ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Ιούλη 2005
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Απεργιακό μπλόκο στην απελευθέρωση του ωραρίου

Αύριο η πανελλαδική απεργία και οι κοινές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Τα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στον κοινό αντίπαλο συντονίζουν για μια ακόμη φορά αύριο οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, στις υπηρεσίες και οι αυτοαπασχολούμενοι
Τα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στον κοινό αντίπαλο συντονίζουν για μια ακόμη φορά αύριο οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, στις υπηρεσίες και οι αυτοαπασχολούμενοι
Αύριο, Τετάρτη 6 του Ιούλη, οι εργαζόμενοι στις εμπορικές επιχειρήσεις απεργούν. Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρέμποροι κλείνουν τα μαγαζιά τους. Κατεβαίνουν στους δρόμους. Ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Καταδικάζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράζεται και με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Τις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι την αυριανή απεργία, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες δίνουν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων και των κοινών απεργιακών συγκεντρώσεων που οργανώνουν απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 11 το πρωί, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής. Οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, με κάλεσμα της ΟΒΣΑ, συγκεντρώνονται στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, απ' όπου θα ξεκινήσουν πορεία για να ενωθούν με τους εμποροϋπαλλήλους.

Με περιοδείες στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές, τα ταξικά συνδικάτα του εμπορίου και των υπηρεσιών και εκπρόσωποι των ΕΒΕ δίνουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό τη μάχη για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Για σήμερα περιοδείες έχουν προγραμματιστεί στο «Πράκτικερ» Ταύρου και στα καταστήματα στο Κολωνάκι. Στελέχη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στην περιοχή της Ν. Ιωνίας.

Στην αυριανή ταξική απεργιακή συγκέντρωση - και με χτεσινή κοινή τους ανακοίνωση - καλούν: Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων ΑΕ, ΕΠΕ και Γραφείων, το Σωματείο Εργαζομένων σε «Καρφούρ»-«Μαρινόπουλος»-«Ντία», το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «Αφοί Κωνσταντακάτου», η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Ενώσεις των ΕΒΕ και Εμπορικοί Σύλλογοι. Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή 24ωρη απεργία και στην ταξική απεργιακή συγκέντρωση απευθύνει στους λογιστές που εργάζονται στο χώρο του εμπορίου και η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, ενώ απεργία έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, με μαζική εξόρμηση-πικετοφορία που θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα από την πλατεία Δημαρχείου, ολοκληρώνεται σήμερα η πανεξόρμηση ενημέρωσης για την επιτυχία της αυριανής απεργίας των εργαζομένων στο εμπόριο. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Από εκεί οι εργαζόμενοι στο εμπόριο μαζί με τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους θα διατρανώσουν την απόφασή τους να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης και του εμπορικού κεφαλαίου. Η αυριανή απεργία είναι ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης του αγώνα που δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν ενωμένοι και συντονισμένα, κόντρα στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, κόντρα στη βαρβαρότητα που βιώνουν χρόνια τώρα.

Αυτό διαμήνυσαν και χτες μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι των διοργανωτών της απεργιακής κινητοποίησης. «Στεκόμαστε απέναντι σ' αυτή την επίθεση. Παλεύουμε να τινάξουμε από το γιακά του συνδικαλιστικού κινήματος τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ, ΕΚΘ, ΓΣΕΒΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια επέλεξαν να είναι από την πλευρά του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου. Στις 6 του Ιούλη δεν απεργούμε για να υπερασπιστούμε τη σημερινή αθλιότητα που συνυπέγραψαν. Απεργούμε και κατεβαίνουμε στο δρόμο του αγώνα με στόχο τις νίκες, που θα μας φέρουν πιο κοντά στη λαϊκή οικονομία και εξουσία», είπε μεταξύ άλλων η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων.

Σε συσπείρωση και πάλη για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης κάλεσαν επίσης ο Δ. Τσιρόγλου, από το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου, και ο Γ. Χατζηγεωργίου, από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ. Οπως είπαν, τούτη η επίθεση έχει σκοπό να τσακίσει ταυτόχρονα το δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα και να βάλει λουκέτο στις χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις για να διευκολυνθεί η ικανοποίηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου.

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση καλούν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων στα καταστήματα «Αφοί Λαμπρόπουλοι», Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ» - «Μαρινόπουλος» - «Ντία», Εργαζομένων στα «Πράκτικερ», Εργαζομένων στα LIDL και Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου. Την κινητοποίηση στηρίζουν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, οι Σύνδεσμοι Βιοτεχνών Επιπλοποιών, Ταπετσέρηδων Επίπλου και Κατασκευαστών Δερμάτινων και Γουναρικών, η Ενωση Εμπόρων Χονδρικής Πώλησης Ζαχαροειδών - Ψιλικών και το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ.

Πειραιάς

Η απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων έχει οριστεί για τις 12.30 μ.μ. έξω από τον «Λαμπρόπουλο» στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Πειραιά με ανακοίνωσή της προς τον κλάδο, καλεί όλους να κλείσουν τα καταστήματά τους και να πάρουν μέρος μαζικά, μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους, στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στην πόλη.

Αλλες πόλεις

Στη Μαγνησία, η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στο εμπόριο, εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, αύριο, Τετάρτη 6 του Ιούλη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στο Βόλο.

Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο αύριο, Τετάρτη 6 του Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλ. Γεωργίου.

Στην Κόρινθο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα μικρεμπόρων και ΕΒΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. έξω από το σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος».

Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο.

Στο Αγρίνιο, στις 9 το πρωί στον πεζόδρομο Μανδηλαρά (Εφορία).

Στην Κέρκυρα, η Επιτροπή Αγώνα εμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών και εμποροϋπαλλήλων καλεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Σαρόκο.

Στη Θεσπρωτία, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου τα εμπορικά καταστήματα βάζουν λουκέτο, ενώ η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 9.30 π.μ. στον ΟΤΕ.

Στην Αρτα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί στη Νομαρχία.

Στα Χανιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στο Ηράκλειο, η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Λιονταριών.

Στην Αλεξανδρούπολη, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Βγαίνουν στους δρόμους την Πέμπτη

Από κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εργασίας
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν τις εξορμήσεις στα ξενοδοχεία και στις επισιτιστικές επιχειρήσεις οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν την Πέμπτη 7 του Ιούλη τα ταξικά σωματεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον επισιτισμό.

Στην Αθήνα, το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων-Επισιτισμού Αττικής οργανώνει συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός).

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.30 το απόγευμα, έξω από το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς», στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στη Λήμνο, η Ενωση Εργαζομένων στις Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις του νησιού καλεί σε συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου.

Στη Σάμο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνει η νεοσυσταθείσα Πανσαμιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ, που αποτελείται από συνδικάτα και συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Στην Κω, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων διοργανώνει συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 48 ευρώ, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, συνεχές ωράριο, με αύξηση των αποδοχών. Κατάργηση των συμβάσεων μιας μέρας, λίγων μηνών. Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων εύρεσης εργασίας. Ελάχιστη σύνθεση προσωπικού και καθορισμό καθηκόντων. Μείωση των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη κατά 5 χρόνια. Στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες και 55 και 50 αντίστοιχα σε όσους είναι στα βαρέα. Διατήρηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και ένταξη σ' αυτά και άλλων ειδικοτήτων. Το δικαίωμα στις διακοπές και στην αναψυχή όλων των εργαζομένων.

ΔΑΣ-ΕΚΑ
Στην απεργία με τις ταξικές δυνάμεις

Να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή 24ωρη απεργία και να δώσουν μαζική, αγωνιστική και αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και χτυπάει το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο ΕΚΑ.

Η επιχειρούμενη απελευθέρωση του ωραρίου αποτελεί μέρος αυτής της επίθεσης, σημειώνει η ΔΑΣ-ΕΚΑ και καλεί εργαζόμενους και αυταπασχολούμενους να δώσουν βροντερό «παρών» στην αυριανή κινητοποίηση που διοργανώνουν τα ταξικά τους συνδικάτα στις 11 π.μ. στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής.

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ την περασμένη Παρασκευή, κατά την οποία η συμβιβασμένη πλειοψηφία αποφάσισε δημαγωγικά να προκηρύξει 24ωρη απεργία στο χώρο του εμπορίου με πλαίσιο μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και κόντρα στα πραγματικά τους συμφέροντα, η ΔΑΣ-ΕΚΑ σημειώνει: «Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι το ΕΚΑ στηρίζει την πολιτική της συγκέντρωσης του εμπορίου στα χέρια των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, της απελευθέρωσης του ωραρίου, της μερικής απασχόλησης, της απλήρωτης δουλιάς, της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων. Στηρίζει το σημερινό ήδη απελευθερωμένο ωράριο 9 με 9 το καλοκαίρι, 9 με 8 το χειμώνα, 9 με 6 το Σάββατο, που είναι η μήτρα όλων των οδυνηρών επιπτώσεων στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρέμπορους. Στηρίζει τις λογικές της ανταγωνιστικότητας, της ελευθερίας της αγοράς, δηλαδή της αύξησης των κερδών της εργοδοσίας».

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στο ΕΚΑ καλούν τα ΔΣ των σωματείων, τους εργαζόμενους, να μην έχουν καμιά αυταπάτη για το ρόλο του ΕΚΑ, που υπονομεύει σταθερά τα συμφέροντα των εργαζομένων, και με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους.

Συμβάσεις μεσαίωνα για εργαζόμενους - δούλους

Αποκαλυπτικές για το μέλλον των εργαζομένων στο εμπόριο οι συμβάσεις που επιβάλλει η «ΚΑΡΦΟΥΡ Μαρινόπουλος ΑΕ»

Το παρόν που βιώνουν είναι άθλιο. Και το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη χειρότερο, μέσα από τα σχέδια της ΕΕ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, που αποτελούν τα πρώτα θύματα των βάρβαρων εργασιακών ανατροπών, σήμερα καλούνται να αποδεχτούν εργασιακές σχέσεις δούλου για να εξασφαλίσουν ένα μισθό πείνας.

Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της «ΚΑΡΦΟΥΡ Μαρινόπουλος ΑΕ». Η εταιρία δένει χειροπόδαρα τους εργαζόμενους, με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που τους αναγκάζει να υπογράφουν για να εξασφαλίσουν ένα και δύο μήνες δουλιάς.

Οπως αποκαλύπτεται από μια τέτοια σύμβαση - που είχε διάρκεια ισχύος ενός μήνα και αφορούσε πρόσληψη εργαζομένου με την ειδικότητα του εργατοτεχνίτη - η εταιρία εξασφάλιζε την υποταγή των εργαζομένων στις ορέξεις της. Και μάλιστα με ακαθάριστες αποδοχές 25 ευρώ την ημέρα, δηλαδή με 500 ευρώ το μήνα μεικτά.

Στη σύμβαση προβλέπεται ότι μπορεί να τους απασχολεί όπου θέλει, αφού «διατηρεί το δικαίωμα να μεταθέτει τον εργαζόμενο προσωρινά ή μόνιμα, ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρίας σε οποιονδήποτε άλλο τόπο στην Ελλάδα αναπτύσσει ή πρόκειται να αναπτύξει δραστηριότητες, καθώς και να τον μετακινήσει σ' άλλη από αυτήν που αρχικά ασχολήθηκε θέση, χωρίς αυτή η μετάθεση ή μετακίνηση, προσωρινή ή μόνιμη, να αποτελεί μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης».

Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο εργαζόμενος θα απασχολείται επί 8 ώρες την ημέρα και πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά «η εταιρία κατά την κρίση της και βάσει των εκάστοτε αναγκών της καθορίζει την ώρα έναρξης και λήξης της εργασίας, ωράριο συνεχές ή διακεκομμένο, πρωινή, απογευματινή ή νυχτερινή εργασία και τις ημέρες εργασίας».

Επίσης μπορεί να τον απασχολεί σε διαφορετικές εργασίες, από αυτές για τις οποίες προσλήφθηκε ο εργαζόμενος, καθώς, όπως αναφέρεται, «οφείλει (σ.σ. ο εργαζόμενος) να εκτελεί ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρίας υπερωρίες, υπερεργασία, νυχτερινή εργασία ή εργασία κατά τις Κυριακές και εορτές».

Και για όλα αυτά η εταιρία δεν έχει καμία επιπλέον οικονομική υποχρέωση πέρα από τη συμφωνημένη αμοιβή, αφού προβλέπει ρητά ότι «ο εργαζόμενος δε δικαιούται να απαιτήσει καμία πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση για οποιαδήποτε αιτία»!

Και σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι υποβάλλονται και σε εξευτελισμό της προσωπικότητάς τους, αφού η εταιρία δικαιούται να τους υποβάλλει «σε έρευνα με λεπτότητα και ευγένεια κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή τους στις εγκαταστάσεις της εταιρίας διά των εντεταλμένων γι' αυτό οργάνων»...

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Συγκεντρώσεις καταδίκης και αντίστασης στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική διοργανώνει η τοπική Γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αγρίνιο, στις 7 Ιούλη και ώρα 9 μ.μ., με ομιλητή τον Θ. Κούτρα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και την ίδια μέρα στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου, με ομιλητή τον Δ. Πατούλα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Διεκδικούν

Με την απεργία τους, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν: Ενιαίο συνεχές ωράριο, υποχρεωτικό για όλα τα καταστήματα, με τρία απογεύματα κλειστά, να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες. Πλήρη και σταθερή εργασία, 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο, κατάργηση ωρομισθίου - μερικής απασχόλησης. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. 1.200 ευρώ πρώτο μισθό, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ, 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Δωρεάν δημόσια Υγεία στους εργαζόμενους και επαγγελματίες, χωρίς καμία επιβάρυνση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δημόσια δωρεάν Παιδεία.

Ποια οικογένεια;

«Ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου δεν προκαλεί κανένα. Δε φοβίζει κανένα. Προτρέπει όλους, ως έχει υποχρέωση, για καλή λειτουργία του ξενοδοχείου και επίτευξη των μεγαλύτερων αποτελεσμάτων, προς όφελος όλων και πρωτίστως των εργαζομένων με τους οποίους αποτελούμε μια οικογένεια»! Τάδε έφη ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου «Αθενς Πλάζα». Κ. Ζαρίκος, απαντώντας με ανακοίνωσή του σε δημοσίευμα του «Ρ». Πρόκειται για το στέλεχος της εργοδοσίας που πρόσφατα - όπως κάποιοι «δικοί του» άνθρωποί ευθαρσώς ομολόγησαν - απέλυσε τον εργαζόμενο Φ. Δράκο για πολιτικούς λόγους. Και αφού απαγόρεψε στο προσωπικό να συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του σωματείου, εξέδωσε και ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους με την οποία έμμεσα επιτίθονταν στον πρόεδρο του σωματείου Η. Τσάμη.

Και βέβαια όλα τα παραπάνω είναι καταγεγραμμένα και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Παραμένει ωστόσο η απορία: Αφού ο κ. Βαρδινογιάννης (ιδιοκτήτης), ο κ. Ζαρίκος και οι εργαζόμενοι είναι - σύμφωνα με το γενικό διευθυντή - μια οικογένεια, τότε γιατί δε μοιράζονται και ισομερώς τα υπερκέρδη της επιχείρησης; Ας το 'χουν υπόψη τους οι εργαζόμενοι. Αύριο, στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου τους, έχουν μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσουν στην εργοδοσία ότι με εκείνους που κλέβουν τον ιδρώτα τους, ουδένας οικογενειακός δεσμός τους συνδέει...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ