ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να φύγουν οι κάμερες από τα σχολεία

Οι κάμερες στο 1ο ΕΛ Θέρμης... δήθεν για λόγους ασφαλείας
Οι κάμερες στο 1ο ΕΛ Θέρμης... δήθεν για λόγους ασφαλείας
Την αντίθεσή της στην τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης στα σχολεία (1ο ΕΛ Θέρμης, 1ο ΕΛ Μενεμένης και στο 2ο ΕΛ Ελευθερίου - Κορδελιού) εκφράζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης και καλεί όλους τους γονείς να αντιδράσουν στην τοποθέτηση κάμερας στα σχολεία από οποιονδήποτε, να απαιτήσουν την πρόσληψη επιστατών - φυλάκων για τη φύλαξη των σχολείων που είναι ευθύνη της Πολιτείας, και ζητάει την άμεση απομάκρυνσή τους.

Η Ομοσπονδία Γονέων σημειώνει: «Η λειτουργία κάμερας σε οποιονδήποτε χώρο του σχολείου είναι μέτρο αυταρχικό και περιορίζει την ελευθερία έκφρασης του συνόλου των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε λόγο και κίνηση, που αποτελεί την ουσία της εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα στη συνέχεια οι κάμερες να τοποθετηθούν και στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, με διάφορα προσχήματα, ακόμη και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά μας να συνηθίσουν στην ιδέα της παρακολούθησης και του ελέγχου της φυσικής παρουσίας και δράσης τους σα να είναι ύποπτοι».

Σύσκεψη για τη σχολική στέγη

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών νομού Θεσσαλονίκης καλεί επίσης την Κυριακή 27/2 σε σύσκεψη - συζήτηση για το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο νομό, ένα πρόβλημα εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια αφού οι πολλές υποσχέσεις που έχουν δοθεί ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Η σύσκεψη θα γίνει στην 11 π.μ., στην ΕΔΟΘ (οδός Προξένου Κορομηλά 51) και το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα συλλογικά όργανα των μαθητών, το Εργατικό Κέντρο, την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τα κόμματα της Βουλής. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν με το συλλαλητήριο στις 24/11/04, που τέθηκαν τα αιτήματα των φορέων.

ΓΟΝΕΙΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Απαιτούν δικαίωση

Την απαίτηση να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών τους που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι οικογένειες των αδικοχαμένων μαθητών.

«Εμείς οι γονείς των αδικοχαμένων μαθητών του δυστυχήματος των Τεμπών παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες με έκπληξη και οδύνη την προσπάθεια του δικηγόρου Κούγια, να χρησιμοποιήσει το θέμα του τραγικού χαμού των παιδιών μας για να δημιουργήσει σύγχυση και να συσκοτίσει τα γεγονότα για να βοηθήσει τον κατηγορούμενο πελάτη του, ενόψει μάλιστα της εκδίκασης της αγωγής στην Αλεξανδρούπολη, την Τετάρτη 9/2/2005 και στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου την 21/3/2005», επισημαίνουν οι οικογένειες των αδικοχαμένων μαθητών. Και καταδικάζουν «απερίφραστα αυτές τις μεθοδεύσεις» και επισημαίνουν ότι «η απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεσή μας, είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ετοιμάζεται αγωνιστική απάντηση

«Αυτοί που φταίνε για το σχολείο και τη ζωή που έχουμε και μας ετοιμάζουν έρχονται στην πόλη μας για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Παιδείας της ΕΕ στις αρχές Μάρτη. Θα τους υποδεχτούμε όπως τους αρμόζει! Στους δρόμους!». Είναι το μήνυμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Το Συντονιστικό προκειμένου να οργανώσει καλύτερα τον αγώνα του ενόψει της επίσκεψης των υπουργών Παιδείας στη χώρα μας, θα συνεδριάσει το Σάββατο 12 Φλεβάρη, στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, στις 6 το απόγευμα.

Πανελλήνιος διαγωνισμός βιολογίας

Το Σάββατο 19/2 θα διεξαχθεί ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας για τους μαθητές της Β' και Γ' τάξης του Ενιαίου Λυκείου, από τον οποίο θα επιλεγούν οι ταλαντούχοι μαθητές βιολογίας που θα αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας που θα διεξαχθεί τον Ιούλη στο Πεκίνο.

Ο διαγωνισμός που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) θα πραγματοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, θα διαρκέσει τρεις ώρες και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Ενιαία Λύκεια ή Γυμνάσια, που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές που επιθυμούν να πάρουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Λύκειό τους μέχρι την Παρασκευή 11/2.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Να αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός των Ολυμπιακών Αγώνων

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ για την κάλυψη αναγκών των ΟΤΑ και των σχολείων

Την αξιοποίηση από τους ΟΤΑ και τα σχολεία του Νομού Μαγνησίας του τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εσωτερικών και Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «ο τεχνολογικός εξοπλισμός και διάφορα τεχνικά είδη, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ν. Μαγνησίας, παραμένουν από τότε αχρησιμοποίητα, χωρίς να είναι γνωστό πού βρίσκονται και αν φυλάσσονται σε κατάλληλους χώρους». Οπως σημειώνουν, διάφοροι ΟΤΑ και σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) της υπαίθρου, μακριά από αστικά κέντρα και οργανωμένα γυμναστήρια, στερούνται κάθε δυνατότητα προσφοράς ευκαιριών άθλησης στους κατοίκους τους και τη μαθητιώσα νεολαία και τη στήριξη, μέσω των δήμων, του μαζικού αθλητισμού. Τα περισσότερα δε σχολεία στερούνται σύγχρονων Η/Υ, φωτοτυπικών μηχανημάτων κ.ά.

Οι κομμουνιστές βουλευτές επισημαίνουν ότι η ύπαρξη του εξοπλισμού των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια καλή ευκαιρία για την ενίσχυση των σχολείων της υπαίθρου και των ΟΤΑ της Μαγνησίας, για να αποκτήσουν υποδομή για άθληση και γνώση. Και ρωτούν τους υπουργούς αν είναι στις προθέσεις τους να ενισχύσουν τα σχολεία, ώστε να αναπτυχθεί η υποδομή για γνώση και αθλητικές δραστηριότητες μαθητών και πολιτών.

ΖΑΓΟΡΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ζητούν κάλυψη των κενών

Λουκέτο βάζουν την ερχόμενη Τρίτη στο 1ο Ενιαίο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς Μαγνησίας οι γονείς των μαθητών του σχολείου απαιτώντας την αναπλήρωση των τεσσάρων κενών διδασκόντων που προέκυψαν ύστερα από τραγικό δυστύχημα που έγινε στις 14 Γενάρη, κατά το οποίο μία δασκάλα έχασε τη ζωή της και άλλοι τρεις συνάδελφοί της τραυματίστηκαν. Οπως καταγγέλλουν οι γονείς, από τότε το σχολείο υπολειτουργεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μαθήματα των παιδιών τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ