ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
Σελ. /40
Να 'χε φωνή η αλήθεια

Του Ηλία Μακρή από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Του Ηλία Μακρή από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Ο υπουργός Απασχόλησης (με την αλλαγή της ονομασίας θα ασχοληθούμε άλλη φορά) προφανώς είναι οπαδός της άποψης που κυκλοφορεί στο χώρο των διαφημιστών και λέει πως είναι καλό να γράφουν για σένα κι ας γράφουν αρνητικά.

Δικαίωμά του. Από εκεί, όμως, έως το χαρακτηρισμό «κατευθυνόμενοι» για όσους από τους δημοσιογράφους δε σκύβουν να φιλήσουν την κατουρημένη ποδιά του όποιου υπουργού κάθεται στην καρέκλα αυτού του υπουργείου, που μόνη βεβαιωμένη ιστορικά αποστολή έχει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών, υπάρχει διαφορά.

Από το Μάρτη μέχρι σήμεραδεν έχει γίνει ούτε μία από τις κατοχυρωμένες εβδομαδιαίες συναντήσεις του υπουργού με τους δημοσιογράφους του ρεπορτάζ.

Και δεν έχει γίνει με επιλογή του ίδιου του υπουργού. Που απασχολεί ένα ολόκληρο γραφείο Τύπου, για να μοιράζει κάθε μέρα τα σχόλια που αφορούν την προσωπική του προβολή.

Ε, πάει πολύ να εγκαλεί - διά μέσου ελεγχόμενων από τον ίδιο δημοσιευμάτων - όσους δημοσιογράφους δεν τον βλογάνε. Μπορεί να έχει όποια όνειρα. Εχει ήδη κατοχυρώσει ανάμεσα στους δημοσιογράφους το παρατσούκλι «is-no-good» για την καταϊδρωμένη προσπάθειά του να κατοχυρωθεί ως Ρέππας στη θέση του Ρέππα.

Πρέπει να γνωρίζειότι και ο γκεμπελισμός απαιτεί ορισμένες ικανότητες, τις οποίες ο ίδιος ακόμα δε διαθέτει κι ας κατέχει δίπλωμα δικηγόρου.

Ενσωματωμένοι δημοσιογράφοι δεν υπάρχουν μόνο στη Φαλούτζα. Η είδηση για την ακτοπλοΐα είναι κλασικό δείγμα ενσωματωμένης δημοσιογραφίας, όταν για να πας στη Σύμη θέλεις δυο και τρεις μέρες ταξίδι - κι αν φτάσεις - και την ίδια στιγμή σου πλασάρουν τον Κεφαλογιάννη και τον Παυλίδη σαν σωτήρες των νησιών.

Την ίδια ώρα ο Κίσιγκερ,χωρίς δημοσιογραφική μεσολάβηση, προαναγγέλλει τις επόμενες επιθέσεις εναντίον λαών.

Και μεις - το σινάφι μας - αρθρογραφούμε για το αν ο Αλογοσκούφης νοιάζεται για τους εργάτες! `Η, στην άλλη περίπτωση, ορισμένοι ανακαλύπτουν ότι το Φορολογικό της ΝΔ είναι αντεργατικό.

Οταν για ένα προς ένα τα Φορολογικά του ΠΑΣΟΚ που έχουν ξεσκίσει τους εργάτες γράφανε κατεβατά για το πόσο φιλεργατικά ήτανε.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ: «Οσοι πιστεύουν ότι ο κ. Αλογοσκούφης "τα δίνει όλα στους επιχειρηματίες" δεν αντιλαμβάνονται ότι στην πράξη "τα δίνει όλα" για να σώσει ή να αυξήσει τις θέσεις εργασίας ενισχύοντας τους μικρομεσαίους» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υλοποιεί τις προεκλογικές της εξαγγελίες αλλά με ξεπερασμένα τρικ επιχειρεί να κρύψει από τους πολίτες ότι θα πληρώσουν περισσότερα στην Εφορία εξαιτίας της κατάργησης των εκπτώσεων για οικογενειακές δαπάνες, της αύξησης της παρακράτησης και της μη τιμαριθμοποίησης των φορολογικών κλιμακίων. Αναρωτιέται κανείς αν οκτώ μήνες τώρα η κυβέρνηση κοροϊδεύει ή πειραματίζεται με την αντοχή των φορολογουμένων» (το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! «Από τις διάφορες προσθαφαιρέσεις, τις μειώσεις και την κατάργηση εκπτώσεων φαίνεται καθαρά ότι οι μισθωτοί θα εισπράττουν από τον καινούργιο χρόνο λιγότερο εισόδημα (...) γίνονται φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις (...) πολύ απλά οι μικροί δανειοδοτούν τους μεγάλους (...) το ήδη άδικο φορολογικό σύστημα γίνεται ακόμη πιο άδικο για τους μισθωτούς οι οποίοι πάντοτε πληρώνουν τα περισσότερα» (το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΧΡΗΜΑ... «Κύκλο επαφών με τους εκδότες του κεντροδεξιού Τύπου αναλαμβάνει ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγ. Μεϊμαράκης, σε μια περίοδο που ορισμένες εκ των εφημερίδων του συγκεκριμένου χώρου αφήνουν δηλητηριώδεις αιχμές για την κυβέρνηση» (η είδηση στην «ΑΠΟΦΑΣΗ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΥΣ οι 6 στους 10 Ελληνες

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φορολογικό, ανάσα ανάπτυξης

ΑΠΟΦΑΣΗ: Φορο-ανάσες για αγορά, επιχειρήσεις

Η ΧΩΡΑ: ΦΟΡΟ-ΠΑΚΕΤΟ ΑΝΑΣΑ για χαμηλόμισθους, συνταξιούχους

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες

Ο ΛΟΓΟΣ: ΜΙΚΡΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ για τα χαμηλά εισοδήματα

ΤΟ ΒΗΜΑ: Ναυάγησε το Φορολογικό

Η ΑΥΓΗ: Σίγουρα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο

ΕΘΝΟΣ: ΜΑΞΙ ΦΟΡΟΙ μίνι απαλλαγές

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΦΟΡΟΙ Κεραμίδα για τους μισθωτούς

ΤΑ ΝΕΑ: Με 4 «τρυκ» αυξάνουν τους φόρους

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ τον Γιώργο ο Σημίτης

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Το τέλος της «απογραφής»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πλημμύρες - απορρίμματα: «ΤΟΡΠΙΛΕΣ» που απειλούν το λαό

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δηλαδή;

«Το διεθνές σύστημα απειλείται από τη διάδοση πυρηνικών όπλων σε δύο κράτη με ανησυχητική ατζέντα: Το περίεργο, απομονωμένο καθεστώς της Βόρειας Κορέας και το Ιράν, του οποίου το τωρινό καθεστώς έχει υποστηρίξει πληθώρα τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή, ενώ συνεχίζει να διακηρύττει ότι κύριος εχθρός του είναι οι ΗΠΑ (...) Η Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμες να βοηθήσουν η μία την άλλη και χωρίς να επιμένουν στην παγκόσμια αποδοχή» (ο Χένρι Κίσιγκερ σε «The New York Times»/ «ΤΟ ΒΗΜΑ»).

Ολοι «ενσωματωμένοι»...

«Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου περιέγραψε συνοικία στην οποία ένα στα δέκα σπίτια είχε βομβαρδιστεί. Οι ξένοι δημοσιογράφοι ήταν αδύνατον να διερευνήσουν περισσότερο τις απώλειες των αμάχων, διότι όλοι βρίσκονται "ενσωματωμένοι" στις αμερικανικές δυνάμεις» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Μα, αυτή είναι η δουλιά του

«Μόνο στα τηλεοπτικά παράθυρα βλέπουν οι διαπιστευμένοι συντάκτες του υπουργείου Απασχόλησης τον Πάνο Παναγιωτόπουλο» (το σχόλιο στα «ΝΕΑ»).

Ε, δεν του κάθονται όλοι

«Ρεσιτάλ δίνουν τις τελευταίες μέρες λίγοι κατευθυνόμενοι "κονδυλοφόροι" με προσωπικές επιθέσεις κατά του υπουργού Απασχόλησης Πάνου Παναγιωτόπουλου» (το σχόλιο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Οι μη κατευθυνόμενοι

«Σε ρότα επίλυσης των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Αιγαίου, των Σποράδων και του Σαρωνικού βρίσκονται τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου -Νησιωτικής Πολιτικής» (η εκτίμηση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ