Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Αντιδρούν στην αντικομμουνιστική υστερία

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας επέδωσαν σύλλογοι φοιτητών και σπουδαστών στην πρεσβεία της χώρας

Τον τερματισμό της απαράδεκτης προσπάθειας του υπουργείου Εσωτερικών της Τσεχίας να θέσει εκτός νόμου την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας απαίτησαν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες παράσταση και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Τσεχίας.

Εκπρόσωποι από το σύνολο των σπουδαστικών συλλόγων, 23 φοιτητικοί σύλλογοι και ένας σύλλογος μεταπτυχιακών φοιτητών της Αττικής, συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία για να εκφράσουν την αγανάκτηση και την οργή τους για την αντικομμουνιστική υστερία που έχει ξεσπάσει και που, μεταξύ άλλων, εκφράζεται και με την επιχειρούμενη απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας.

Οι φοιτητές ζήτησαν από τον εκπρόσωπο της τσέχικης πρεσβείας να παραδοθεί το ψήφισμα στο υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας, παραδίδοντάς του επίσης και το ψήφισμα των συλλόγων ενάντια στο κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Ο εκπρόσωπος της πρεσβείας διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι θα παραδώσει το ψήφισμα το συντομότερο δυνατό. Εξήγησε ότι δε γνωρίζει αρκετά για το θέμα και επικαλέστηκε το πρόσχημα που έχει προβάλει και το υπουργείο Εσωτερικών, ότι δηλαδή οι οργανώσεις πολιτών δεν μπορούν να έχουν πολιτικούς στόχους.

«Από παντού ακούμε ότι η ΕΕ είναι δημοκρατική, ότι ζούμε σε δημοκρατικές χώρες. Εκείνο όμως που αποδεικνύεται είναι ότι οι "δημοκρατίες" αυτές δε χωράνε αυτούς τους νέους και αυτούς τους λαούς που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή», επισήμανε ο Θ. Μπενάτος, εκπρόσωπος του συλλόγου φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας. Διευκρίνισε ότι το ψήφισμα των συλλόγων απαιτεί την οριστική παύση της προσπάθειας απαγόρευσης της λειτουργίας της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας και όχι να πάρει το ζήτημα μια ακόμα αναβολή.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων επισήμαναν ότι σε περίπτωση που η δίωξη της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας συνεχιστεί, θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη συγκέντρωση ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, την Πέμπτη 19 του μήνα στα Προπύλαια και δήλωσαν αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν την προσπάθεια να μπει ο λαός στο «γύψο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ