Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την ερχόμενη Κυριακή οι Θέσεις του Κόμματος για τη Νεολαία

Πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» σ' όλη την Ελλάδα

«Το ΚΚΕ θα απαντήσει στην ολομέτωπη επίθεση... Θα απαντήσει επίσης με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ για τα προβλήματα της νεολαίας, των νέων ζευγαριών, που θα θέσει σε διάλογο και ανταλλαγή απόψεων το επόμενο διάστημα ως το φθινόπωρο, οπότε θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική κομματική συνδιάσκεψη με το θέμα αυτό.

Το ΚΚΕ ανοίγει μια νέα σελίδα στη δράση του για τα προβλήματα των νέων, παίρνοντας υπόψη τις πιεστικές ανάγκες της νεολαίας, αλλά και τα προβλήματα που η σημερινή νεολαία θα ζήσει αύριο. Για το ποια θα είναι η ζωή της επόμενης γενιάς των νέων ανθρώπων».

Αυτά τόνιζε η ΚΕ του ΚΚΕ, στην απόφασή της «Για την πολιτική κατάσταση και τα προβλήματα των εργαζομένων», που δημοσιεύτηκε στον «Ρ», στις 18 Ιούνη και επαναδημοσιεύτηκε σε ειδικό ένθετο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 3ης Ιούλη.

Εχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός πως η ΚΕ του ΚΚΕ θεωρεί την όλη δουλιά που θα αναπτυχθεί από τους κομμουνιστές γύρω από τις Θέσεις για τα προβλήματα της νεολαίας σαν μια απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης. Η μελέτη των Θέσεων αυτών, η διάδοση και η συζήτησή τους σε πλατιά τμήματα της νεολαίας, αναμφίβολα, θα βοηθήσει τους νέους και τις νέες να συνειδητοποιήσουν το γκρίζο μέλλον, που κάποιοι ετοιμάζουν γι' αυτούς, χωρίς αυτούς. Να αντιληφθούν τις ευθύνες που έχουν για ένα τέτοιο μέλλον, τόσο τα αστικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όσο και ο ευρωλάγνος Συνασπισμός, με τον «άλλο», τον «εφικτό» και, πάντως, καπιταλιστικό κόσμο που τους υπόσχεται. Να γεμίσουν τις γραμμές του λαϊκού μετώπου για αντίσταση και συνολική ρήξη με αυτές τις πολιτικές, για την οικοδόμηση των προϋποθέσεων για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. Μόνο, άλλωστε, με μια τέτοια προοπτική μπορεί η σημερινή νεολαία να ονειρεύεται ένα φωτεινό μέλλον.

Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος με θέμα: «Η δράση του Κόμματος για τα προβλήματα της νεολαίας, η στήριξη της ΚΝΕ» πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα με τον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», την ερχόμενη Κυριακή, 10 Ιούλη. Ηδη, σ' όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, επικρατεί κλίμα προετοιμασίας της πανεξόρμησης με τον «Ρ», ώστε οι Θέσεις να φθάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, γονείς, αλλά και νεολαίους. Αύριο, το αργότερο, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι παραγγελίες, ενώ γενική είναι η πεποίθηση πως οι κομμουνιστές και οι ΚΝίτες θα ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες που συνυπάρχουν αυτή τη χρονική περίοδο, λόγω της ζέστης και των καλοκαιρινών αδειών, που για αρκετούς έχουν αρχίσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είναι και δική μας μάχη(2006-01-14 00:00:00.0)
«Σημείο στροφής» στη δράση για τα προβλήματα της νεολαίας(2005-10-30 00:00:00.0)
Μπροστά στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη Νεολαία(2005-10-14 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2005-10-11 00:00:00.0)
Ευθύνη για το Κόμμα, καθήκον για το μέλλον(2005-07-12 00:00:00.0)
Δημοσιεύονται σήμερα οι Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τη Νεολαία(2005-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ