Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Α. ΤΖΕΚΗΣ
Ολα για τις πολυεθνικές

Η σημερινή κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ερίζουν μόνο για διαχειριστικά ζητήματα, αλλά κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους για την ακρίβεια στα καύσιμα, τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης σε παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθύμισε ότι τα κέρδη των 10 μεγαλύτερων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καυσίμων αυξήθηκαν κατά 70%, σε σχέση με πέρσι, ενώ για τα λαϊκά στρώματα έμεινε η σοβαρή οικονομική τους επιβάρυνση.

Ο Α. Τζέκης τόνισε ότι για την περαιτέρω αύξηση των κερδών των πολυεθνικών γίνονται ακόμα και πόλεμοι όπως στο Ιράκ, ενώ απειλούνται και άλλες όπως το Ιράν ή η Βενεζουέλα. Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ελλάδα είπε ότι με τη συμφωνία και των δύο κομμάτων παραχωρήθηκαν ουσιαστικά τα «Ελληνικά Πετρέλαια» στον Λάτση και έτσι δύο ιδιωτικά διυλιστήρια μαζί με πέντε - έξι εταιρίες θα μονοπωλούν την αγορά. Ο βουλευτής τόνισε ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό κέρδους των εταιριών του χώρου, ενώ ο πολίτης επιβαρύνεται και από τους φόρους, αφού αυτοί αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου της τιμής των καυσίμων.

Η μόνη λύση κατέληξε είναι η ίδρυση ενιαίου κρατικού φορέα ενέργειας, ενώ ως άμεσα μέτρα πρότεινε τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και τη μείωση του ειδικού φόρους κατανάλωσης και του ΦΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ