Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Κινητοποιήσεις για τις εφημερίες

Με απεργίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και αποχή απ' τα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία στην Κέρκυρα άρχισαν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των γιατρών ενάντια στο σφαγίασμα των κονδυλίων για τις εφημερίες στα περιφερειακά νοσοκομεία. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ενώσεων Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τα κονδύλια της πρόσθετης επιχορήγησης εφημεριών δεν καλύπτουν ούτε το ένα τρίτο των αρχικώς προϋπολογισθέντων 30 εκατ. ευρώ.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο άρχισε χτες και συνεχίζεται σήμερα 48ωρη απεργία γιατί ενώ δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός έχουν και να πληρωθούν τις εφημερίες τριών μηνών.

Αύριο θα κάνουν Γενική Συνέλευση οι γιατροί του Νοσοκομείου «Αγίου Ανδρέα» για να αποφασίσουν τη στάση τους για το θέμα των εφημεριών καθώς κάποιοι δεν έχουν πληρωθεί και εφημερίες από το 2003.

Στην Κέρκυρα αντιμετωπίστηκαν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και χειρουργεία καθώς οι γιατροί έκαναν αποχή. Ο διοικητής του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, Γ. Μαντζαρόπουλος, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσώπους των γιατρών υποσχέθηκε ότι θα δοθούν τα χρήματα των εφημεριών από τον Απρίλη. Επίσης υποσχέθηκε ότι θα ζητήσει περισσότερα χρήματα για τα υπόλοιπα προγράμματα των εφημεριών, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ