Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Είναι και δική μας μάχη

Με τη δημοσίευση, αύριο, μαζί με τον κυριακάτικο «Ρ», των Θέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, αρχίζει η προσυνεδριακή διαδικασία της Οργάνωσης για το 9ο Συνέδριό της. Με σύνθημα «ΚΝΕ γερή και μαζική. Με τη νεολαία για το Μέτωπο - Λαϊκή Εξουσία, για το σοσιαλισμό», η ΚΝΕ προχωράει με ορμή και αισιοδοξία στο 9ο Συνέδριό της. Με αισιοδοξία που στηρίζεται στα ιδανικά και στους σκοπούς της, στην πολιτική και στην ιδεολογία του ΚΚΕ. Που πηγάζει από την πίστη ότι το μέλλον της νέας γενιάς δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια της βαρβαρότητας του καπιταλισμού.

Η αυριανή μέρα, δημοσίευσης των Θέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ, είναι μέρα πανεξόρμησης με τον «Ριζοσπάστη», ώστε οι Θέσεις να φτάσουν πλατιά στην ελληνική νεολαία, στους νέους εργάτες, στους νέους και στις νέες που ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού αλλά και στις οικογένειές τους. Με στόχο το κείμενο των Θέσεων να γίνει αντικείμενο μελέτης, προβληματισμού και συζήτησης, πλατιά τμήματα της νεολαίας να εκφράσουν τη γνώμη τους, τις απόψεις τους, την κριτική τους.

Η ΚΝΕ προχωράει προς το Συνέδριό της με την αισιοδοξία ότι «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός», έχοντας στο επίκεντρο της προσοχής πώς «θα ανταποκριθεί με μεγαλύτερη επάρκεια και ικανότητα στο ρόλο της, ως επαναστατικής οργάνωσης της νεολαίας, ως νεολαίας του ΚΚΕ». Η ισχυροποίηση της ΚΝΕ, ως νεολαίας του ΚΚΕ, η ανοδική της πορεία και η ιδιαίτερη σημασία της δράσης της στο πλευρό του Κόμματος, σ' όλη την ιστορία της, ειδικά την τελευταία δεκαπενταετία, δεν μπορούν παρά να έχουν την αντανάκλασή τους και στην ίδια την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Η ΚΝΕ βαδίζει προς το Συνέδριό της έχοντας ήδη στο οπλοστάσιό της τις Αποφάσεις του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, το Πρόγραμμα του Κόμματος και τα ντοκουμέντα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κόμματος για τα προβλήματα της νεολαίας και τη στήριξη της ΚΝΕ. Το ΚΣ της ΚΝΕ στις Θέσεις του υπογραμμίζει ότι «η ΚΝΕ δεν αισθάνεται μόνη. Στηρίζεται από το ΚΚΕ, στην πολιτική και ιδεολογία του, στο Πρόγραμμά του. Στηρίζεται στη δύναμη των ιδεών του μαρξισμού - λενινισμού». Η υπογράμμιση έχει την αξία της όχι μόνο για τους ΚΝίτες, αλλά και για κάθε κομματικό μέλος. Για όλους όσοι προσβλέπουν με αισιοδοξία σε μια ακόμα πιο ισχυρή ΚΝΕ, στο πλευρό του Κόμματος, σχολειό και αυτή για την επόμενη γενιά των κομμουνιστών. Κι απ' αυτήν την άποψη τα κομματικά μέλη έχουν και αυτά τη δική τους συμβολή στη μάχη για να κερδηθούν πλατιά τμήματα της νεολαίας με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, επομένως και στη διάδοση και εκλαΐκευση των Θέσεων του Συνεδρίου της ΚΝΕ.

Η αυριανή πανεξόρμηση, με τον «Ρ» και τις Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ, είναι πρωταρχικό ουσιαστικό βήμα για την επιτυχία του Συνεδρίου, για να πάρει η νέα γενιά τη θέση της στη συγκρότηση του Μετώπου για τη λαϊκή εξουσία, να γίνει υπόθεση και της νεολαίας η πάλη για το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ