Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΜΗΛΟΣ

Δήμαρχος Τρικάλων

«Κατά καιρούς, έχουν αναληφθεί από διάφορους Ευρωπαίους πολιτικούς, προσπάθειες να ισοψηφισθεί η δράση των ναζιστών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου με τη μετέπειτα στάση των κυβερνήσεων που λειτουργούσαν υπό την αιγίδα των Κομμουνιστικών Κομμάτων και αποκαλούνταν "Ανατολικό Μπλοκ".

Μην ξεχνάμε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο λειτουργεί πτέρυγα ευρωβουλευτών που ανήκουν στα ακροδεξιά ή φασιστικά κόμματα, όπως ο Χάιντερ στην Αυστρία και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι υπάρχουν στα πλαίσια του πλουραλισμού και κατά καιρούς επαναφέρουν τέτοιες λογικές. Θεωρώ, ότι μια παρόμοια προσπάθεια είναι και αυτή με την εισαγωγή κειμένου του Σουηδού ευρωβουλευτή κ. Λίμπλαντ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όχι τόσο γιατί πιστεύει ότι θα υιοθετηθεί μια τέτοια στάση, αλλά ως προσπάθεια εξομοίωσης κάποιων γεγονότων τα οποία σαφώς δεν έχουν καμία σχέση.

Θέλω να πιστεύω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προφανώς δε θα δεχτεί την εξίσωση αυτών των περιπτώσεων και ότι στα πλαίσια της Ελευθερίας του Λόγου και της Εκφρασης των Πολιτών δε θα τολμήσουν κάποιοι να απαγορεύσουν τη λειτουργία των Κομμουνιστικών Κομμάτων στην Ευρώπη, όπως φοβάται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και βρίσκεται στο βάθος της όλης, αυτής, προσπάθειας.

Είμαστε, επομένως, αντίθετοι με το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε ο Σουηδός ευρωβουλευτής κ. Λίμπλαντ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ