Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... (δια)ψευδόμενα

Γρηγοριάδης Κώστας

Α, ΕΝΤΑΞΕΙ! Αφού το διέψευσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τσαρλς Ρις, πως συμμετείχαν οι ΗΠΑ σε απαγωγές Πακιστανών και δήλωσε ότι δε γίνονται ανακρίσεις στη βάση της Σούδας ...ησυχάσαμε. Οι ΗΠΑ... δεν κάνουν τέτοια πράγματα.

Προφανώς μας δουλεύουν και οι Αμερικανοί, όπως και οι Βρετανοί και η ελληνική κυβέρνηση. Μήπως έδειξαν, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή καμιά διάθεση ...διαφάνειας στην όλη ιστορία;

Αυτό που σίγουρα κατάλαβαν οι πάντες πλέον είναι ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης αλωνίζουν και στην Ελλάδα και, μάλιστα, με την πλήρη κάλυψη και συνεργασία των εγχώριων αρχών. Κι αυτό - ας το έχουν υπόψη τους - εξοργίζει κάθε Ελληνα πολίτη.

ΓΕΦΥΡΩΝΕΙ ΧΑΣΜΑΤΑ η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, που επισκέπτεται την Ουάσιγκτον, και σίγουρα η δήλωσή της ότι η Γερμανία «θα παίξει ρόλο στο Ιράκ» δείχνει μάλλον πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.

Κατανοητή είναι, βέβαια, η πρεμούρα των γερμανικών πολυεθνικών να ενισχύσουν τις θέσεις τους στη μοιρασιά της οικονομικο-πολιτικής πίτας στην περιοχή. Το πόσο θα βρεθούν συγκλίσεις θα το δούμε, πάντως σίγουρα δε θα είναι για το καλό της παγκόσμιας ειρήνης.

ΜΙΚΡΕΣ ΘΕΩΡΕΙ το υπουργείο Μεταφορών και οι λοιποί αρμόδιοι τις αυξήσεις που ξεκινούν από την 1η του Φλεβάρη στην Αττική Οδό και στη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου και κινδυνολογούν, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες. Παλιό το κόλπο αλλά ...δεν πιάνει.

Τους θυμίζουμε ενημερωτικά ότι όσο μικρές και να τις θεωρούν είναι ...μεγαλύτερες από την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2006 και πολύ μεγαλύτερες από την αρνητική αύξηση της αγοραστικής αξίας των μισθών των Ελλήνων.

Οσο για το πού θα πάνε αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση στοιχειωδών αναγκών μετακίνησης είναι επίσης γνωστό: Στις τσέπες των κοινοπραξιών που έχουν ήδη συσσωρεύσει τεράστια κέρδη.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ