Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προσκυνώντας το θεό του κέρδους

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των νεκρών και σακατεμένων εργατών στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η χτεσινή και μόνο καταγραφή: Δυο νεκροί εργάτες, 44 και 53 ετών, στο Λαύριο και στο Βόλο. Δυο σακατεμένοι εργάτες από έκρηξη στο εργοστάσιο «ΚΥΚΝΟΣ ΑΒΕΕ» στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης - ενώ από τύχη γλίτωσαν άλλοι 33 εργάτες απ' την έκρηξη.

Το αίμα αυτών των εργατών για το μεροκάματο έχει βάψει τα χέρια των εργοδοτών που προσκυνώντας το θεό του κέρδους ποδοπατούν τα εργατικά δικαιώματα, παραβιάζουν τα ωράρια και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα όποια μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Εχει βάψει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που προσκυνώντας την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα και στο όνομα δήθεν της ανάπτυξης, στήνουν ασφυκτικό κλοιό στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη, να απαιτήσουν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Να πάρουν τη ζωή τους και όλα όσα την αφορούν στα δικά τους χέρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ