Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Δύσκολο έργο

Στα... βαθιά αλλά όχι την άβυσσο, έριξε τον Παναθηναϊκό η κληρωτίδα. Από τη σχετική διαδικασία οι τριφυλλοφόροι τοποθετήθηκαν στον τρίτο όμιλο μαζί με τις Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) και Ουντινέζε (Ιταλία). Η πρωταθλήτρια Ισπανίας δε χρειάζεται ιδιαίτερη περιγραφή περί της αξίας της. Είναι γνωστή και αδιαμφισβήτη. Η γερμανική ομάδα, είναι φιλόδοξη και σαφέστατα ισχυρή, όχι όμως απριόρι αχτύπητη. Οσο για τους Ιταλούς - που συμμετέχουν για πρώτη φορά στο θεσμό - δεν αποτελούν φόβητρο αλλά ούτε και αμελητέα ποσότητα. Αλλωστε και με την περσινή τους πορεία (4οι στο «Καμπιονάτο» έχουν δείξει ότι αξίζουν σεβασμού και προσοχής. Πάντως κατά τη μεταγραφική περίοδο μάλλον αποδυναμώθηκαν.

Στην πλευρά του Παναθηναϊκού, φυσικά δε χάρηκαν αλλά ούτε και απογοητεύτηκαν. Αναγνωρίζουν τις δυσκολίες, εκτιμούν όμως ότι μπορούν να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση. Ο μάλλον κορυφαίος, της αναμέτρησης με τη Βίσλα, Κώστας Χαραλαμπίδης, σχολίασε: «Είναι καλό ότι θα είναι δύσκολο το γκρουπ. Θα έχεις έτσι επιπλέον συναγωνισμό, θα μοιραστούν και οι βαθμοί και γενικά δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Επίσης, όταν έχεις να κάνεις με μια τόσο μεγάλη ομάδα, έχεις και λιγότερο άγχος και ίσως μπορείς με τον τρόπο αυτό να φτάσεις πιο εύκολα στο στόχο σου. Το πρώτο παιχνίδι (σ.σ. στο Ούντινε) είναι μέγιστης σημασίας, είναι το κλειδί. Σου δίνει ψυχολογία και σε βοηθάει για τη συνέχεια. Βέβαια, ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Εχεις επίσης να κάνεις με μια ομάδα που δεν είναι φόβητρο και επίσης γνωρίζει αρκετά πράγματα γι' αυτή και ο προπονητής μας».

Το πρόγραμμα των «πρασίνων» έχει ως εξής: Ουντινέζε - Παναθηναϊκός (14/9), Παναθηναϊκός - Βέρντερ Β. (27-28/9), Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα (18-19/10), Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός (1-2/11), Παναθηναϊκός - Ουντινέζε (22-23/11), Βέρντερ Β. - Παναθηναϊκός (6-7/12).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ