ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Ιούλη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την ερχόμενη Κυριακή οι Θέσεις του Κόμματος για τη Νεολαία

Πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» σ' όλη την Ελλάδα

«Το ΚΚΕ θα απαντήσει στην ολομέτωπη επίθεση... Θα απαντήσει επίσης με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ για τα προβλήματα της νεολαίας, των νέων ζευγαριών, που θα θέσει σε διάλογο και ανταλλαγή απόψεων το επόμενο διάστημα ως το φθινόπωρο, οπότε θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική κομματική συνδιάσκεψη με το θέμα αυτό.

Το ΚΚΕ ανοίγει μια νέα σελίδα στη δράση του για τα προβλήματα των νέων, παίρνοντας υπόψη τις πιεστικές ανάγκες της νεολαίας, αλλά και τα προβλήματα που η σημερινή νεολαία θα ζήσει αύριο. Για το ποια θα είναι η ζωή της επόμενης γενιάς των νέων ανθρώπων».

Αυτά τόνιζε η ΚΕ του ΚΚΕ, στην απόφασή της «Για την πολιτική κατάσταση και τα προβλήματα των εργαζομένων», που δημοσιεύτηκε στον «Ρ», στις 18 Ιούνη και επαναδημοσιεύτηκε σε ειδικό ένθετο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 3ης Ιούλη.

Εχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός πως η ΚΕ του ΚΚΕ θεωρεί την όλη δουλιά που θα αναπτυχθεί από τους κομμουνιστές γύρω από τις Θέσεις για τα προβλήματα της νεολαίας σαν μια απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης. Η μελέτη των Θέσεων αυτών, η διάδοση και η συζήτησή τους σε πλατιά τμήματα της νεολαίας, αναμφίβολα, θα βοηθήσει τους νέους και τις νέες να συνειδητοποιήσουν το γκρίζο μέλλον, που κάποιοι ετοιμάζουν γι' αυτούς, χωρίς αυτούς. Να αντιληφθούν τις ευθύνες που έχουν για ένα τέτοιο μέλλον, τόσο τα αστικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όσο και ο ευρωλάγνος Συνασπισμός, με τον «άλλο», τον «εφικτό» και, πάντως, καπιταλιστικό κόσμο που τους υπόσχεται. Να γεμίσουν τις γραμμές του λαϊκού μετώπου για αντίσταση και συνολική ρήξη με αυτές τις πολιτικές, για την οικοδόμηση των προϋποθέσεων για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Μόνο, άλλωστε, με μια τέτοια προοπτική μπορεί η σημερινή νεολαία να ονειρεύεται ένα φωτεινό μέλλον.

Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος με θέμα: «Η δράση του Κόμματος για τα προβλήματα της νεολαίας, η στήριξη της ΚΝΕ» πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα με τον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», την ερχόμενη Κυριακή, 10 Ιούλη. Ηδη, σ' όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, επικρατεί κλίμα προετοιμασίας της πανεξόρμησης με τον «Ρ», ώστε οι Θέσεις να φθάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, γονείς, αλλά και νεολαίους. Αύριο, το αργότερο, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι παραγγελίες, ενώ γενική είναι η πεποίθηση πως οι κομμουνιστές και οι ΚΝίτες θα ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες που συνυπάρχουν αυτή τη χρονική περίοδο, λόγω της ζέστης και των καλοκαιρινών αδειών, που για αρκετούς έχουν αρχίσει.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σήμερα Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σε σύσκεψη των Καραβομαραγκών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Πολιτική συγκέντρωση οργανώνουν οι κλαδικές και εργατικές ΚΟΒ της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με θέμα «Τα προβλήματα της εργατικής τάξης και η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης», αύριο, Τετάρτη 6 Ιούλη, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία του Αγ. Τίτου. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιείται στην Κοζάνη, αύριο, Τετάρτη 6 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ» και ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Πολιτική συγκέντρωση οργανώνει το ΚΚΕ στα Γρεβενά, αύριο, Τετάρτη, 6 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ» και ομιλητή τον Κώστα Σταμπολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη, 7 Ιούλη, θα μιλήσει ο Θ. Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 το βράδυ στην Πλατεία του Φάρου.

-- Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Δράμα την Πέμπτη, 7 Ιούλη, θα μιλήσει ο Χ. Κόφφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

-- Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 16 του Ιούλη, στις 9.30 μ.μ., στην παραλία της Χαλκίδας (Στρογγυλό), μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε, σήμερα, από την τηλεόραση του «902»:

  • Στις 20.15, η εκπομπή «ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ», σας πάει ένα μικρό ταξίδι μέχρι την Κούβα. Με τη βοήθεια της κουβανικής τηλεόρασης, ξεναγούμαστε στο διεθνές κέντρο νευρολογικής αποκατάστασης και ειδικότερα στην κλινική παθήσεων σπονδυλικής στήλης και στην κλινική νευροεκφυλιστικών παθήσεων. Επιμέλεια - Παρουσίαση: Πόπη Καπετανοπούλου.
  • Στις 22.10 παρακολουθήστε από την τηλεόραση του «902» την πολιτική ενημερωτική εκπομπή «ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ». Ο Κώστας Καραχάλιος συνομιλεί με τους καλεσμένους του για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ