Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να φύγουν οι κάμερες από τα σχολεία

Οι κάμερες στο 1ο ΕΛ Θέρμης... δήθεν για λόγους ασφαλείας
Οι κάμερες στο 1ο ΕΛ Θέρμης... δήθεν για λόγους ασφαλείας
Την αντίθεσή της στην τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης στα σχολεία (1ο ΕΛ Θέρμης, 1ο ΕΛ Μενεμένης και στο 2ο ΕΛ Ελευθερίου - Κορδελιού) εκφράζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης και καλεί όλους τους γονείς να αντιδράσουν στην τοποθέτηση κάμερας στα σχολεία από οποιονδήποτε, να απαιτήσουν την πρόσληψη επιστατών - φυλάκων για τη φύλαξη των σχολείων που είναι ευθύνη της Πολιτείας, και ζητάει την άμεση απομάκρυνσή τους.

Η Ομοσπονδία Γονέων σημειώνει: «Η λειτουργία κάμερας σε οποιονδήποτε χώρο του σχολείου είναι μέτρο αυταρχικό και περιορίζει την ελευθερία έκφρασης του συνόλου των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε λόγο και κίνηση, που αποτελεί την ουσία της εκπαίδευσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα στη συνέχεια οι κάμερες να τοποθετηθούν και στον εσωτερικό χώρο του σχολείου, με διάφορα προσχήματα, ακόμη και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά μας να συνηθίσουν στην ιδέα της παρακολούθησης και του ελέγχου της φυσικής παρουσίας και δράσης τους σα να είναι ύποπτοι».

Σύσκεψη για τη σχολική στέγη

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών νομού Θεσσαλονίκης καλεί επίσης την Κυριακή 27/2 σε σύσκεψη - συζήτηση για το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο νομό, ένα πρόβλημα εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια αφού οι πολλές υποσχέσεις που έχουν δοθεί ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Η σύσκεψη θα γίνει στην 11 π.μ., στην ΕΔΟΘ (οδός Προξένου Κορομηλά 51) και το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα συλλογικά όργανα των μαθητών, το Εργατικό Κέντρο, την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τα κόμματα της Βουλής. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν με το συλλαλητήριο στις 24/11/04, που τέθηκαν τα αιτήματα των φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ