ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Κόντρα «κιτρίνων»

Ο Νίκος Χατζής αναμένεται και σήμερα να είναι βασικό ατού της ΑΕΚ

Eurokinissi

Ο Νίκος Χατζής αναμένεται και σήμερα να είναι βασικό ατού της ΑΕΚ
Μπορεί ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός να έχει λιγότερο άγχος αφού είναι το λογικό φαβορί απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας έστω και αν αγωνίζεται εκτός έδρας, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η 8η αγωνιστική της Α1 δεν περιλαμβάνει ντέρμπι. Το αντίθετο μάλιστα, αφού εκτός του ...ενοίκου της κορυφής από κει και κάτω τα πράγματα είναι ιδιαίτερα αμφίρροπα σε πολλά παιχνίδια. Κορυφαίο όλων βέβαια θεωρείται το παιχνίδι στο Γαλάτσι, όπου η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τον Αρη, αλλά και οι αναμετρήσεις του Μακεδονικού με τον Ολυμπιακό και του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Στο κλειστό του Γαλατσίου και οι δύο αντίπαλοι παρουσιάζονται παθιασμένοι για τη νίκη αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι γηπεδούχοι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η ΑΕΚ μπορεί να ηττήθηκε από τη Μακαμπί Τελ Αβίβ (113-110), αλλά το ουσιαστικό είναι πως οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις. Αλλωστε, το να βάλεις 110 πόντους στην πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν είναι και λίγο... Οι «κιτρινόμαυροι» ευελπιστούν σε μια ανάλογη εμφάνιση και αύριο. Με την αποστολή του «Δικεφάλου» θα μετέχουν κανονικά και οι Νίτσεβιτς, Πελεκάνος που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Την επιστροφή στις νίκες αναμένουν οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης και θα ήταν ό,τι καλύτερο γι' αυτούς να ξεκινήσει η νέα αρχή από τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Τσαρλς Μπάρτον συνέστησε προσοχή στους παίκτες του, καθώς το ματς είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο δε θα έχει στη διάθεσή του τον Ιγκόρ Μεσεριάκου που συνεχίζει να υποφέρει από ισχιαλγία.

Σημαντικό ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας της Κοζάνης, όπου ο Μακεδονικός θέλει να ρεφάρει την ήττα στην Πάτρα από τον Απόλλωνα υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό. Κάτι που αν συμβεί θα δώσει το δικαίωμα στους «πράσινους» να ανέβουν βαθμολογικά. Στην προσπάθεια αυτή θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Μανώλη Παπαμακάριου. Στην αντίπερα όχθη η τελευταία θέση της βαθμολογίας (έστω και αν έχουν έναν αγώνα λιγότερο) δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό αφού πρακτικά σημαίνει ότι περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν.

Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ και αμφότεροι οι «μονομάχοι» δηλώνουν έτοιμοι για ολική επαναφορά. Και οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν πάνοπλες στο παρκέ, καθώς προβλήματα δεν υπάρχουν. Ο Μέμος Ιωάννου θα έχει στη διάθεσή του τους Οικονόμου, Ουότσον αφού ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού. Οσον αφορά τον «Δικέφαλο του βορρά», ο Μπάνε Πρέλεβιτς έχει δικαίωμα να πιστεύει στην «αναγέννηση» αφού δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: (17.00, Κυψέλη) Πανελλήνιος - Ιωνικός N. Φ. Αμαλιάδος, (17.30, Νεάπολη) Ολύμπια Λάρισας - Παναθηναϊκός, (18.00, Αλεξάνδρειο) ΜΕΝΤ - Απόλλων Πατρών, (18.30, Ν. Σμύρνη, ΕΤ1) Πανιώνιος - ΠΑΟΚ, (19.00, Αγ. Θωμάς, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) Μαρούσι - Ηρακλής. ΚΥΡΙΑΚΗ: (17.00, Κοζάνη, ΕΤ1) Μακεδονικός - Ολυμπιακός, (Γαλάτσι, 19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) ΑΕΚ - Αρης.

Τιμή για τον Γκάλη

Το όνομα ίσως του καλύτερου Ελληνα μπασκετμπολίστα αλλά και ενός από τους πιο σπουδαίους στον κόσμο, του Νίκου Γκάλη θα έχει πλέον το κλειστό γήπεδο του Αλεξανδρείου. Η διοίκηση των Αρη αποφάσισε να τιμήσει τον κορυφαίο καλαθοσφαιριστή δίνοντας το όνομά του στο «Αλεξάνδρειο», το οποίο από εδώ και στο εξής θα λέγεται «Nikos Galis Sports Arena»". Παράλληλα, η φανέλα με το «6» θα αναρτηθεί στην κορυφή του γηπέδου μαζί με τα 21 λάβαρα που αντιστοιχούν στις ελληνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις του Αρη. Η διοίκηση της ομάδας δε σταματά εκεί, καθώς σε λίγες ημέρες θα στηθεί προτομή του Γκάλη στην κεντρική αίθουσα του κλειστού γηπέδου.

Τέλος, τον επόμενο Σεπτέμβρη ο «Νικ» θα ξαναφορέσει την κίτρινη φανέλα και τα αθλητικά παπούτσια για να δώσει το παρών στο τουρνουά που θα διοργανωθεί για το πρόσωπό του, στο οποίο θα πάρουν μέρος κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Εθνική ομάδα των ανδρών.

ΒΟΛΕΪ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δοκιμασία ΠΑΟ

Η δοκιμασία του Παναθηναϊκού στη Νίκαια αλλά και τα ντέρμπι που αφορούν τις ομάδες που βρίσκονται στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας και διεκδικούν ένα καλό πλασάρισμα συνθέτουν το σκηνικό της 6ης αγωνιστικής στην Α1. Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ αλλά και την άσχημη εμφάνιση στην Ευρώπη μεσοβδόμαδα (ήττα από τη Γιαστρέζμπνσκι στην Πολωνία) θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Αλλωστε εκτός του βαθμολογικού ενδιαφέροντος (αφού ήδη έχει πέσει στην τρίτη θέση) υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας για τους παίκτες του Στέλιου Καζάζη. Ενδεχόμενο στραβοπάτημα των «πρασίνων» θέλει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ αλλά βέβαια πριν από αυτό θα πρέπει να περάσει αλώβητος από την Ορεστιάδα που καίγεται για τους βαθμούς της νίκης. Τη νίκη για τους δικούς τους λόγους ο καθένας θα επιδιώξουν ΕΑ Πατρών και Πανελλήνιος. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Ολυμπιακός με αντίπαλο των Μίλωνα όπως και ο πρωτοπόρος Ηρακλής που φιλοξενεί το Παγκράτι.

ΣΑΒΒΑΤΟ: (ΕΑΠ 18.00) - ΕΑ Πατρών - Πανελλήνιος, (Κατσάνειο 19.00): Ηρακλής - Παγκράτι, (18.00 Ρεθύμνου) Ρέθυμνο - Εθνικός Αλεξανδρούπολης, (Ρέντη 16.30 ΕΤ-1): Ολυμπιακός - Μίλωνας, (Καραμπίνη 17.00) ΑΕ Νίκαια - Παναθηναϊκός. ΚΥΡΙΑΚΗ: (Ορεστιάδας 19.00 ΕΤ1): Ορεστιάδα - ΠΑΟΚ.

  • Στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Top Teams Cup πέρασε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 3-0 σετ την Τοπολσίτσα στη Σλοβενία, σημείωσαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους με τον Μάρκος Μιλίνκοβιτς να πραγματοποιεί πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Οι Πειραιώτες έκαναν επίδειξη δύναμης και δίκαια θεωρούνται από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
ΠΟΛΟ
Μονομαχία ... συμπολιτών

Στον απόηχο των επεισοδίων του παιχνιδιού Ολυμπιακού-Πανιωνίου και με το ντέρμπι του Πειραιά μεταξύ του Ολυμπιακού και του συμπολίτη του Εθνικού να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της 5ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή και αναμένεται αμφίρροπο αφού και οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη προκειμένου να διατηρηθούν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Λίγο νωρίτερα (18.00) ένα ακόμη ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, όπου ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τα Χανιά, τα οποία θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην τρίτη θέση της κατάταξης. Η Βουλιαγμένη θα υποδεχτεί τη Χίο (15.45) και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, η οποία θα τη διατηρήσει σε «απόσταση βολής» από την κορυφή. Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής έχει ως εξής: ΚΥΡΙΑΚΗ: Κολομβ. «Ποσειδώνειο», 14.30: ΠΑΟΚ-Πάτρα, Κολ. Βουλιαγμένης, 15.45, Βουλιαγμένη-Χίος, Κολ. Νέας Σμύρνης, 18.00: Πανιώνιος-Χανιά, Κολ. Π. Φαλήρου, 19.00: Π. Φάληρο-Ηρακλής, Κολ. Γλυφάδας, 19.00: Γλυφάδα-Παναθηναϊκός, Κολ. Πειραιά, 19.00: Εθνικός-Ολυμπιακός.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Τα βλέμματα στην Κυψέλη

Με ντέρμπι στην Κυψέλη, όπου ο Πανελλήνιος θα υποδεχτεί το Κιλκίς, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών. Οι δύο ομάδες αναζητούν το πέμπτο τους θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να διατηρηθούν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της κατάταξης. Παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον είναι και αυτό που θα διεξαχθεί στο ΔΑΪΣ μεταξύ του Δούκα και του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Στην Κατερίνη, ο τοπικός Αρχέλαος υποδέχεται τον ΒΑΟ, με στόχο να γευτεί για πρώτη φορά τη χαρά της νίκης και να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας. Η ομάδα του Νέναντ Πίβατς, από την άλλη πλευρά, κατάφερε μόλις την προηγούμενη βδομάδα να σπάσει το ρόδι και αυτό που θέλει κόντρα στους νεοφώτιστους είναι να συνεχίσει τη συγκομιδή βαθμών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΣΑΒΒΑΤΟ: (Κατερίνης, 18.00) Αρχέλαος ΑΛΠΑΚ - ΒΑΟ, (Αργους, 19.00) Διομήδης Αργους - Γ.Σ. Ηλιούπολης, (ΔΑΚ Καλαμαριάς, 20.00) ΝΕΟΔΟΜΗ Απόλλων Κ. - Γ.Σ. Κορωπίου. ΚΥΡΙΑΚΗ: (ΔΑΪΣ, 16.00, ΕΤ-3) ΑΣΕ Δούκα - Ιωνικός GRATSIAS, (Κυψέλη, 16.00) Πανελλήνιος ΑΝΤ1 - Κιλκίς ENIMEΞ.

Αυλαία των αγώνων του για τη φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ κάνει σήμερα στη Νορβηγία ο Αθηναϊκός αντιμετωπίζοντας τη Φίλινγκεν. Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει το Σάββατο 11/12 στις 7.30 μ.μ. στον Βύρωνα. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Αθηναϊκού αναβλήθηκε για τις 15 του Δεκέμβρη το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών, Φίλιππου-Αθηναϊκού, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, Σάββατο 4 του Δεκέμβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ