Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα Πανούση

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χτες από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ η υποψηφιότητα του Γ. Πανούση για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά. Δύο μέλη της ΠΓ ψήφισαν λευκό (Χ. Παπαδόπουλος, Π. Τριγάζης) και δύο μέλη (Μ. Σαμπατακάκης, Ν. Θεοδωρακοπούλου) επέμειναν στην πρόταση για υποψηφιότητα της Ρ. Δούρου, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ, την οποία και υπερψήφισαν. Η απόφαση για τυπικούς και μόνο λόγους θα τεθεί προς έγκριση στην ΚΠΕ που συνεδριάζει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στη νομαρχιακή κίνηση «Ενεργοί πολίτες».

Στην Κουμουνδούρου βέβαια εξακολουθεί να υφίσταται θέμα γύρω από το ποιος είναι ο υπαίτιος της πρόωρης διαρροής του ονόματος του υποψηφίου στα ΜΜΕ, καθώς αυτή ερμηνεύεται ως μια ιδιότυπη έκφραση διαφωνίας. Παράλληλα, η ηγεσία του ΣΥΝ ευελπιστεί να μην υπάρξουν αντιδράσεις από μέλη της ΚΠΕ και πολύ περισσότερο από τους συμμάχους της στον ΣΥΡΙΖΑ, εξού και προβάλλει (για να προλάβει τυχόν διαμαρτυρίες) τη σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής της νομαρχιακής κίνησης Μ. Γλέζου με την υποψηφιότητα του Γ. Πανούση. Δεν κρύβει άλλωστε και την αγωνία της για τη διατήρηση του ποσοστού που είχε λάβει στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Γι' αυτό και προβάλλεται υπέρ του δέοντος η προέλευση από το χώρο του ΠΑΣΟΚ του Γ. Πανούση, με την ελπίδα αυτό να «ευαισθητοποιήσει» τους δυσαρεστημένους της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ.

Με ανακοίνωσή τους οι τάσεις «Ανανεωτική Συσπείρωση» και «Αριστερή Ανανέωση» δηλώνουν σύμφωνες με την υποψηφιότητα του Γ. Πανούση, αλλά δεν παραλείπουν να επισημάνουν για μια ακόμα φορά τη διαφωνία τους με την επιλογή του Αλ. Τσίπρα για το Δήμο της Αθήνας, αναφέροντας πως πρόκειται για το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα επιλογών που έχουν δημιουργήσει πολιτικά και αυτοδιοικητικά αδιέξοδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ