα δυσκολευτεί να ανακαλύψει κάτι. Από προσωπικά «τερτίπια» πάντως, υπάρχει πολύ πράγμα.

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ «μαντείες» και εικασίες για το θέμα της προεδρικής εκλογής. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, χωρίς ομολογουμένως να φέρνουν και νέα δεδομένα ή πρόσωπα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Τουλάχιστον οι «έγκριτοι» πολιτικοί αναλυτές, που διαθέτουν τα ΜΜΕ της χώρας, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν λίγο περισσότερο τη φαντασία τους. Σίγουρα, θα είναι κάτι πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό από το να «μηρυκάζουν» τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ