Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο μονόδρομος...

Στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ στήριζαν - και συνεχίζουν να στηρίζουν, παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει - οι εγχώριοι θιασώτες της ευρωένωσης την αντιμετώπιση και επίλυση του Κυπριακού. Και, βέβαια, δεν έχαναν ευκαιρία για να υπογραμμίσουν ότι τούτο αναγόρευε την πορεία ένταξης της Κύπρου σε μονόδρομο. Τελικά, βέβαια, η Κύπρος πορεύτηκε και πορεύεται στον δήθεν μονόδρομο, αλλά το Κυπριακό παραμένει άλυτο και, μάλιστα, σε ακόμη χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι προηγούμενα.

Τα ίδια έλεγαν και λένε για την Τουρκία και όλα όσα προβλήματα σχετίζονται με την πολιτική της Αγκυρας (Κυπριακό, ελληνοτουρκικές σχέσεις κλπ.). Μονόδρομος, επομένως, και η στήριξη της λεγόμενης ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Πόσο μάλλον - συμπληρώνουν - όταν η προοπτική αυτή εξαρτάται και από την Ελλάδα και η πορεία σύνδεσης και ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ «περνά» από την Αθήνα.

Τα ίδια ισχυρίζονται τώρα και για τα όποια προβλήματα με τον βόρειο γείτονά μας. Η πορεία ένταξης της ΠΓΔΜ - λένε - στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ «περνά» από την Αθήνα. Μονόδρομος, επομένως, η στήριξη της πορείας αυτής, αφού στα πλαίσιά της θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα του ονόματος και όποια άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ