Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ 0-2
Πανηγυρική πρόκριση

Απόλυτα δίκαια όσο και πανηγυρικά ο Αρης «σφράγισε» το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέτρεψαν σε σκορ και απόδοση τα δεδομένα, επικρατώντας κατά κράτος της Ξάνθης. Το «καθαρό» 2-0 απεικονίζει το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους. Η Ξάνθη στο πιο κρίσιμο φετινό... ραντεβού της, ήταν ωσεί παρούσα.

Ολες οι προϋποθέσεις ήταν υπέρ της. Είχε κερδίσει στου Χαριλάου, είναι σε καλύτερη φόρμα, έπαιζε στην έδρα της, ήταν το φαβορί... Ομως, στο ποδόσφαιρο, απαιτείται η επιβεβαίωση της θεωρίας και στην πράξη. Οι ακρίτες σίγουρα ήθελαν αλλά, εντός παιδιάς, δεν μπορούσαν. Αυτοί που παρουσιάστηκαν έτοιμοι και εύστοχοι ήταν οι παίχτες του Αρη. Και χάρη στα δύο γκολ του Ιωακείμ Μπενίσκου (9', 49'), θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Δυστυχώς όμως τον αγώνα, μετά το πέρας του, σκίασαν κάποιες απαράδεκτες ενέργειες. Στη φυσούνα συνεπλάκη ο γιος του Χατζάρα με ανθρώπους της Ξάνθης και μάλιστα συνελήφθη. Ο τεχνικός του Αρη - στη συνέντευξη Τύπου - χρησιμοποίησε έντονη ειρωνεία (με λογοπαίγνιο, σχετικό με τον χορηγό της ΠΑΕ). Στη συνέχεια και ενώ ο Κολτσίδας ετοιμάστηκε να κάνει δηλώσεις, οπαδός φώναξε «να πέσετε στη Β' Εθνική» και δημιουργήθηκε νέα ένταση, που οδήγησε στην αποχώρηση των «κιτρινόμαυρων». Επίσης, παράγοντες της γηπεδούχου, εμπόδισαν - με όχι... ευγενικό τρόπο - ποδοσφαιριστές του Αρη να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους φιλάθλους τους.

ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Γαρπόζης (59' Καζάκης), Σίκοφ, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Μαχράτζε, Αντζας (57' Τοροσίδης), Μπαϊκαρά (75' Βόζαμπαλ), Πρίττας, Λουτσιάνο, Λαμπριάκος.

ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Νάιντος, Κολτσίδας, Μουράφσκι, Καλλιμάνης, Μπενίσκος (63' Χρυσάφης), Ινόγκι (79' Βανγκέλι), Πασσαλής, Νεμπεγλέρας, Μαρκομιχάλης, Κουεμάχα (94' Φόμουμποντ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ