Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
«Κόκκινη» πρωτοχρονιά

Νικηφόρα πέρασε από τη Νεάπολη η ΑΕΚ

Sportidea

Νικηφόρα πέρασε από τη Νεάπολη η ΑΕΚ
Πρωτοχρονιά στην κορυφή της βαθμολογίας θα κάνει ο Ολυμπιακός, που χτες στο Καραϊσκάκη δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Κέρκυρας με 3-0. Το σκορ άνοιξε με αυτογκόλ ο Αμανατίδης (14') για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Γεωργάτου (29') και του Τζιοβάνι στο (57'). Ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο έστω και δύσκολα ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ με σκορ 2-1. Ο Κωνσταντίνου στο 86' χάρισε τους τρεις βαθμούς στους «πράσινους» που βρέθηκαν να χάνουν 0-1 (35' Ανδράλας) και ισοφάρισαν με τον Γκούμα στο 38'.

Αμφίρροπο παιχνίδι έγινε στη Νεάπολη, όπου η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά από τρεις σερί ισοπαλίες (και μάλιστα με το ίδιο σκορ 1-1) επικρατώντας του Ιωνικού με 3-2. Οι γηπεδούχοι πάντως εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία του Μαζαράκη και ιδιαίτερα στη φάση του 37' όταν καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι σε βάρος των γηπεδούχων, αφού θεώρησε ανατροπή του πέσιμο του Σοάρες. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κατσουράνης δίνοντας το προβάδισμα στην Ενωση με 2-1. Αρχικά η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με τον Σοάρες στο 14', αλλά ένα μακρινό σουτ του Μακόρ τέσσερα λεπτά αργότερα, σε συνδυασμό με τον αιφνιδιασμό του Μιχαϊλίδη, έγραψε την ισοφάριση σε 1-1 για τον Ιωνικό. Πάντως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ευθύνεται και για το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων όταν και πάλι ο Μακόρ με απευθείας φάουλ στο 57' τον αιφνιδίασε για δεύτερη φορά. Τη λύτρωση έφερε ο Κόντης στο 70' όταν το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον αμυντικό των γηπεδούχων Διαμαντή και κατέληξε στα δίχτυα.

Μίνι έκπληξη είχαμε στην Κρήτη όπου ο Εργοτέλης κατάφερε να σημειώσει τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του και παράλληλα να σταματήσει το αήττητο του Αιγάλεω, νικώντας το με 2-1.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αρης έστω και στο κλείσιμο της χρονιάς κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του εντός έδρας νίκη, αφού επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 χάρις σε ένα γκολ του Σανχούρχο στο 92'. Πάντως οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 27' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μάκου.

Στην Ξάνθη μπορεί η... βαλτώδης κατάσταση του αγωνιστικού χώρου εξαιτίας της νεροποντής να προμήνυε ένα άχαρο θέαμα με 0-0 και πολλές λασπομαχίες, ωστόσο η τοπική ομάδα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1.

Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε η Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», καθώς επικράτησε του Ηρακλή με 2-1, παρότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από το γκολ του Κεϊτά στο 18'. Πέτκοβιτς (38') και Κουτσοσπύρος (78') τα γκολ της μεγάλης ανατροπής.

Η βαθμολογία μετά από 13 αγωνιστικές: Ολυμπιακός 30, ΠΑΟ 29, ΑΕΚ 27, Ξάνθη 20, Χαλκηδόνα 18, Αιγάλεω 17, ΠΑΟΚ - ΟΦΗ - Πανιώνιος - Καλλιθέα 16, Ιωνικός 15, Ηρακλής 14, Αρης 13, Κέρκυρα 12, Εργοτέλης 11, Καλαμαριά 10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ