Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ
Συμπαράσταση στην ΚΕΝ Τσεχίας

Η Οργάνωση Εθνικής Αντίστασης 1940-45 Τορόντο Καναδά με ανακοίνωσή της συμπαρίσταται στον αγώνα της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας της Τσεχίας και καταδικάζει «αυτές τις ύπουλες μεθόδους που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την Ιστορία με σκοπό να αμαυρώσουν και να καταστείλουν τους αγώνες των λαών για Δημοκρατία, Ειρήνη, Κοινωνική Δικαιοσύνη». Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η ποινικοποίηση και απαγόρευση της Οργάνωσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις δημοκρατικές αρχές».

Κάνοντας αναφορά στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας η ανακοίνωση αναφέρει ότι θα πρέπει να «καταδικαστούν οι παραβιάσεις που γίνονται σήμερα από τον Διεθνή Ιμπεριαλισμό, οι ωμές επεμβάσεις που διαμελίζουν και κατεδαφίζουν κράτη ρίχνοντας τους λαούς στη δυστυχία και την απόγνωση».

Καταλήγοντας η Οργάνωση Εθνικής Αντίστασης 1940-45 Τορόντο Καναδά τονίζει πως «ο Σοσιαλισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο, έκανε βήμα μπροστά στον 20ό αιώνα διατηρώντας την Ειρήνη για 50 και πλέον χρόνια καταργώντας τη δουλεία, τους βασιλιάδες, τους αυτοκράτορες και τους δικτάτορες, εδραιώνοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς ανά τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ