ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2004
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
«Κόκκινη» πρωτοχρονιά

Νικηφόρα πέρασε από τη Νεάπολη η ΑΕΚ

Sportidea

Νικηφόρα πέρασε από τη Νεάπολη η ΑΕΚ
Πρωτοχρονιά στην κορυφή της βαθμολογίας θα κάνει ο Ολυμπιακός, που χτες στο Καραϊσκάκη δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Κέρκυρας με 3-0. Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ ο Αμανατίδης (14') για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Γεωργάτου (29') και του Τζιοβάνι στο (57'). Ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο έστω και δύσκολα ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ με σκορ 2-1. Ο Κωνσταντίνου στο 86' χάρισε τους τρεις βαθμούς στους «πράσινους» που βρέθηκαν να χάνουν 0-1 (35' Ανδράλας) και ισοφάρισαν με τον Γκούμα στο 38'.

Αμφίρροπο παιχνίδι έγινε στη Νεάπολη, όπου η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά από τρεις σερί ισοπαλίες (και μάλιστα με το ίδιο σκορ 1-1) επικρατώντας του Ιωνικού με 3-2. Οι γηπεδούχοι πάντως εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία του Μαζαράκη και ιδιαίτερα στη φάση του 37' όταν καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι σε βάρος των γηπεδούχων, αφού θεώρησε ανατροπή του πέσιμο του Σοάρες. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κατσουράνης δίνοντας το προβάδισμα στην Ενωση με 2-1. Αρχικά η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με τον Σοάρες στο 14', αλλά ένα μακρινό σουτ του Μακόρ τέσσερα λεπτά αργότερα, σε συνδυασμό με τον αιφνιδιασμό του Μιχαϊλίδη, έγραψε την ισοφάριση σε 1-1 για τον Ιωνικό. Πάντως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ευθύνεται και για το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων όταν και πάλι ο Μακόρ με απευθείας φάουλ στο 57' τον αιφνιδίασε για δεύτερη φορά. Τη λύτρωση έφερε ο Κόντης στο 70' όταν το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον αμυντικό των γηπεδούχων Διαμαντή και κατέληξε στα δίχτυα.

Μίνι έκπληξη είχαμε στην Κρήτη όπου ο Εργοτέλης κατάφερε να σημειώσει τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του και παράλληλα να σταματήσει το αήττητο του Αιγάλεω, νικώντας το με 2-1.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αρης έστω και στο κλείσιμο της χρονιάς κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του εντός έδρας νίκη, αφού επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 χάρις σε ένα γκολ του Σανχούρχο στο 92'. Πάντως οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 27' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μάκου.

Στην Ξάνθη μπορεί η... βαλτώδης κατάσταση του αγωνιστικού χώρου εξαιτίας της νεροποντής να προμήνυε ένα άχαρο θέαμα με 0-0 και πολλές λασπομαχίες, ωστόσο η τοπική ομάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1.

Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε η Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», καθώς επικράτησε του Ηρακλή με 2-1, παρότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από το γκολ του Κεϊτά στο 18'. Πέτκοβιτς (38') και Κουτσοσπύρος (78') τα γκολ της μεγάλης ανατροπής.

Η βαθμολογία μετά από 13 αγωνιστικές: Ολυμπιακός 30, ΠΑΟ 29, ΑΕΚ 27, Ξάνθη 20, Χαλκηδόνα 18, Αιγάλεω 17, ΠΑΟΚ - ΟΦΗ - Πανιώνιος - Καλλιθέα 16, Ιωνικός 15, Ηρακλής 14, Αρης 13, Κέρκυρα 12, Εργοτέλης 11, Καλαμαριά 10.

ΓΓΑ

Με αποφάσεις του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για εκτέλεση ή βελτίωση αθλητικών υποδομών, διάφοροι Δήμοι της Χώρας, με συνολικό ποσό 6.955.000 ευρώ. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάχθηκαν ήδη στο Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ) και τα σχετικά έγγραφα αποστέλλονται στους Δήμους για άμεση εκτέλεση. Επίσης χρηματοδοτήθηκαν με το συνολικό ποσό των 2.721.000 ευρώ οι Νομαρχίες: Δράμας, Φθιώτιδας, Τρικάλων, Λέσβου, Αργολίδας, Αρτας, Ιωαννίνων, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, για τη βελτίωση αθλητικών υποδομών.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Μια συνέντευξη - βόμβα δημοσιεύεται αυτό το μήνα στο ιταλικό περιοδικό «Quattroruote». Ο πρώην γιατρός της «Ferrari», Μπενίνιο Μπερτολέτι, δηλώνει πως το ένα τρίτο των πιλότων της F1 κάνουν χρήση κοκαΐνης προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός αγώνα! «Το ποσοστό μπορεί να αγγίζει και το 30%», ανέφερε συγκεκριμένα ο γιατρός, που πρόσθεσε - μεταξύ άλλων - ότι η διάρκεια της επίδρασης είναι για 90 λεπτά και «ο οδηγός έχει ταχύτερες αντιδράσεις. Βέβαια, στην περίπτωση που ο αγώνας διαρκέσει περισσότερο, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για τους οδηγούς, μια και χάνεται η επίδραση της κοκαΐνης».

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Στην κορυφή η Νίκη

Πρωτοχρονιά στην κορυφή θα κάνει η Νίκη Βόλου. Οι Βολιώτες επικράτησαν με 2-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι και βρέθηκαν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας της Β' Εθνικής, καθώς την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός δεν κατάφερνε να «γκρεμίσει» το τείχος που είχε υψώσει ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας, Κοτταράς, μένοντας στο 0-0 μέσα στη Λιβαδειά. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 30 λεπτά η «μαύρη θύελλα» αγωνίστηκε με 9 (!) παίκτες, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λούκας Κιούμπικ εκτέλεσε πέναλτι το οποίο επίσης απέκρουσε ο Κοτταράς, χαρίζοντας ένα «χρυσό» βαθμό στην ομάδα του. Σε τροχιά ανόδου βρέθηκε και πάλι ο ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου μετά το 2-0 επί του Ηλυσιακού στο γήπεδο του Ζωγράφου. Ανοδικής πορείας συνέχεια για τη Λάρισα, που «πέρασε» από την Πάτρα (1-0 την Παναχαϊκή 2005). Μοιρασιά στον Πύργο, 1-1, για Πανηλειακό και Προοδευτική και στην Καστοριά, ανάμεσα στους «γουναράδες» και τον Ακράτητο (1-1). Σήμερα ο Πανσερραϊκός φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο ματς που ολοκληρώνει την αγωνιστική.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Η Αρτα πήρε το ντέρμπι

Η νίκη της Αναγέννησης Αρτας επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 στο ντέρμπι του 2ου ομίλου της 12ης αγωνιστικής της Γ' Εθνικής, παρουσία περίπου 4.500 φιλάθλων, σε συνδυασμό με τη νέα «γκέλα» της Θράκης στην Πτολεμαΐδα (ήττα 1-0), και τις επιτυχίες της Δόξας επί του Αγροτικού Αστέρα με 1-0 και της Καβάλας με 3-1 επί του Θερμαϊκού, έμπλεξε τα πράγματα στον όμιλο του βορρά. Πλέον πέντε ομάδες απέχουν μεταξύ τους μόλις 2 βαθμούς και «μάχονται» για τις δύο προνομιούχες για την άνοδο θέσεις. Την ίδια ώρα στον 1ο όμιλο οι τρεις πρωτοπόροι συνέχισαν με επιτυχίες, με τον Αχαρναϊκό να οδηγεί την κούρσα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΝΟΤΟΣ: Αχαϊκή - Εθνικός Πειραιώς 2-2, Θρασύβουλος - Μάλια 2-0, Ρόδος - Ατσαλένιος 2-0, Αγιος Δημήτριος - Αχαρναϊκός 0-1, Κερατσίνι - Αθηναΐδα 2-0, Ηρόδοτος - Μαρκό 1-0, Βύζας Μεγάρων - Χαϊδάρι ΑΟ 1-2, Πάμισος - Θύελλα Πατρών 1-0. ΒΟΡΡΑΣ: Πτολεμαΐδα - Θράκη 1-0, Καβάλα - Θερμαϊκός 3-1, Δόξα Δράμας - Αγροτικός Αστέρας 1-0, Λαμία - Απόλλων Λάρισας 1-1, Αναγέννηση Αρτας - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, Λύκοι - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-3, Βέροια - Πανδραμαϊκός 2-1, Παναιτωλικός - Κοζάνη 0-0.

ΒΟΛΕΪ
Νίκησε άλλα προβλημάτισε

Για πολλοστή φορά φέτος ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε. Οι πράσινοι νίκησαν με 3-2 σετ την ΕΑ Πατρών, αλλά το τρίποντο χάθηκε όπως και η ευκαιρία για την ομάδα του Στέλιου Καζάζη να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις για τη μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα. Αντίθετα εύκολη νίκη σημείωσε ο Πανελλήνιος με 3-0 επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ενώ το Ρέθυμνο έκανε βήμα παραμονής μετά την επικράτησή του με 3-2 σετ επί του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη. Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο Μετς όπου τελικά το Παγκράτι πήρε τη νίκη απέναντι στην ΑΕ Νίκαιας με 3-2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Παναθηναϊκός - ΕΑ Πατρών 3-2 (22 - 25, 25 - 23, 25 - 15, 20 - 25, 15 - 11), Μίλωνας - Ρέθυμνο 2-3(23 - 25, 22 - 25, 25 - 21, 25 - 20, 8 - 15), Πανελλήνιος - Εθνικός Αλεξ/πολης 3-0 (25 - 20, 25 - 18, 25 - 23), Παγκράτι - ΑΕ Νικαίας 3-2 (26 - 24, 20 - 25, 28 - 26, 17 - 25 15 - 12).

Σήμερα θα γίνει ο αγώνας της Ορεστιάδας με τον Ολυμπιακό (21.00 ΕΤ1) ενώ χτες το βράδυ αγωνιζόταν ο Ηρακλής με τον ΠΑΟΚ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ