Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Αποτελεί κήρυξη πολέμου κατά των λαϊκών ελευθεριών

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) σε σχετική απόφασή του, αναφερόμενο στην προσφορά των κομμουνιστών τονίζει: «Οι λαοί της Ευρώπης, ο ελληνικός λαός έχουν πλούσια και πικρή εμπειρία, έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την απόκρουση του φασισμού. Ψυχή της παλλαϊκής αυτής αντίστασης ήταν οι κομμουνιστές. Οι ναυτεργάτες γνωρίζουν την προσφορά της ΟΕΝΟ και των κομμουνιστών, στο συμμαχικό αγώνα κατά του φασιστικού άξονα, τη συμμετοχή στις νηοπομπές, το θρυλικό σύνθημα "κρατήστε τα πλοία εν κινήσει", τις εκατόμβες νεκρών».

Σχετικά με το μνημόνιο αναφέρεται: «Ονομάζουν έγκλημα την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τη λαϊκή εξουσία. Είναι η κήρυξη πολέμου των ιμπεριαλιστών, όχι μόνο ενάντια στα κομμουνιστικά κόμματα που δεν έχουν σκύψει το κεφάλι, στους κομμουνιστές ή στον κομμουνισμό είτε ως οικοδόμηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, είτε ως κοσμοθεωρία και ιδεολογική πηγή πάλης και διεκδίκησης της εξουσίας από την εργατική τάξη, αλλά και σε όλους όσοι αγωνίζονται και αντιστέκονται στα αντιδραστικά, αντιδημοκρατικά και αντεργατικά σχέδιά τους».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων NAT (ΠΕΣ - ΝΑΤ), με ομόφωνη απόφασή του καταδικάζει τα προωθούμενα αντικομμουνιστικά μέτρα και επισημαίνει: «Στόχος τους είναι όποιος αντιστέκεται, καθένας που αμφισβητεί τη "σιδερένια φτέρνα". Απώτερη επιδίωξη είναι το ολοκληρωτικό σάρωμα κάθε κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος των λαών, η επαναφορά συνθηκών που "όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά"». Και καταλήγει: «Απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση, τους βουλευτές, να μην ξεχάσουν το αίμα που χύθηκε ενάντια στο φασισμό και ναζισμό, αλλά και πρόσφατα ενάντια στην εφτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας. Εχουν υποχρέωση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο μνημόνιο και να επιβάλουν την απόσυρσή του».

Σε απόφασή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Αθηναϊκής Χαρτοποιίας «SOFTEX» σημειώνει: «Προσπαθούν να βγάλουν στην παρανομία όχι μόνο τους κομμουνιστές, αλλά κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο που θα αντιτάσσεται στην πολιτική τους. Προσπαθούν να απαγορεύσουν στους λαούς, το δικαίωμά τους, να αποφασίζουν για την τύχη τους. Προσπαθούν να απαγορεύσουν στην παγκόσμια Εργατική Τάξη, να αγωνίζεται και έτσι να την υποτάξουν για να αυξηθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων και παράλληλα να θησαυρίζουν οι καπιταλιστές. Προσπαθούν να "κατοχυρώσουν" την ιμπεριαλιστική τους εξουσία και στο μέλλον και να υποτάξουν τους εργαζόμενους και παραπέρα τους Λαούς». Και καταλήγει: «Εμείς οι εργαζόμενοι της Softex, που εδώ και 2 1/2 μήνες είμαστε στον αγώνα, ενάντια στα σχέδια των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη σύγχρονη αντικομμουνιστική εκστρατεία, που στόχο έχει και τους αγώνες μας».

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗΕ υπογραμμίζει: «Οι αντικομμουνιστικοί νόμοι και οι διώξεις περιέλαβαν σταδιακά κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε πατριώτη. Προετοίμασαν το έδαφος σκληρών, απάνθρωπων αντιλαϊκών πολιτικών, βάρβαρων πολέμων για την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών, σήμαναν την έλευση του φασισμού και άλλων αυταρχικών καθεστώτων. Ανάλογες επιδιώξεις φαίνεται πως υπάρχουν και σήμερα στη λογική της περαιτέρω εμπέδωσης της "νέας τάξης πραγμάτων"». Και καλεί «κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο άνθρωπο που προσδοκά και παλεύει για μια καλύτερη ζωή, κάθε δημοκράτη και πατριώτη, να αντισταθεί. Τώρα. Αποτελεί ιστορικό χρέος κάθε συνδικάτου και σωματείου να βάλει φραγμό στη σύγχρονη αντικομμουνιστική εκστρατεία που ξεδιπλώνεται». Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗΕ καλεί τα σωματεία - μέλη της να εκδώσουν ψηφίσματα, δελτία Τύπου καταδίκες του αντικομμουνιστικού μνημονίου.

Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας επισημαίνει: «Μέσω αυτής της απόφασης επιχειρείται η καταδίκη της δράσης του κομμουνιστικού κινήματος, η δράση των λαϊκών κινημάτων τις προηγούμενες 10ετίες, η συκοφάντηση του αγώνα των κομμουνιστών και κάθε αριστερού ανθρώπου, η εξίσωση του κομμουνισμού με τον ναζισμό (!), το ξαναγράψιμο της ιστορίας που έγραψαν οι λαοί της Ευρώπης με το αίμα τους με πρώτο αυτόν της Σοβιετικής Ενωσης με τα 25.000.000 νεκρούς στον πόλεμο κατά του φασισμού, η ποινικοποίηση και απαγόρευση κάθε σημερινής και αυριανής δραστηριότητας ενάντια στους εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης». Και προσθέτει: «Προειδοποιούμε και δηλώνουμε ανυπακοή στα κηρύγματα του ιμπεριαλισμού και των νεοφασιστών της ΕΕ. ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ».

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας τονίζει: «Οι αντικομμουνιστικοί νόμοι προετοίμασαν το έδαφος σκληρών, αντιλαϊκών, αντεργατικών πολιτικών, βάρβαρων πολέμων για την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών. Ανάλογες επιδιώξεις φαίνεται πως υπάρχουν και σήμερα στη λογική της περαιτέρω εμπέδωσης της "νέας τάξης πραγμάτων"». Και καλεί «κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο άνθρωπο που προσδοκά και παλεύει για μια καλύτερη ζωή, κάθε δημοκράτη και πατριώτη, να αντισταθεί τώρα. Αποτελεί ιστορικό χρέος κάθε συνδικάτου και σωματείου να βάλει φραγμό στη σύγχρονη αντικομμουνιστική εκστρατεία που ξεδιπλώνεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ