Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Ανάμεικτα συναισθήματα

Καλή η κλήρωση για Ολυμπιακό, δυσκολότερη για τον ΠΑΟ

Καλή η κλήρωση για Ολυμπιακό ζόρικη για τον ΠΑΟ

Sportidea

Καλή η κλήρωση για Ολυμπιακό ζόρικη για τον ΠΑΟ
Τελικά, η κληρωτίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έκανε κατά το ήμισυ το χατίρι των ελληνικών ομάδων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που επιζητούσαν μια ευνοϊκή κλήρωση για τη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι τυχεροί, αφού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την πρώην αντίπαλο του Πανιωνίου γαλλική Σοσό ομάδα που είναι σαφώς στα μέτρα τους. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ισπανικής Σεβίλλης, που θεωρείται έμπειρη στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και βέβαια παραμένει πάντα επικίνδυνη. Οι πρώτοι αγώνες όπου και οι δυο ελληνικές ομάδες θα είναι γηπεδούχοι θα γίνουν στις 16 και 17 Φλεβάρη, ενώ οι ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στις 24 του ίδιου μήνα.

Ας σημειωθεί ότι η κλήρωση και για τη συνέχεια της διοργανώσεις (φάση των «16») ήταν για τον Ολυμπιακό εξίσου καλή, αφού, εάν οι Περαιώτες προκριθούν, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Χέρεφεν (Ολλανδία) -Νιούκαστλ (Αγγλία) κάτι που σίγουρα δεν τους προκαλεί δέος. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, αφού εάν περάσει στους «16»... πέφτει σε μια εκ των Πάρμα ή Στουτγκάρδη.

Αντιδράσεις

Με ικανοποίηση δέχτηκαν στο λιμάνι την κλήρωση. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα ακόμη και στα λόγια του - συνήθως επιφυλακτικού - Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος χαρακτήρισε την κλήρωση καλή, ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει πως χρειάζεται προσοχή. «Θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχουν κακές ομάδες στη διοργάνωση. Η Σοσό είναι μία ομάδα που την είδαμε χτες με τον Πανιώνιο. Είναι καλή ομάδα. Σίγουρα υπάρχουν πιο δυνατές από τη Σοσό. Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε καμία ομάδα. Από εμάς εξαρτάται. Το είδαμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ που παίξαμε με πιο δυνατές ομάδες. Θα έλεγα ότι είναι καλή κλήρωση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι αυτός που πρέπει και αυτός που έδειξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι καλό που αποφύγαμε τρεις-τέσσερις ομάδες που ήταν πιο δυνατές από τη Σοσό. Ομως, δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμία ομάδα. Θα περιμένουμε τα δύο πρώτα ματς και μετά θα δούμε για την επόμενη φάση», τόνισε χαρακτηριστικά. ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό δε φάνηκε να ενθουσιάστηκαν από το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει προβληματισμός και για τους πιθανούς αντιπάλους Πάρμα και Στουτγκάρδη σε περίπτωση που προκριθεί από τη Σεβίλλη. Το γεγονός ότι η προσεχής αντίπαλος της ομάδας του, αγωνίζεται σε ένα από τα δυνατότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά και η ισχυρή έδρα των Σεβιγιάνων είναι τα δυο στοιχεία που προβληματίζουν τον Ζντένεκ Σκάζνι. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στις αρχικές του δηλώσεις φάνηκε να δίνει προτεραιότητα στις αμέσως προσεχείς υποχρεώσεις των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα. «Τα παιχνίδια με τη Σεβίλια είναι ακόμη μακριά. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που αγωνίζεται σε ένα πολύ προηγμένο πρωτάθλημα. Εχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας για να ασχοληθούμε με αυτά τα παιχνίδια».

  • Τα υπόλοιπα ζευγάρια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είναι: Γκράτσερ - Μίντλεσμπρο, Νιουκάστλ -Χέρενφεϊν, Βασιλεία - Λιλ, Πάρμα - Στουτγκάρδη, Σπόρτινγκ Λ.- Φέγενορντ, Ααχεν - Αλκμααρ, Αούστρια Βιέννης - Αθλέτικ Μπιλμπάο, Παρτιζάν Β.- Ντνιεπρ, Βαλένθια - Στεάουα Βουκουρεστίου, Αγιαξ - Οσέρ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπενφίκα, Φενέρμπαχτσε - Σαραγόσα, Σαχτάρ Ντόνετσκ - Σάλκε, Διναμό Κιέβου - Βιγιαρεάλ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ