Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις μαζικών φορέων

Είναι γνωστό, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το σβήσουν από τη μνήμη του λαού, ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν απλά μια φοιτητική κινητοποίηση, αλλά ήταν παλλαϊκός ξεσηκωμός, πήρε αυτά τα χαρακτηριστικά ακριβώς γιατί αντανακλούσε τη σύνδεση του φοιτητικού κι εργατικού κινήματος.

Ετσι και σήμερα, φορείς του εργατικού και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος τιμούν την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 και καλούν το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του εορτασμού και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), επισημαίνει ότι το «Πολυτεχνείο» ζει στους αγώνες κατά της «νέας τάξης» και τιμά την εξέγερση με μια εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας, τη Δευτέρα 15/11, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Αττικής (3ης Σεπτεμβρίου 110, πλατεία Βικτωρίας, δίπλα στον ΟΤΕ). Νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ., αντιπροσωπεία της ΠΕΔΥΕ θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ενώ την Τετάρτη 17/11 δίνει ραντεβού για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία, με προσυγκέντρωση στις 3 το μεσημέρι στα Χαυτεία.

Η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ), μαζί με την Επιτροπή Νέων Λογιστών, τιμώντας τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Τρίτη 16/11, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27), στην αίθουσα «Ναπολέων Σουκατζίδη». Στη συνέχεια, θα πορευτούν στο Πολυτεχνείο όπου θα καταθέσουν στεφάνι.

Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνει την επικαιρότητα των διδαγμάτων του Πολυτεχνείου και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του εορτασμού και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Αντίστοιχα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τονίζει ότι «η εργατική τάξη τιμά και σήμερα το Πολυτεχνείο "χτίζει" καθημερινά το ανάχωμα που λέγεται Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο και ετοιμάζει το δικό της Πολυτεχνείο που θα είναι η ανατροπή του καπιταλισμού».

Στο Αγρίνιο

Να πάρουν μέρος στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, καλούν το λαό και τη νεολαία το Εργατικό Κέντρο, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Επιτροπή Ειρήνης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, η Ενωση Οικοδόμων και η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων του ΠΑΜΕ. Οι φορείς ενημερώνουν ότι σε περίπτωση βροχής, ο γιορτασμός θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Αντίστοιχες ανακοινώσεις για την επικαιρότητα των μηνυμάτων της εξέγερσης εξέδωσαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Προμηθέας» και ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανων. Εταιριών και Γραφείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ