Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλοι οι κερδισμένοι...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΣΤΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ και οι δύο λαοί (Ελλάδας και Τουρκίας) από τον αγωγό φυσικού αερίου, όπως διαμήνυσαν χτες Καραμανλής και Ερντογάν στα εγκαίνια του έργου, περιχαρείς και περήφανοι...

Εμείς πάλι γιατί όμως έχουμε τη ...βαθιά πεποίθηση ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι, πολλοί πιο κερδισμένοι από την όλη ιστορία που δεν είναι ούτε Ελληνες, ούτε Τούρκοι, ούτε και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εθνικότητά τους. Ως γνωστόν, οι Ανώνυμες Εταιρίες στον «παγκοσμιοποιημένο» πλανήτη μας δεν έχουν πλέον ιθαγένεια.

Αλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι είτε είναι μέλος της ΕΕ η Τουρκία είτε όχι, δυτικά και ανατολικά του Αιγαίου η ...«απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» (έτσι αποκαλείται η παράδοσή της στους ιδιώτες) βασιλεύει και προχωρά.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ δικαίωμα να επιλέγει τους ...προσκεκλημένους του. Οταν όμως ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας προσκαλεί στην Ελλάδα εκπρόσωπο του ΟΟΣΑ και μάλιστα θέλουν να δώσουν μαζί συνέντευξη Τύπου τότε ...μπαίνουμε στο νόημα.

Γιατί, βέβαια, η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ (όπως και όλες του οι εκδόσεις τα τελευταία 20 χρόνια) διαθέτει τη γνωστή συνταγή: Αύξηση της φορολογίας κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Κι όταν αυτός ο οργανισμός επιλέγεται για να μας παρουσιαστεί ως «συμβουλάτορας» επίσημος της κυβέρνησης είναι σαφές και προς τα πού προσπαθούν να το πάνε και τι επιδιώκουν.

Ο καθένας ...επιλέγει τους φίλους του, τι να γίνει..!

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ πολύς κόσμος ταλαιπωρείται αδίκως με αυτή την υπόθεση του ανασχηματισμού, που «ίσως» και «μπορεί» να κάνει ο Κώστας Καραμανλής. Μέχρι και τον Πέτρο Μολυβιάτη ταλαιπώρησαν χτες τα «μίντια», επιχειρώντας να ερμηνεύσουν μια δήλωσή του σχετικά με το αν θα ακολουθήσει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι στην Αγκυρα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αραγε, τι προσδοκίες μπορεί να έχει κανείς (ακόμη και στην περίπτωση σαρωτικού ανασχηματισμού) από αυτή την κυβέρνηση; Μήπως εκφράζονται πολλές απόψεις στο εσωτερικό της; ΄Η μήπως δεν κινείται στη λογική του μονόδρομου...

Αλλωστε ακόμη και αν η μισή «ανασχηματισμένη» κυβέρνηση αποτελείται από στελέχη του ...ΠΑΣΟΚ, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στις κατευθύνσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ