Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Αλαλα τα χείλη των «παπαγάλων»

Τα «παπαγαλάκια» του κατεστημένου, φερέφωνα αργυρώνητα και υπηρέτες αφοσιωμένοι της άρχουσας τάξης, είχαν όλα αυτά τα χρόνια, ένα... ατράνταχτο επιχείρημα υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης της διεύρυνσης και της «λαμπρής» προοπτικής της. «Αφού», έλεγαν με ύφος περισπούδαστο (στα διάφορα «πάνελ»), «η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι καλή, γιατί όλες οι χώρες της Ευρώπης στριμώχνονται μπροστά στην πόρτα της και «σκοτώνονται», ποια να πρωτομπεί μέσα, και μόνο το δογματικό ΚουΚουΕ είναι εναντίον της;».

Τώρα, (μετά τα δύο δημοψηφίσματα), που τα αφεντικά της ΕΕ «έφαγαν τον πατσά στη μούρη», από τους λαούς της Γαλλίας και της Ολλανδίας, τα «παπαγαλάκια», ξαφνικά, εσίγησαν. Τα δε αφεντικά, έδωσαν αυστηρή εντολή, να σταματήσει, αμέσως, κάθε σχετική διαδικασία στα υπόλοιπα κράτη, που είχαν προγραμματίσει ανάλογα δημοψηφίσματα. «Χρειάζεται», λένε τώρα, «μια περίοδος ανάπαυλας και περισυλλογής, για να ιδούμε τι πρέπει να κάνουμε». Πανικόβλητοι, σαν τ' αγριογούρουνα που τα στρίμωξαν σε κλοιό οι κυνηγοί, ρουθουνίζουν ανήσυχα και συσκέπτονται, με το κεφάλι κάτω, τι τρόπο να βρουν, για να βγουν από το αδιέξοδο.

Ομως, διέξοδος δεν υπάρχει. Οι λαοί της Ευρώπης δεν τη θέλουν αυτή την «Ενωμένη Ευρώπη» και το «Ευρωσύνταγμά» της, που έχει σαν στόχο το στραγγαλισμό κάθε ανθρώπινου δικαιώματος, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα γενικότερα, ενώ είναι «παράδεισος» για τους Ευρωπαίους μεγαλοκαρχαρίες των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Τα περιθώρια επιβίωσης του ληστρικού και άδικου συστήματός τους στενεύουν. Το έδειξε καθαρά και η πρόσφατη «Σύνοδος Κορυφής» της ληστοσυμμαχίας τους, με την παταγώδη αποτυχία τους να γεφυρώσουν το χάσμα των αγεφύρωτων αντιθέσεών τους.

Αλαλα, λοιπόν, τα... ράμφη των παπαγάλων και των θιασωτών της «στοργικής» αγκαλιάς της «Ενωμένης Ευρώπης». Στην πόρτα της ΕΕ δε συνωστίζονται οι λαοί, αλλά οι κυβερνώντες των «νέων χωρών», που προσπαθούν να μπουν κι αυτοί στο «κλαμπ» των ισχυρών της Ευρώπης, προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων της τάξης που υπηρετούν. Οι λαοί, ξέρουν πολύ καλύτερα απ' αυτούς, ποιο είναι το συμφέρον τους. Το συνειδητοποιούν, κάθε μέρα και πιο πολύ, ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός που δείχνει, τόσα χρόνια τώρα, το ΚΚΕ: Ενότητα και αγώνας! Για την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης μεταξύ εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων, για το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου και μιας άλλης προοπτικής για τους λαούς της Ευρώπης. Μια προοπτικής και ενός δρόμου, που οδηγεί στη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, στην πραγματική δημοκρατία και το σοσιαλισμό. Οσο πιο γρήγορα αυτό γίνει συνείδηση και, προπαντός, απόφαση των λαών της Ευρώπης, τόσο το καλύτερο γι' αυτούς. Ειδικότερα, για τους Ελληνες εργαζόμενους, το «δίδαγμα» είναι, να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα, να γυρίσουν, ομαδικά, την πλάτη σε ΝουΔου και ΠΑΣΟΚ, και να συστρατευθούν στη μεγάλη μάχη, με επικεφαλής το ΚΚΕ, για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας και του λαού της.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ