Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγνοια ή... ντροπή;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν έχουν περάσει και πολλές μέρες που σημειώναμε και καυτηριάζαμε τη λαθροχειρία. Υποχρεωνόμαστε, όμως, να επανέλθουμε, μια και ορισμένοι επιμένουν. Μιλάμε για όσους αναφέρονται στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, για το θέμα της ΠΓΔΜ, τον Απρίλη του 1992, υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλή και στην απόφαση της σύσκεψης αυτής, ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται λύση στο όνομα της γειτονικής χώρας, όπου θα περιέχεται η λέξη «Μακεδονία», χωρίς να σημειώνεται η κατηγορηματική διαφωνία του ΚΚΕ.

Τελευταίο σχετικό κρούσμα είναι ρεπορτάζ της προχτεσινής «Ελευθεροτυπίας» - σχετικά με τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας στη Βουλή - το οποίο αναφέρεται στη σύσκεψη αυτή, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η προαναφερόμενη απόφαση ήταν ομόφωνη και σημείωνε τα εξής: «Τα κόμματα της Βουλής, διά των εκπροσώπων τους, απομακρύνθηκαν σιωπηλώς αλλά σταθερώς από την προηγούμενη απόφαση των πολιτικών αρχηγών για την τελική ονομασία των Σκοπίων».

Σε ό,τι αφορά στο ΚΚΕ, βέβαια, δεν υπάρχει καμιά απομάκρυνση από τις τότε θέσεις του. Το αντίθετο, υποστήριζε και τότε, όσα υποστηρίζει και σήμερα. Γιατί, λοιπόν, ορισμένοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα; Από άγνοια ή ...ντρέπονται να σημειώσουν τη δικαίωση των θέσεων του ΚΚΕ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ