Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μαζική ανταπόκριση στο δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο

Εκδήλωση - παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο που διοργάνωσε η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες και η αίθουσα αποδείχτηκε μικρή, αφού αρκετοί παρακολουθούσαν όρθιοι τη συζήτηση. Μαζική ήταν η παρουσία φίλων, οπαδών του Κόμματος αλλά και καινούριων ανθρώπων που προσεγγίζουν το ΚΚΕ. Εντονη ήταν και η παρουσία της νεολαίας με συμμετοχή στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και παρατηρήσεις πάνω στις Θέσεις για το 17ο Συνέδριο. Την παρουσίαση των Θέσεων έκανε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τη συζήτηση συντόνιζαν ο Π. Γιωτόπουλος, γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και η Ολ. Τσουμάνη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας της ΚΝΕ.

Ο γραμματέας της ΝΕ ανοίγοντας τη συζήτηση σημείωσε ότι το κύριο ζήτημα που εξετάζεται στο 17ο Συνέδριο είναι το πέρασμα από την ανασυγκρότηση στην ισχυροποίηση του Κόμματος. Στόχος του ΚΚΕ - σημείωσε - είναι να γίνει το 17ο Συνέδριο εφαλτήριο για την ισχυροποίηση του Κόμματος πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σπ. Χαλβατζής, οποίος στο πρώτο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και στη Μέση Ανατολή. Ενώ αμέσως μετά παρουσίασε τις Θέσεις της ΚΕ για το 17ο Συνέδριο καλώντας τους παρευρισκόμενους να συμβάλουν στην προώθηση της πολιτικής του Κόμματος, στην οικονομική του ενίσχυση, και να καταθέσουν την εμπειρία τους που θα βοηθήσει στη γενίκευση της πείρας.

Η συζήτηση που κράτησε δυο ώρες περίπου είχε διαρκή ροή και επικεντρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις σε ποικίλα ζητήματα. Εγινε συζήτηση για τα συμπεράσματα που βγαίνουν από το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα και στο κατά πόσο έχει προχωρήσει η έρευνα και η μελέτη της εμπειρίας αυτής από το ΚΚΕ. Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και στα κομμουνιστικά κόμματα των χωρών αυτών. Για την Κίνα, με ερωτήσεις αλλά και πρόταση για πιο εμπεριστατωμένη μελέτη του θέματος από το Κόμμα που θα βοηθήσει. Το Παλαιστινιακό, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, το Αιγαίο, η Κύπρος και η Μέση Ανατολή ήταν ζητήματα που επίσης απασχόλησαν. Ακόμα, συζήτηση έγινε για τις δύσκολες σύγχρονες συνθήκες στις οποίες το Κόμμα καλείται να οργανώσει την πάλη με την προοπτική του σοσιαλισμού. Για ζητήματα όπως η κομματική οικοδόμηση και ο οργανωτικός φιλελευθερισμός.

Το ενδιαφέρον της συζήτησης προκάλεσαν ερωτήσεις που αφορούν στις συσπειρώσεις, τη θετική και αρνητική εμπειρία που βγαίνει από αυτές, και στο κατά πόσο έχει προχωρήσει η δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συγκρότηση του ΑΑΔ Μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Επίσης, ενδιαφέρον προκάλεσε το ζήτημα της δράσης του Κόμματος στον τομέα των νέων τεχνολογιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ