Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 2 - 1
Πρόκριση στην παράταση

Από τους καλύτερους παίκτες του χτεσινού Ολυμπιακού ήταν ο Ριβάλντο

Sportidea

Από τους καλύτερους παίκτες του χτεσινού Ολυμπιακού ήταν ο Ριβάλντο
Ο Ολυμπιακός, δίκαια, είναι ο έτερος φιναλίστ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και διεκδικητής του Κυπέλλου στον τελικό της 21ης του Μάη. Κέρδισε στην παράταση την ΑΕΚ, που μπορεί να περηφανεύεται ότι αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι. Οσοι χαρακτήρισαν τις αναμετρήσεις των δύο πρόωρο τελικό δικαιώθηκαν απόλυτα. Οπως στο ΟΑΚΑ, έτσι και χτες, το παιχνίδι προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από την αρχή. Μπήκαν δυνατά και με κινητήριο μοχλό τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς επέβαλαν το ρυθμό τους. Ομως, ξανά αποδείχτηκαν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Και το πλήρωσαν. Η ΑΕΚ, που έδειχνε να μην μπορεί, στην πρώτη ουσιαστικά σωστή επίθεσή της έφερε την προσπάθεια για πρόκριση στα ίσια. Ο Λυμπερόπουλος έκανε το 0-1 και όλα άρχιζαν ξανά. Ομως οι «κιτρινόμαυροι» δεν παρουσιάστηκαν όπως και όσο θα έπρεπε έτοιμοι.

Επιπλέον, από μια απερίσκεπτη ενέργεια του Σέζαρ, έμειναν με 10 παίχτες, στο 56΄, λίγο αργότερα αποχώρησε ο - προερχόμενος από τραυματισμό - Κατσουράνης και «τραβηγμένα» αποβλήθηκαν οι Σάντος, Βέλιτς. Το έργο τους έγινε ακόμα πιο δύσκολο και τελικά δικαιούνται εύσημα για τις προσπάθειές τους. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι δεν καταβλήθηκαν από την ανάποδη εξέλιξη. Και συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι. Φυσικά τους βοήθησε αρκετά και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Παρ' όλα αυτά στην κανονική διάρκεια δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ. Και ό,τι δεν έκαναν αυτοί το έκανε ο Μώρας. Στο 96΄ απέκρουσε λάθος σουτ του Καστίγιο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Πλέον, με βάση τα δεδομένα, η επίτευξη του δεύτερου γκολ ήταν ζήτημα χρόνου. Το πέτυχε ο Οκκάς στο 118΄.

Παραφωνία του αγώνα ο διαιτητής και οι βοηθοί του. Ο πρώτος για μη καταλογισμό πέναλτι στον Ριβάλντο, οι άλλοι για λανθασμένες υποδείξεις οφ σάιντ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (46΄ Οκκάς), Πάντος, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Μάριτς (60΄ Καστίγιο), Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Ζιοβάνι (115΄ Ταραλίδης).

ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κόντης (105΄ Κωνσταντινίδης), Γεωργέας, Μώρας, Αλβες, Κατσουράνης (66΄ Ασουνσάο), Πετκόφ, Ιβιτς (105΄ Κρασσάς), Λυμπερόπουλος, Σοάρες, Ζούλιο Σέζαρ.

  • Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ