Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ρίχνει τους τόνους για Δικαιοσύνη

Να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις για άσκηση πιέσεων στη Δικαιοσύνη που ενισχύθηκαν με την παραίτηση Μαρκογιαννάκη, επιχειρεί η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού και άλλων βουλευτών της που συνεχίζουν να έχουν στο στόχαστρο ενέργειες του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γεγονός που υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση δε θα ανέχεται «πρωτοβουλίες» εκ μέρους των δικαστικών λειτουργών που «παρενοχλούν» τις πολιτικές κινήσεις της και ρίχνουν σκιές στην εικόνα της.

Στη φάση αυτή, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι έχει σταλεί το μήνυμα προς την πλευρά της δικαστικών και άρα είναι καιρός να εκτονωθεί η υφέρπουσα ένταση.

Στο πλαίσιο αυτό, κινήθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνοντας ότι «οι σχέσεις της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη είναι πολύ καλές», ενώ διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διευκρινιστικές δηλώσεις που έκανε προχτές ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επισημαίνοντας μάλιστα με νόημα ότι «κινούνται ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος», με τη δική του απάντηση.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Χρ. Μαρκογιαννάκη σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, σύμφωνα με τις οποίες ο δημοσιογράφος που γνωστοποίησε το θέμα με τις αναφορές κατά του κ. Λινού «θα πρέπει να προσέχει όταν περνάει το δρόμο», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «αστεϊσμό» ή «ατυχή έκφραση».

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για απόπειρα επηρεασμού της Δικαιοσύνης. Αφορμή αποτέλεσε ερώτηση βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν να ενημερωθούν σχετικά με την υπόθεση που έχει δει το φως της δημοσιότητας και αφορά στη δικηγόρο Χριστίνα Βαληνάκη, σύζυγο του υφυπουργού Εξωτερικών.

Ο Θ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια φτηνού εντυπωσιασμού και για κίνηση που υποκρύπτει και την έννοια επηρεασμού της Δικαιοσύνης. Σχολίασε επίσης θετικά την αποστασιοποιημένη στάση που φέρεται να έχει πάρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ερώτηση λέγοντας ότι «καλώς έπραξε αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο». Παρόμοια ήταν και η δήλωση του Γ. Βαληνάκη στην οποία τονίζει ότι πρόκειται για «κίνηση εντυπωσιασμού από μια μικρή και συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα μια προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει στην ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως ανέφερε ο «κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι κοινοβουλευτικός έλεγχος».

Ο Ν. Αθανασάκης επιχείρησε με τις δηλώσεις του να ισορροπήσει ανάμεσα στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τη δυσφορία που σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε η κίνηση αυτή στον Γ. Παπανδρέου. Οπως υποστήριξε ο Ν. Αθανασάκης δεν υπήρξε συνεννόηση για την κατάθεση της ερώτησης ανάμεσα στους έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου ούτε και με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δ. Ρέππα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ