Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ-ΕΚΑ
Στην απεργία με τις ταξικές δυνάμεις

Να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή 24ωρη απεργία και να δώσουν μαζική, αγωνιστική και αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και χτυπάει το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο ΕΚΑ.

Η επιχειρούμενη απελευθέρωση του ωραρίου αποτελεί μέρος αυτής της επίθεσης, σημειώνει η ΔΑΣ-ΕΚΑ και καλεί εργαζόμενους και αυταπασχολούμενους να δώσουν βροντερό «παρών» στην αυριανή κινητοποίηση που διοργανώνουν τα ταξικά τους συνδικάτα στις 11 π.μ. στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής.

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ την περασμένη Παρασκευή, κατά την οποία η συμβιβασμένη πλειοψηφία αποφάσισε δημαγωγικά να προκηρύξει 24ωρη απεργία στο χώρο του εμπορίου με πλαίσιο μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και κόντρα στα πραγματικά τους συμφέροντα, η ΔΑΣ-ΕΚΑ σημειώνει: «Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι το ΕΚΑ στηρίζει την πολιτική της συγκέντρωσης του εμπορίου στα χέρια των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, της απελευθέρωσης του ωραρίου, της μερικής απασχόλησης, της απλήρωτης δουλιάς, της έντασης της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων. Στηρίζει το σημερινό ήδη απελευθερωμένο ωράριο 9 με 9 το καλοκαίρι, 9 με 8 το χειμώνα, 9 με 6 το Σάββατο, που είναι η μήτρα όλων των οδυνηρών επιπτώσεων στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρέμπορους. Στηρίζει τις λογικές της ανταγωνιστικότητας, της ελευθερίας της αγοράς, δηλαδή της αύξησης των κερδών της εργοδοσίας».

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στο ΕΚΑ καλούν τα ΔΣ των σωματείων, τους εργαζόμενους, να μην έχουν καμιά αυταπάτη για το ρόλο του ΕΚΑ, που υπονομεύει σταθερά τα συμφέροντα των εργαζομένων, και με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση να διεκδικήσουν αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ