Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Να αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός των Ολυμπιακών Αγώνων

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ για την κάλυψη αναγκών των ΟΤΑ και των σχολείων

Την αξιοποίηση από τους ΟΤΑ και τα σχολεία του Νομού Μαγνησίας του τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εσωτερικών και Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «ο τεχνολογικός εξοπλισμός και διάφορα τεχνικά είδη, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ν. Μαγνησίας, παραμένουν από τότε αχρησιμοποίητα, χωρίς να είναι γνωστό πού βρίσκονται και αν φυλάσσονται σε κατάλληλους χώρους». Οπως σημειώνουν, διάφοροι ΟΤΑ και σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) της υπαίθρου, μακριά από αστικά κέντρα και οργανωμένα γυμναστήρια, στερούνται κάθε δυνατότητα προσφοράς ευκαιριών άθλησης στους κατοίκους τους και τη μαθητιώσα νεολαία και τη στήριξη, μέσω των δήμων, του μαζικού αθλητισμού. Τα περισσότερα δε σχολεία στερούνται σύγχρονων Η/Υ, φωτοτυπικών μηχανημάτων κ.ά.

Οι κομμουνιστές βουλευτές επισημαίνουν ότι η ύπαρξη του εξοπλισμού των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια καλή ευκαιρία για την ενίσχυση των σχολείων της υπαίθρου και των ΟΤΑ της Μαγνησίας, για να αποκτήσουν υποδομή για άθληση και γνώση. Και ρωτούν τους υπουργούς αν είναι στις προθέσεις τους να ενισχύσουν τα σχολεία, ώστε να αναπτυχθεί η υποδομή για γνώση και αθλητικές δραστηριότητες μαθητών και πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ