Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Διεθνής καταδίκη στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Συνεχίζονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου σε πολλές χώρες της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων, μπροστά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αναμένεται να διεξαχθεί στις 24 - 27 Γενάρη στο Στρασβούργο. Φυσικά, τα κομμουνιστικά κόμματα μπαίνουν μπροστάρηδες στη διεθνή αυτή καμπάνια, που συμπαρατάσσονται και πολλοί άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι.

Στις 21 του Γενάρη στις Βρυξέλλες, προετοιμάζεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κόμματος Βελγίου, συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, όπου θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.

Στις 24 του Γενάρη, πραγματοποιείται μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, από φορείς, κόμματα και προσωπικότητες της Ευρώπης, την ημέρα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, που θα μπει υπό έγκριση το αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Και στη Ρωσία έχουν προγραμματιστεί για τις 16 και 17 Γενάρη από το ΚΚΡΟ και το ΚΕΚΡ, πικετοφορίες ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο έξω από τις πρεσβείες της Σουηδίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Λετονίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Τα κείμενα υπογραφών, στα οποία υπογράφουν χιλιάδες άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους, όλο και πληθαίνουν σε πολλές χώρες. Εκεί γίνεται έκκληση σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, να αντιδράσει, ώστε να μην περάσει η απαράδεκτη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό και η ποινικοποίηση της δράσης τόσο των κομμουνιστών όσο και άλλων λαϊκών αγωνιστών.

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.no2anticommunism.org «ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο» οι υπογραφές μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Χτες το βράδυ, έφτασαν τις 1.188 από παράγοντες της δημόσιας ζωής από όλες τις ηπείρους.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι άνθρωποι που υπογράφουν το κείμενο ενάντια στο κομμουνιστικό μνημόνιο προέρχονται όχι μόνο από όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και από το Μεξικό, τη Τζαμάικα, τη Βραζιλία, το Ισραήλ, αλλά και τη Γεωργία, τον Καναδά, την Ινδία, το Μπαγκλαντές, την Νότια Αφρική και αλλού.

Ανάμεσά τους βρίσκει κανείς πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές, συγγραφείς, κοινωνιολόγους, συνδικαλιστές, ψυχολόγους, γιατρούς, δημοσιογράφους, αλλά και μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, πολιτικούς και άνεργους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μόνο κάποια ονόματα: ο Πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας Γκιούλα Τούρμερ, η ευρωβουλευτής του Αριστερού κόμματος Γερμανίας Γκαμπιέλε Τσίμερ, η εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας του ΚΟΔΗΣΟ Σάρα Βάγκενκνεχτ, ο Πρόεδρος του ΚΚ Λουξεμβούργου Ρούκερτ Αλι, ο Γραμματέας του ΚΚ Σουηδίας Μπένι Κρίστενσεν, μέλος της εθνικής γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και διευθυντής της εφημερίδας «Λ' Ερνέστο» Φάουστο Σορίνι, ο Πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστικής Συμμαχίας της Ρουμανίας Κονσταντίν Ροτάρου, το μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Πολωνίας Μπεάτα Καρόν, ο επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας (Τσεχίας) Χασάν Σάρφο, ενώ υπογραφές εκπροσώπων και από πολλά άλλα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα και νεολαίες ξεχωρίζουν στο κείμενο αυτό ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ