ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Συγκρατημένη αισιοδοξία

Με συγκρατημένη αισιοδοξία υποδέχτηκε ο Τροντ Σόλιντ τα αποτελέσματα της κλήρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία έφερε τον Ολυμπιακό στον 6ο όμιλο με αντιπάλους τις Ρεάλ Μαδρίτης, Λιόν και Ρόζενμποργκ. Ο Νορβηγός τεχνικός απέφυγε τις «μεγάλες κουβέντες», ωστόσο τόνισε ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει βαθμούς από όλες τις άλλες και πως μαζί με τη Λιόν και τη Ρόζενμποργκ θα «κυνηγήσει» τη δεύτερη θέση του ομίλου. «Είμαι αισιόδοξος ακόμη και για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τη Ρεάλ στο Καραϊσκάκη» τόνισε στις δηλώσεις του ο Σόλιντ και συνέχισε: «Θα ήθελα μόνο να βρισκόμαστε σε μια καλή θέση, πριν από αυτό το ματς. Με Λιόν και Ρόζενμποργκ θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση». Σε ερώτηση αν υπήρχε μια ομάδα από αυτές τις τρεις, την οποία δε θα ήθελε στον όμιλο, κατονόμασε τη Ρεάλ. Σχετικά με τον όμιλο, αυτό που είπε ήταν: «Ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ δεν έχουν αρχίσει ακόμη αγώνες στο πρωτάθλημα. Η Λιόν παίζει ένα μήνα τώρα επίσημα παιχνίδια, ενώ η Ρόζενμποργκ βρίσκεται στο τέλος. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι καλή η ισορροπία στον όμιλο. Ωστόσο, είναι καλό που έχουμε πρώτα τη Ρόζενμποργκ στο Καραϊσκάκη και μετά τη Ρεάλ εκτός έδρας». Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τροντ Σόλιντ υπήρξε ποδοσφαιριστής της Ρόζενμποργκ, αργότερα έγινε προπονητής της, ενώ ήταν βοηθός προπονητή όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη νορβηγική ομάδα, στην πρώτη παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σχετικά με αυτό, ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας είπε: «Δεν είχα σκεφτεί ότι θα επέστρεφα ως αντίπαλος, αλλά έτσι είναι το πεπρωμένο. Πάντως, η Ρόζενμποργκ έχει προβλήματα και δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος». Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού: Ολυμπιακός - Ρόζενμποργκ (14/9), Ολυμπιακός - Λιόν 27/28-9, Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 18/19-10, Ρόζενμποργκ - Ολυμπιακός 1/2-11, Λιόν - Ολυμπιακός 22/23-11, Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 6/7-12.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα βρεθούν στο δρόμο ΠΑΟ και Ολυμπιακού

Eurokinissi

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα βρεθούν στο δρόμο ΠΑΟ και Ολυμπιακού
ΠΑΟ
Δύσκολο έργο

Στα... βαθιά αλλά όχι την άβυσσο, έριξε τον Παναθηναϊκό η κληρωτίδα. Από τη σχετική διαδικασία οι τριφυλλοφόροι τοποθετήθηκαν στον τρίτο όμιλο μαζί με τις Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) και Ουντινέζε (Ιταλία). Η πρωταθλήτρια Ισπανίας δε χρειάζεται ιδιαίτερη περιγραφή περί της αξίας της. Είναι γνωστή και αδιαμφισβήτη. Η γερμανική ομάδα, είναι φιλόδοξη και σαφέστατα ισχυρή, όχι όμως απριόρι αχτύπητη. Οσο για τους Ιταλούς - που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο θεσμό - δεν αποτελούν φόβητρο αλλά ούτε και αμελητέα ποσότητα. Αλλωστε και με την περσινή τους πορεία (4οι στο «Καμπιονάτο» έχουν δείξει ότι αξίζουν σεβασμού και προσοχής. Πάντως κατά τη μεταγραφική περίοδο μάλλον αποδυναμώθηκαν.

Στην πλευρά του Παναθηναϊκού, φυσικά δε χάρηκαν αλλά ούτε και απογοητεύτηκαν. Αναγνωρίζουν τις δυσκολίες, εκτιμούν όμως ότι μπορούν να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση. Ο μάλλον κορυφαίος, της αναμέτρησης με τη Βίσλα, Κώστας Χαραλαμπίδης, σχολίασε: «Είναι καλό ότι θα είναι δύσκολο το γκρουπ. Θα έχεις έτσι επιπλέον συναγωνισμό, θα μοιραστούν και οι βαθμοί και γενικά δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Επίσης, όταν έχεις να κάνεις με μια τόσο μεγάλη ομάδα, έχεις και λιγότερο άγχος και ίσως μπορείς με τον τρόπο αυτό να φτάσεις πιο εύκολα στο στόχο σου. Το πρώτο παιχνίδι (σ.σ. στο Ούντινε) είναι μέγιστης σημασίας, είναι το κλειδί. Σου δίνει ψυχολογία και σε βοηθάει για τη συνέχεια. Βέβαια, ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Εχεις επίσης να κάνεις με μια ομάδα που δεν είναι φόβητρο και επίσης γνωρίζει αρκετά πράγματα γι' αυτή και ο προπονητής μας».

Το πρόγραμμα των «πρασίνων» έχει ως εξής: Ουντινέζε - Παναθηναϊκός (14/9), Παναθηναϊκός - Βέρντερ Β. (27-28/9), Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα (18-19/10), Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός (1-2/11), Παναθηναϊκός - Ουντινέζε (22-23/11), Βέρντερ Β. - Παναθηναϊκός (6-7/12).

Νέες διακρίσεις

Συνεχίστηκαν και χτες οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών-τριών στο Πανευρωρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρίες που διεξάγεται στην πόλη Εσπο της Φινλανδίας. Αναλυτικά η συγκομιδή μεταλλίων ήταν: 2 χρυσά (Αλεξάνδρα Δημόγλου 100μ. κατηγορία 13, Αναστάσιος Τσίου σφαίρα κατηγορία 57), 2 ασημένια (Ανθή Καραγιάννη 100μ. κατηγορία 13, Ελένη Σμαριτάκη 100μ. κατηγορία 36) και 2 χάλκινα (Μηνάς Χαρακόπουλος σφαίρα κατηγορία 57, Συμεών Παλτσανιτίδης δίσκος κατηγορία 53).

ΠΑΟΚ
Πρόβλημα με Σικαμπάλα

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ήρθε να «πονοκεφαλιάσει» τον Νίκο Καραγεωργίου, ο οποίος πιθανότατα να μην έχει στη διάθεσή του για το παιχνίδι με την Ξάνθη τον Σικαμπάλα. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα, ωστόσο δύσκολα θα προλάβει τον αγώνα στη Θράκη.

Την ίδια μοίρα φαίνεται πως θα έχει και ο Ιφεάνι Ουντέζε, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί, με αποτέλεσμα να μη λογίζεται για το Σάββατο. Στα υπόλοιπα, ο Νίκος Καραγεωργίου μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αιγύπτιου Αζμί Αμίρ Μέγκαχεντ, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένιωθε.

Σε σχέση με τη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ, η μοναδική αλλαγή που προτίθεται να κάνει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι να χρίσει βασικό στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής τον Γιώτη Εγκωμίτη αντί του Αρμάντο Φουτσίνι.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Οι άλλοι όμιλοι του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ έχουν ως εξής:

1ος Ομιλος: Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Γιουβέντους (Ιταλία), Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)

2ος Ομιλος: Αρσεναλ (Αγγλία), Αγιαξ (Ολλανδία), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Τουν (Ελβετία)

4ος Ομιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Λιλ (Γαλλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία)

5ος Ομιλος: Μίλαν (Ιταλία), PSV Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Σάλκε 04 (Γερμανία), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

7ος Ομιλος: Λίβερπουλ (Αγγλία), Τσέλσι (Αγγλία), Αντερλεχτ (Βέλγιο), Μπέτις (Ισπανία)

8ος Ομιλος: Ιντερ (Ιταλία), Πόρτο (Πορτογαλία), Ρέιντζερς (Σκοτία), Αρτμέντια Πετρζάλκα (Σλοβακία)

Σήμερα το μεσημέρι στο Μονακό κληρώνει για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Σκόντα Ξάνθη και Αρη για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Τεστ στη Γερμανία

Με 14 παίκτες στη σύνθεσή της, η εθνική ομάδα ανδρών αναχώρησε χτες για το Ανόβερο, ενόψει της συμμετοχής της στο δεύτερο τουρνουά της προετοιμασίας της που θα διεξαχθεί στην πόλη Μπράουνσβαϊκ.

Την ελληνική αποστολή δεν ακολούθησαν οι τραυματίες Κώστας Βασιλειάδης και Παναγιώτης Βασιλόπουλος, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη θεραπεία τους στην Αθήνα και θα περιμένουν να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της Εθνικής την ερχόμενη Τρίτη.

Αντίθετα, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που δεν προπονήθηκε προχτές, ακολούθησε την αποστολή της Εθνικής, δε θα αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά με τη Γεωργία, αλλά θα τεθεί στη διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη για τους δυο επόμενους αγώνες με τη Λευκορωσία και τη Γερμανία.

«Θα παίξουμε ακόμα σε τρία, δύσκολα παιχνίδια. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ταχύτητα της ομάδας, να βελτιώσουμε το ρυθμό μας και να επιμηκύνουμε τη διάρκεια της καλής απόδοσής μας. Εχουμε χρόνο μπροστά μας και προχωράμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας» υποστήριξε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, λίγη ώρα πριν από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής.

Σενάρια για Δέλλα - Βρύζα

Δύο ακόμη πρωταθλητές Ευρώπης εμπλέκονται σε μεταγραφικά σενάρια. Ο Τραϊανός Δέλλας, που έμεινε ελεύθερος από τη Ρόμα και δεν έχει υπογράψει σε καμία ομάδα ακόμη, φέρεται να αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο της Μίλαν, που ετοιμάζεται να του προσφέρει τριετές συμβόλαιο. Οσο για τον Ζήση Βρύζα, βρίσκεται πολύ κοντά στη Νυρεμβέργη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Δέλλας δεν αποκλείεται τις προσεχείς ημέρες να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τη Μίλαν. Οπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, οι άνθρωποι των «ροσονέρι» έχουν πειστεί πως πρέπει να προχωρήσουν στη μεταγραφή ενός κεντρικού αμυντικού και βασικός υποψήφιος είναι ο Δέλλας.

Κερδοσκόποι...

Κάτω, λοιπόν, από το πρίσμα του άκρατου επαγγελματισμού, τον πακτωλό των χρημάτων που ξοδεύουν οι αμαρτωλές πολυεθνικές, αρχίζει η παράσταση του Τσάμπιονς Λιγκ στις 13 Σεπτέμβρη. Ενα ...τσίρκο, που, δυστυχώς, έχει μεταβάλει το λαοφιλέστερο των αθλημάτων σε ένα ανελέητο επιχειρηματικό αλισβερίσι που δεν έχει τελειωμό. Παρόντες και οι δύο μας εκπρόσωποι, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, με μοναδικό στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Με καθοδηγούμενους «στρατούς» οπαδών, που αντικατέστησαν τον απλό φίλαθλο. Τα αφεντικά του ποδοσφαίρου αποφασίζουν και διατάσσουν. Λανσάρουν ...χρυσάφι (προϊόν), που στην ουσία είναι, όμως, μπρούντζος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ