ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Εμπνέεται και συνεχίζει στα ίδια βήματα

Κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί η νεολαία στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί η νεολαία στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Τριάντα ένα χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εμπνέεται από τα μηνύματα της εξέγερσης και συνεχίζει στα βήματα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, προβάλλοντας στη νεολαία της χώρας μας το εξαιρετικά επίκαιρο και σήμερα, μήνυμα του Πολυτεχνείου. Καλεί, λοιπόν, τους νέους της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά στον τριήμερο εορτασμό και, παράλληλα, οι οργανώσεις της σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν μια σειρά εκδηλώσεις αφιερωμένες στην εξέγερση. Συγκεκριμένα:

- H Τομεακή Οργάνωση Α' Πειραιά της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση σήμερα στις 7μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΠ. Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΣΠ Πειραιά, Γιάννης Γκιόκας και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ και έκθεση φωτογραφίας.

- Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση αύριο Κυριακή, στις 7 το βράδυ, στη Χαλκίδα, στα γραφεία της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ (πλατεία Τζαμιού.)

- Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ διοργανώνει:

  • Τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη, στη 1 το μεσημέρι στο μικρό αμφιθέατρο της Νομικής εκδήλωση με θέμα «Η πολιτική της ΕΕ στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Θα μιλήσουν ο Σέρτζιο Μέσα, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισπανίας, ο Βιτόρ Ροντρίγκες, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Πορτογαλίας και ο Αγγελος Κατσάνος, εκπρόσωπος της ΚΝΕ.
  • Την Τρίτη 16 Νοέμβρη, στη 1 το μεσημέρι στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου εκδήλωση αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Θα προβληθεί βίντεο - ντοκουμέντο, θα παρουσιαστούν θεατρικά σκετς, ενώ το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ θα παρουσιάσει μουσικό αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι.

- Στο Αγρίνιο, εκδήλωση σήμερα για μαθητές στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας. Τη Δευτέρα 15/11, εκδήλωση για τους σπουδαστές του ΤΕΙ στις 12 μ.μ., στο χώρο του ΤΕΙ. Την Τρίτη 16/11, εκδήλωση για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Αγρινίου στις 7 μ.μ., στο πανεπιστήμιο Αγρινίου.

- Στα Γιάννενα, την Τρίτη 16/11, εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι ΝΟ Σπουδάζουσας, ΤΕΙ και Νομού Ιωαννίνων στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

- Στην Αρτα, την Τρίτη 16/11, εκδήλωση στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αρτας.

- Στη Λευκάδα, την Τρίτη 16/11, εκδήλωση στις 7.30 μ.μ., στο ΤΕΙ Λευκάδας.

- Στην Κέρκυρα, την Τρίτη 16/11, εκδήλωση στις 7 μ.μ., στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Εκδηλώσεις μαζικών φορέων

Είναι γνωστό, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το σβήσουν από τη μνήμη του λαού, ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν απλά μια φοιτητική κινητοποίηση, αλλά ήταν παλλαϊκός ξεσηκωμός, πήρε αυτά τα χαρακτηριστικά ακριβώς γιατί αντανακλούσε τη σύνδεση του φοιτητικού κι εργατικού κινήματος.

Ετσι και σήμερα, φορείς του εργατικού και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος τιμούν την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 και καλούν το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του εορτασμού και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), επισημαίνει ότι το «Πολυτεχνείο» ζει στους αγώνες κατά της «νέας τάξης» και τιμά την εξέγερση με μια εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας, τη Δευτέρα 15/11, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Αττικής (3ης Σεπτεμβρίου 110, πλατεία Βικτωρίας, δίπλα στον ΟΤΕ). Νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ., αντιπροσωπεία της ΠΕΔΥΕ θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ενώ την Τετάρτη 17/11 δίνει ραντεβού για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία, με προσυγκέντρωση στις 3 το μεσημέρι στα Χαυτεία.

Η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ), μαζί με την Επιτροπή Νέων Λογιστών, τιμώντας τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Τρίτη 16/11, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27), στην αίθουσα «Ναπολέων Σουκατζίδη». Στη συνέχεια, θα πορευτούν στο Πολυτεχνείο όπου θα καταθέσουν στεφάνι.

Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνει την επικαιρότητα των διδαγμάτων του Πολυτεχνείου και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του εορτασμού και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Αντίστοιχα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τονίζει ότι «η εργατική τάξη τιμά και σήμερα το Πολυτεχνείο "χτίζει" καθημερινά το ανάχωμα που λέγεται Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο και ετοιμάζει το δικό της Πολυτεχνείο που θα είναι η ανατροπή του καπιταλισμού».

Στο Αγρίνιο

Να πάρουν μέρος στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, καλούν το λαό και τη νεολαία το Εργατικό Κέντρο, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Επιτροπή Ειρήνης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, η Ενωση Οικοδόμων και η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων του ΠΑΜΕ. Οι φορείς ενημερώνουν ότι σε περίπτωση βροχής, ο γιορτασμός θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Αντίστοιχες ανακοινώσεις για την επικαιρότητα των μηνυμάτων της εξέγερσης εξέδωσαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Προμηθέας» και ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανων. Εταιριών και Γραφείων.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΘ
Κάλεσμα για παλλαϊκό γιορτασμό

Κάλεσμα παλλαϊκής συμμετοχής στο φετινό αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, απευθύνουν προς το λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης, η Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ (ΦΕΑΠΘ) και ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ). ΦΕΑΠΘ και ΣΦΕΑ οργανώνουν το φετινό γιορτασμό την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, που θα ξεκινήσει με τη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο που θα καταλήξει στο χώρο του Πολυτεχνείου.

«Το μηνύματα του Πολυτεχνείου "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", "Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ" παραμένουν και σήμερα επίκαιρα και ανεκπλήρωτα. Γι' αυτό και ο φετινός γιορτασμός πρέπει να πάρει χαρακτήρα παλλαϊκής κινητοποίησης με τη μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας», σημειώνουν στο κάλεσμά τους.

Στο μεταξύ ήδη φορείς του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία. Αποφάσεις συμμετοχής στον αγωνιστικό γιορτασμό και στην προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων που θα ξεκινήσει στις 4.30 το απόγευμα από το Πολυτεχνείο, είχαν πάρει μέχρι και χτες, ο Ενιαίος Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και από το ΑΠΘ οι φοιτητικοί Σύλλογοι, Τοπογράφων, Βιολογικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Φιλολογικού, Νομικής, Πολιτικού, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού, Θεολογικής, Χημικών Μηχανικών, Δασολογίας, Μαθηματικού, Οδοντιατρικής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ