Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Μας κοροϊδεύουν όλοι πρέπει ν' αντιδράσουμε

Με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, συνομίλησε ο Ηλίας Σιώρας, στέλεχος του ΚΚΕ

«Με την παρουσία μας στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη, να δώσουμε ένα μήνυμα: Οτι αντιστεκόμαστε και αντιπαλεύουμε τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν εναλλάξ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μπορούμε να αναχαιτίσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται».

Το μήνυμα αυτό απηύθυνε ο Ηλίας Σιώρας, στέλεχος του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Ο Η. Σιώρας επισκέφτηκε το νοσοκομείο και κουβέντιασε με τους γιατρούς και εργαζόμενους για τα προβλήματα του νοσοκομείου, για την υποβάθμιση που επιβάλλεται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά και για τα καθημερινά τους προβλήματα, που συνεχώς διογκώνονται. Οπως εξήγησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, η έλλειψη προσωπικού και κυρίως νοσηλευτικού έχει οδηγήσει το νοσοκομείο σε οριακή λειτουργία. Στην κατηγορία των νοσοκόμων Μέσης Εκπαίδευσης, οι ελλείψεις φτάνουν το 60%, ενώ κενές παραμένουν συνολικά το 40% των θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού. Και αυτό βάσει των θέσεων του Οργανισμού του '85 και ενώ στο μεταξύ έχουν δημιουργηθεί νέα τμήματα, όπως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Θα είμαστε στο συλλαλητήριο. Γιατί μας κοροϊδεύουν όλοι και πρέπει να αντιδράσουμε. Χωρίς αγώνα δε γίνεται τίποτα. Η Υγεία ιδιωτικοποιείται κάθε μέρα και περισσότερο. Στο νοσοκομείο έδωσαν την ασφάλεια και την καθαριότητα στους ιδιώτες και, ενώ μέχρι σήμερα αγοράζαμε το ψωμί εδώ απ' την Πεντέλη, τώρα το δώσανε και αυτό σε μεγάλη επιχείρηση. Δεν πάει άλλο. Το ζούμε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, που έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο. Το προσωπικό δε φτάνει για να βγουν ούτε οι βάρδιες. Οι μισθοί είναι καθηλωμένοι. Και η κατάσταση κάθε μέρα χειροτερεύει», υπογράμμισε στο «Ρ» ο πρόεδρος του σωματείου του νοσοκομείου Π. Μήτσιου.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, χρησιμοποιώντας και επεκτείνοντας και τους νόμους του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει νέα λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, συμβιβασμένες με την κυρίαρχη πολιτική, δεν μπαίνουν μπροστά σε αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το συλλαλητήριο του ΚΚΕ αποτελεί ισχυρό βήμα πάλης για τα δικαιώματά μας, για αξιοπρεπείς μισθούς, για δωρεάν Παιδεία και Υγεία, για όλα όσα μας ανήκουν. Να είμαστε όλοι εκεί», τόνισε ο Η. Σιώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ