ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Ανάμεικτα συναισθήματα

Καλή η κλήρωση για Ολυμπιακό, δυσκολότερη για τον ΠΑΟ

Καλή η κλήρωση για Ολυμπιακό ζόρικη για τον ΠΑΟ

Sportidea

Καλή η κλήρωση για Ολυμπιακό ζόρικη για τον ΠΑΟ
Τελικά, η κληρωτίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έκανε κατά το ήμισυ το χατίρι των ελληνικών ομάδων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που επιζητούσαν μια ευνοϊκή κλήρωση για τη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι τυχεροί, αφού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την πρώην αντίπαλο του Πανιωνίου γαλλική Σοσό ομάδα που είναι σαφώς στα μέτρα τους. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ισπανικής Σεβίλλης, που θεωρείται έμπειρη στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και βέβαια παραμένει πάντα επικίνδυνη. Οι πρώτοι αγώνες όπου και οι δυο ελληνικές ομάδες θα είναι γηπεδούχοι θα γίνουν στις 16 και 17 Φλεβάρη, ενώ οι ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στις 24 του ίδιου μήνα.

Ας σημειωθεί ότι η κλήρωση και για τη συνέχεια της διοργανώσεις (φάση των «16») ήταν για τον Ολυμπιακό εξίσου καλή, αφού, εάν οι Περαιώτες προκριθούν, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Χέρεφεν (Ολλανδία) -Νιούκαστλ (Αγγλία) κάτι που σίγουρα δεν τους προκαλεί δέος. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, αφού εάν περάσει στους «16»... πέφτει σε μια εκ των Πάρμα ή Στουτγκάρδη.

Αντιδράσεις

Με ικανοποίηση δέχτηκαν στο λιμάνι την κλήρωση. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα ακόμη και στα λόγια του - συνήθως επιφυλακτικού - Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος χαρακτήρισε την κλήρωση καλή, ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει πως χρειάζεται προσοχή. «Θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχουν κακές ομάδες στη διοργάνωση. Η Σοσό είναι μία ομάδα που την είδαμε χτες με τον Πανιώνιο. Είναι καλή ομάδα. Σίγουρα υπάρχουν πιο δυνατές από τη Σοσό. Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε καμία ομάδα. Από εμάς εξαρτάται. Το είδαμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ που παίξαμε με πιο δυνατές ομάδες. Θα έλεγα ότι είναι καλή κλήρωση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι αυτός που πρέπει και αυτός που έδειξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι καλό που αποφύγαμε τρεις-τέσσερις ομάδες που ήταν πιο δυνατές από τη Σοσό. Ομως, δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμία ομάδα. Θα περιμένουμε τα δύο πρώτα ματς και μετά θα δούμε για την επόμενη φάση», τόνισε χαρακτηριστικά. ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό δε φάνηκε να ενθουσιάστηκαν από το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει προβληματισμός και για τους πιθανούς αντιπάλους Πάρμα και Στουτγκάρδη σε περίπτωση που προκριθεί από τη Σεβίλλη. Το γεγονός ότι η προσεχής αντίπαλος της ομάδας του, αγωνίζεται σε ένα από τα δυνατότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά και η ισχυρή έδρα των Σεβιγιάνων είναι τα δυο στοιχεία που προβληματίζουν τον Ζντένεκ Σκάζνι. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στις αρχικές του δηλώσεις φάνηκε να δίνει προτεραιότητα στις αμέσως προσεχείς υποχρεώσεις των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα. «Τα παιχνίδια με τη Σεβίλια είναι ακόμη μακριά. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που αγωνίζεται σε ένα πολύ προηγμένο πρωτάθλημα. Εχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας για να ασχοληθούμε με αυτά τα παιχνίδια».

  • Τα υπόλοιπα ζευγάρια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είναι: Γκράτσερ - Μίντλεσμπρο, Νιουκάστλ -Χέρενφεϊν, Βασιλεία - Λιλ, Πάρμα - Στουτγκάρδη, Σπόρτινγκ Λ.- Φέγενορντ, Ααχεν - Αλκμααρ, Αούστρια Βιέννης - Αθλέτικ Μπιλμπάο, Παρτιζάν Β.- Ντνιεπρ, Βαλένθια - Στεάουα Βουκουρεστίου, Αγιαξ - Οσέρ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπενφίκα, Φενέρμπαχτσε - Σαραγόσα, Σαχτάρ Ντόνετσκ - Σάλκε, Διναμό Κιέβου - Βιγιαρεάλ.
Τα... βρόντηξε ο Κιάσσος

Πήγε ...είδε και έφυγε. Κάπως έτσι εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή περιπέτεια στην Ισπανία για τον Κώστα Κιάσσο, που από χτες αποτελεί παρελθόν για τη Νουμάνθια. Ο Ελληνας παίκτης αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τους νεοφώτιστους στην Πριμιέρα Ντιβιζιόν απογοητευμένος από τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του. Σε δεκαπέντε παιχνίδια ο Κιάσσος είχε αγωνιστεί μόλις στα τρία, χωρίς ωστόσο ποτέ να βγάλει ολόκληρο ενενηντάλεπτο. Ειδικά δε από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μάσιμο Ερνάντεθ, ο Ελληνας μέσος έμενε εκτός αποστολής και εκεί κάπου ξεχείλισε το ποτήρι. «Εχω προτάσεις από ομάδες διάφορων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων», δήλωσε ο Κιάσσος, ωστόσο τόνισε πως η επιθυμία του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία.

ΗΡΑΚΛΗΣ
Το «αντίο» του Μαρκαριάν

Ευχαριστίες, αλλά και μια πίκρα για τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου περιλάμβανε η τελευταία συνέντευξη Τύπου του Σέρχιο Μαρκαριάν ως προπονητή του Ηρακλή. Ο Ουρουγουανός τεχνικός ευχαρίστησε τους πάντες, στήριξε τον κ. Σπανουδάκη, αλλά επισήμανε ότι πολλά έχουν χαλάσει στο ποδόσφαιρο και γι' αυτό πολύ δύσκολα θα ξαναδουλέψει. «Εχουν χαλάσει πολλά στο ποδόσφαιρο. Δε μου αρέσει ο διαιτητής που αφήνει να τον οδηγούν από πάνω, δε μου αρέσουν οι παίκτες που δεν ξέρουν να κοντρολάρουν. Μάνατζερ, παράγοντες, δε γουστάρω άλλο το ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα γίνεται και πιο κακό. Ευχαριστώ πολύ όλους σας, να ξέρετε ότι ο καλός δρόμος δίνει βραβείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουρουγουανός προπονητής που επισήμανε, παράλληλα, ότι φεύγει για το καλό της ομάδας. Οσον αφορά στη διάδοχη κατάσταση, ο Μαρκαριάν αποκάλυψε πως σύμφωνα με τον ίδιο η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή για το τιμόνι του «γηραιού» ακούει στο όνομα του Σάββα Κωφίδη και τους υπόλοιπους συνεργάτες του.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΡΗΣ
Αυλαία στην Κέρκυρα

Το ντέρμπι των ουραγών μεταξύ της Κέρκυρας και του Αρη (16.00 ΑΛΦΑ) ανοίγει σήμερα την αυλαία της 12ης αγωνιστικής στην Α΄ Εθνική. Και οι δυο ομάδες έχουν κοινό στόχο τη συγκομιδή βαθμών, προκειμένου να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να δουν το μέλλον στην κατηγορία με πιο αισιόδοξο βλέμμα. Αρα, λοιπόν, τα περιθώρια απωλειών είναι πολύ περιορισμένα και για τους δύο αντίπαλους. Ο προπονητής των «Φαιάκων» Νίκος Αναστόπουλος ζήτησε υπομονή και ψυχραιμία από τους παίκτες του, αφού, όπως τόνισε, μόνο έτσι θα μπορέσουν να φθάσουν στη νίκη. Μάλιστα, έκανε και συστάσεις προς τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο να μην αγχώσει τους παίκτες με τη συμπεριφορά τους, ζητώντας γρήγορο γκολ. Στην ομάδα επικρατεί πολύ καλό κλίμα ιδιαίτερα μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο την Καλλιθέα. Πάντως, ο Ελληνας τεχνικός θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ντιαγέ, αφού τα αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας έδειξαν βαριά θλάση στον τετρακέφαλο.

Στην αντίπερα όχθη των γνωστών διοικητικών προβλημάτων που απασχολούν την ομάδα εδώ και χρόνια αλλά παράλληλα με πίστη ότι μπορούν να γυρίσουν στη Θεσσαλονίκη, με θετικό αποτέλεσμα ο Αρης ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους Κερκυραίους. Ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Χατζάρας αναφέρθηκε στους κοινούς στόχους των δύο ομάδων κάτι που καθιστά το παιχνίδι ιδιαίτερα δύσκολο. «Ελπίζω να έχουμε καλή αγωνιστική συμπεριφορά όπως στα τελευταία παιχνίδια και αισιοδοξώ για το αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «κιτρίνων».

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Πρόωροι τελικοί»

Αναμετρήσεις ιδιαίτερα δυνατές, από αυτές που πολλοί τις θεωρούν ως «πρόωρους τελικούς», ανέδειξε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πιο ενδιαφέρον ζευγάρι, δύο ομάδες με τεράστια ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης και η «Βέκια Σινιόρα» Γιουβέντους, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με σκοπό την πρόκριση στην προημιτελική φάση.

Σε ένα άλλο δυνατό παιχνίδι, το κατά πολλούς φαβορί της διοργάνωσης, που ακούει στο όνομα Μπαρτσελόνα, καλείται να αντιμετωπίσει την Τσέλσι. Σπουδαία ματς όπου τα προγνωστικά σίγουρα είναι «απαγορευμένα» θα διεξαχθούν μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μίλαν, της Μπάγερν Μονάχου με την Αρσεναλ, της Πόρτο με την Ιντερ, της Βέρντερ Βρέμης με τη Λιόν, της Αϊντχόφεν με τη Μονακό και της Λίβερπουλ με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν 22/23 Φλεβάρη, οι επαναληπτικοί έχουν προγραμματιστεί για τις 8/9 Μάρτη. Η Ιντερ που μοιράζεται την ίδια έδρα (Σαν Σίρο) με τη Μίλαν, θα δώσει τον επαναληπτικό κόντρα στην Πόρτο στις 15 Μάρτη.

Συνοπτικά τα ζευγάρια: Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους, Πόρτο - Ιντερ, Μπαρτσελόνα - Τσέλσι, Βέρντερ Βρέμης - Λιόν, Λίβερπουλ - Μπάγερ Λεβερκούζεν, Αϊντχόφεν - Μονακό, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίλαν, Μπάγερν Μονάχου - Αρσεναλ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ