ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 2 - 1
Πρόκριση στην παράταση

Από τους καλύτερους παίκτες του χτεσινού Ολυμπιακού ήταν ο Ριβάλντο

Sportidea

Από τους καλύτερους παίκτες του χτεσινού Ολυμπιακού ήταν ο Ριβάλντο
Ο Ολυμπιακός, δίκαια, είναι ο έτερος φιναλίστ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και διεκδικητής του Κυπέλλου στον τελικό της 21ης του Μάη. Κέρδισε στην παράταση την ΑΕΚ, που μπορεί να περηφανεύεται ότι αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι. Οσοι χαρακτήρισαν τις αναμετρήσεις των δύο πρόωρο τελικό δικαιώθηκαν απόλυτα. Οπως στο ΟΑΚΑ, έτσι και χτες, το παιχνίδι προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από την αρχή. Μπήκαν δυνατά και με κινητήριο μοχλό τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς επέβαλαν το ρυθμό τους. Ομως, ξανά αποδείχτηκαν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Και το πλήρωσαν. Η ΑΕΚ, που έδειχνε να μην μπορεί, στην πρώτη ουσιαστικά σωστή επίθεσή της έφερε την προσπάθεια για πρόκριση στα ίσια. Ο Λυμπερόπουλος έκανε το 0-1 και όλα άρχιζαν ξανά. Ομως οι «κιτρινόμαυροι» δεν παρουσιάστηκαν όπως και όσο θα έπρεπε έτοιμοι.

Επιπλέον, από μια απερίσκεπτη ενέργεια του Σέζαρ, έμειναν με 10 παίχτες, στο 56΄, λίγο αργότερα αποχώρησε ο - προερχόμενος από τραυματισμό - Κατσουράνης και «τραβηγμένα» αποβλήθηκαν οι Σάντος, Βέλιτς. Το έργο τους έγινε ακόμα πιο δύσκολο και τελικά δικαιούνται εύσημα για τις προσπάθειές τους. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν καταβλήθηκαν από την ανάποδη εξέλιξη. Και συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι. Φυσικά τους βοήθησε αρκετά και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Παρ' όλα αυτά στην κανονική διάρκεια δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ. Και ό,τι δεν έκαναν αυτοί το έκανε ο Μώρας. Στο 96΄ απέκρουσε λάθος σουτ του Καστίγιο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Πλέον, με βάση τα δεδομένα, η επίτευξη του δεύτερου γκολ ήταν ζήτημα χρόνου. Το πέτυχε ο Οκκάς στο 118΄.

Παραφωνία του αγώνα ο διαιτητής και οι βοηθοί του. Ο πρώτος για μη καταλογισμό πέναλτι στον Ριβάλντο, οι άλλοι για λανθασμένες υποδείξεις οφ σάιντ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (46΄ Οκκάς), Πάντος, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Μάριτς (60΄ Καστίγιο), Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Ζιοβάνι (115΄ Ταραλίδης).

ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κόντης (105΄ Κωνσταντινίδης), Γεωργέας, Μώρας, Αλβες, Κατσουράνης (66΄ Ασουνσάο), Πετκόφ, Ιβιτς (105΄ Κρασσάς), Λυμπερόπουλος, Σοάρες, Ζούλιο Σέζαρ.

  • Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ 0-2
Πανηγυρική πρόκριση

Απόλυτα δίκαια όσο και πανηγυρικά ο Αρης «σφράγισε» το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέτρεψαν σε σκορ και απόδοση τα δεδομένα, επικρατώντας κατά κράτος της Ξάνθης. Το «καθαρό» 2-0 απεικονίζει το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους. Η Ξάνθη στο πιο κρίσιμο φετινό... ραντεβού της, ήταν ωσεί παρούσα.

Ολες οι προϋποθέσεις ήταν υπέρ της. Είχε κερδίσει στου Χαριλάου, είναι σε καλύτερη φόρμα, έπαιζε στην έδρα της, ήταν το φαβορί... Ομως, στο ποδόσφαιρο, απαιτείται η επιβεβαίωση της θεωρίας και στην πράξη. Οι ακρίτες σίγουρα ήθελαν αλλά, εντός παιδιάς, δεν μπορούσαν. Αυτοί που παρουσιάστηκαν έτοιμοι και εύστοχοι ήταν οι παίχτες του Αρη. Και χάρη στα δύο γκολ του Ιωακείμ Μπενίσκου (9', 49'), θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Δυστυχώς όμως τον αγώνα, μετά το πέρας του, σκίασαν κάποιες απαράδεκτες ενέργειες. Στη φυσούνα συνεπλάκη ο γιος του Χατζάρα με ανθρώπους της Ξάνθης και μάλιστα συνελήφθη. Ο τεχνικός του Αρη - στη συνέντευξη Τύπου - χρησιμοποίησε έντονη ειρωνεία (με λογοπαίγνιο, σχετικό με τον χορηγό της ΠΑΕ). Στη συνέχεια και ενώ ο Κολτσίδας ετοιμάστηκε να κάνει δηλώσεις, οπαδός φώναξε «να πέσετε στη Β' Εθνική» και δημιουργήθηκε νέα ένταση, που οδήγησε στην αποχώρηση των «κιτρινόμαυρων». Επίσης, παράγοντες της γηπεδούχου, εμπόδισαν - με όχι... ευγενικό τρόπο - ποδοσφαιριστές του Αρη να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους φιλάθλους τους.

ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Γαρπόζης (59' Καζάκης), Σίκοφ, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Μαχράτζε, Αντζας (57' Τοροσίδης), Μπαϊκαρά (75' Βόζαμπαλ), Πρίττας, Λουτσιάνο, Λαμπριάκος.

ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Νάιντος, Κολτσίδας, Μουράφσκι, Καλλιμάνης, Μπενίσκος (63' Χρυσάφης), Ινόγκι (79' Βανγκέλι), Πασσαλής, Νεμπεγλέρας, Μαρκομιχάλης, Κουεμάχα (94' Φόμουμποντ).

Μάθημα αλληλεγγύης

Σήμερα στις 4.30 μ.μ., στο γήπεδο του χωριού Καπαρέλι της Θήβας οι κάτοικοι θα φιλοξενήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στους παλαίμαχους της ομάδας του Κιθαιρώνα (που αγωνίζεται στη Δ' Εθνική κατηγορία) και τους παλαίμαχους του Λεβαδειακού. Ο αγώνας οργανώνεται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του 21χρονου Γ. Σ. Πρόκειται για συνάνθρωπό μας ο οποίος επειδή πάσχει από αναπνευστική ανεπάρκεια (χρειάζεται μόνιμη 24ωρη οξυγονοθεραπεία), πρέπει να μεταβεί επειγόντως στο εξωτερικό για μεταμόσχευση πνευμόνων. Για τον ίδιο σκοπό, έχει ανοίξει ειδικός λογαριασμός στην Αγροτική Τράπεζα (αρ. 2790102226274).

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ονειρα τελικού κάνουν πλέον στο Μιλάνο, αφού η νίκη της Μίλαν επί της Αϊντχόβεν με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων για τα φετινά ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνει τους «ροσονέρι» με ενάμισι πόδι στην Κωνσταντινούπολη. Τα γκολ των Αντρέι Σεφτσένκο (42') και Γιον Νταλ Τόμασον (90') έδωσαν το δικαίωμα στην ιταλική ομάδα να πάρει αυτό που ήθελε, ώστε η ρεβάνς στην Ολλανδία να είναι πιο εύκολη για την ομάδα του Κάρλος Αντζελότι. Στην αντίπερα όχθη η Αϊντχόβεν συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία - έκπληξη παρουσιάστηκε ανώτερη του αναμενομένου στο «Μεάτσα», ωστόσο στη ρεβάνς θα έχει δύσκολο έργο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Νοσταλγοί του φασισμού

Ακριβά θα πληρώσει η Γιουβέντους την ενέργεια κάποιων φασιστοειδών στοιχείων στις τάξεις των οπαδών της, που είχαν την... έμπνευση να σηκώσουν πανό με υβριστικά συνθήματα για την εθνική επέτειο της χώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport» η Γιουβέντους τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, εξαιτίας ενός πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί της, με το οποίο καταφέρονταν εναντίον εθνικής γιορτής της Ιταλίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στην «Κυρία» και τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» και το περιεχόμενο του πανό ήταν: «25 Απρίλη, η γιορτή για τους προδότες της Ιταλίας». Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόστιμο αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε ποινική δίωξη της Γιουβέντους, αφού το πανό προσβάλλει τους αντάρτες και το λαό της Βόρειας Ιταλίας, που στις 25 Απρίλη του 1945 εξεγέρθηκε ενάντια στο γερμανικό φασιστικό καθεστώτος, με αποτέλεσμα 4 μέρες αργότερα να συνθηκολογήσουν, άνευ όρων, τα γερμανικά στρατεύματα που βρίσκονταν σε ιταλικό έδαφος και να πραγματοποιηθεί η πλήρης απελευθέρωση της χώρας λίγες μέρες μετά.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Ικανοποιητική πορεία

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινούνται οι εμφανίσεις των ιστιοπλόων μας στο Eurolymp του Ιέρ. Από τις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στα Finn, ο οποίος μετά από δύο κούρσες είναι πρώτος, και η Αντωνία Φράι που βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά από πέντε κούρσες στα Mistral.

Τα αποτελέσματα: 470 Ανδρών: Μετά από πέντε κούρσες οι Καμπουρίδης-Λεμάνης είναι 14οι, οι Κοσματόπουλος-Παπαδόπουλος είναι 16οι, οι Μάντης-Πολυχρονίδης είναι 18οι, οι Μηλαίος-Κάγιαλης είναι 20οί και οι Βάσιλας-Μιτάκης είναι 35οι. 470 Γυναικών: Οι Σαμπάτη-Χιονά είναι 11ες. Mistral Ανδρών:. Ο Φράγκος είναι 11ος, ο Χρυσοχού 16ος και ο Καραγιώργος 17ος. Mistral Γυναικών:. Η Φράι είναι πάντα στη 2η θέση, με 10 βαθμούς διαφορά από την 3η, Γερμανίδα Λιξ. Laser: Ο Μπουγιούρης είναι 7ος, ο Χειμώνας είναι 12ος, ο Μιχαήλ είναι 37ος, ο Γεώργαρης 51ος, ο Νικολαΐδης 84ος και ο Μαρκογιάννης 98ος. Laser Rdl: Η Κραβαριώτη είναι 27η και η Κολιδά 44η. Finn: Ο Παπαθανασίου είναι 1ος. 49er: Οι αδελφοί Γιώργος και Αλφόνσο Παναγιωτίδη είναι 13οι. Tornado: Οι Πασχαλίδης-Τριγκώνης είναι 9οι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ