ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Μάρτη 2005
Σελ. /32
Νυν υπέρ πάντων... Βαβύλης

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
«Οι νέες μορφές οργάνωσης της εργασίας και η μεγάλη ποικιλία συμβατικών ρυθμίσεων που θα συνδυάζει καλύτερα ευελιξία και ασφάλεια είναι βασική επιδίωξη»...

Που σημαίνει απλά: Κανένας στο 8ωρο, κάθε εργάτης και ατομική ρύθμιση, όλοι λάστιχο και το αφεντικό εγγυητής της... ασφάλειάς σας.

Αυτό υπέγραψαν φαρδιά - πλατιά φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες προχτές.

Εννοείται πως το είχε προ-υπογράψει και προσωπικά ο πολύς κ. Παναγιωτόπουλος της «δικής μας» κυβέρνησης. Ο οποίος βγήκε χτες μέσα από τα εξάστηλα να δηλώσει: Και παιδιά θα σας κάνουμε..! Πράγματι, είναι το πιο πιθανό με τέτοιο γκάστρωμα.

Θα πείτε, θέλει πολύ θράσος, να βάζεις χέρι σ' ένα ταμείο με χρήματα αποκλειστικά των εργατών για να εμφανίσεις έργο. Ε, καλά. Τι δίδασκε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ; Να πάει χαμένο το μάθημα;

Για τις προσλήψεις οι συνήθεις τίτλοι. Χτες έγιναν θέμα ακόμη και αυτές που ζητά να γίνουν κάποτε το υπουργείο Απασχόλησης, δηλαδή αυτές που θα ξαναπαρουσιαστούν καμιά δεκαριά φορές ως καινούριες μέχρι να γίνουν, αν και όσες γίνουν...

Ασχετο: Ο Τράγκας αυτοκριτική κάνει με τον τίτλο της εφημερίδας του;

Νάτη ξανά στο προσκήνιο η Βαβυλιάδα. Τώρα, λέει, θα' χει απ' όλα. Ακόμα και τρομοκρατία. Ε, καλά που δε θα είχε κι απ' αυτό. Υπηρέτης του έθνους είναι ο άνθρωπος, μόνο ο Νηστικάκης θα κέρδιζε, τόσοι έχουν στηρίξει καριέρα πάνω του.

Μέχρι να βρεθεί η ιερή σ-κούπα. Κι επειδή τέτοια δεν υπάρχει, ο τρόπος ήταν, είναι και θα είναι ένας: οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση στο ταξικό μετερίζι και πλώρη για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ανατροπή όλου αυτού του συρφετού. Από τους άρπαγες του ιδρώτα (επιχειρηματίες τους λένε) ως την πολιτική τους έκφραση και την πρακτορική τους υποδομή.

Αντε... μέρα που 'ναι!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ... ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ: «Η Ευρώπη του Μπλερ και του Σρέντερ δε σηκώνει ζορμπαλίκια! Ούτε επαναστάσεις πια, ούτε ενθουσιώδεις εθελοντές, ούτε ήρωες και μάρτυρες, ούτε βαλκανικοί "Χάρτες" του Ρήγα, ούτε λάβαρα και θούρια... "Απέσβετο και λάλον ύδωρ", όπως θα ...'λεγε και το Μαντείο των Δελφών σε κάθε "παραβάτη" της "νέας τάξης" που θα ζητούσε το χρησμό του για τα μελλούμενα...» (ο Χρήστος Πασαλάρης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΑ «ΜΠΙΚΙΚΙΝΙΑ»: «σε διαφορετική βάση θέτει το ζήτημα ο ευρωβουλευτής του κόμματος (ΣΥΝ) Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του "Αλφα" προτάσσει την ανάγκη "να μη χάσουμε ούτε ένα ευρώ των κοινοτικών επιδοτήσεων από τυχόν εμπλοκή σε αυτό το θέμα. Σ' αυτό το πεδίο πρέπει να προσανατολιστεί και η Αριστερά για τη σκληρή αντιπολίτευση που πρέπει να ασκήσει"» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΣΤΙ ΤΟ ΣΚΥΨΙΜΟ: «Κατάπληξη προκαλεί η ελαφρότητα με την οποία ακόμα και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αντιμετωπίζουν το ζήτημα του νόμου για τον βασικό μέτοχο (!) λίγο νοιάζονται αν έτσι ταυτίζονται με τις πιο οπισθοδρομικές αντιλήψεις για την Ευρώπη (!) ξεχνούν πως σπέρνοντας ανέμους θα θερίσουν θύελλες» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

«ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»: «Ο θείος του είχε αναρωτηθεί: "Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;" στις αρχές της δεκαετίας του '60. Ο ανιψιός Κωστάκης αναρωτήθηκε με αφορμή τα ευρωπαϊκά -βασικό μέτοχο κλπ. - "Πού στο διάολο έμπλεξα;"» (στο ΠΟΝΤΙΚΙ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ για 320.000 δικαιούχους

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΚΑΙ 8ΗΜΕΡΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ για 320.000 εργαζόμενους - συνταξιούχους!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 5.371 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ σε υπουργεία, δήμους, οργανισμούς

ΕΘΝΟΣ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Καταιγίδα φόρων με σφραγίδα Καραμανλή

Η ΑΥΓΗ: Σήμα κινδύνου για τους μικρομεσαίους

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πολιτικοί στα δίχτυα Βαβύλη

Η ΧΩΡΑ: Ποιοι τραβάνε το χαλί του Καραμανλή

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ Καραμανλή

ΑΠΟΦΑΣΗ: Ανένδοτος ο Καραμανλής

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΒΑΣΙΚΟΣ στα δυο στενά

ΤΑ ΝΕΑ: Κορώνες αντιευρωπαϊσμού στη ΝΔ

ΤΟ ΒΗΜΑ: Αναστολή του νόμου προαγγέλλει ο κ. Καραμανλής

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καραμανλής: Ακαμπτοι κατά διαπλοκής

Ο ΛΟΓΟΣ: ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ με την οικονομία

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ για την «ανάπτυξη» των κερδών

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«¥ποκινητές»

«Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας διακινδυνεύουν να υποκινήσουν και νομιμοποιήσουν αισθήματα ευρωσκεπτικισμού τα οποία ενδεχομένως νοθεύσουν τον διάλογο για την Ευρώπη που εκτυλίσσεται στις χώρες τους» (η εκτίμηση από τους Financial Times/ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Μέχρι να περάσει το δημοψήφισμα

«Δώρο στους κοινωνικά ευαίσθητους Γάλλους ψηφοφόρους χαρακτήρισαν οι Ευρωπαίοι σχολιαστές την απόφαση των 25 να ξαναδιατυπώσουν με ριζικό τρόπο την οδηγία Μπολγκενστάιν που αφορά την απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς υπηρεσιών» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

Ο «καλαμπουράκιας»

«Γνώριζε ο Πρωθυπουργός ότι όλα τα καλαμπούρια περί Συντάγματος που διακινούν διάφοροι άσχετοι είναι ωραία για τίποτα κλαδικές του ΚΚΕ αλλά όχι για σοβαρές κυβερνήσεις σοβαρών χωρών;» (ο Ι.Κ. Πρετεντέρης, στο ΒΗΜΑ).

και ο ...άσχετος

«Ευθυγραμμίζεται τέλεια ο κ. Παπανδρέου με τα επιχειρήματα της Κομισιόν που ζητεί από την ελληνική πολιτική ηγεσία να αγνοήσει το Σύνταγμά της, προκειμένου να προσαρμοστεί με διατάξεις κοινοτικού δικαίου περί ελεύθερου ανταγωνισμού (!) αγωνίζεται για να ενισχύσει τις απόψεις της Κομισιόν» (ο Διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Κ.Ι. Αγγελόπουλος).

Μην τα τρώνε μόνο οι στεριανοί ξενοδόχοι...

«Πρώτη φορά κρουαζιέρες, θρησκευτικός και αλιευτικός τουρισμός» (η είδηση στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).

Ρεβάνς

«Βγήκαν μαχαίρια: Αιχμές από Παναγιωτόπουλο για "εξαφάνιση" Ρουσόπουλου» (η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

Εψαχνε συνεταίρους;

«Επαφές με ανυποψίαστους πολιτικούς, που μπλέχτηκαν έτσι στα "δίχτυα" του, είχε ο Απόστολος Βαβύλης. Μαζί τους συζητούσε το μέλλον της Ορθοδοξίας!» (η είδηση στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ