ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Αυγούστου 2005
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»
Στο δρόμο 135 εργάτες

Η εργοδοσία έκλεισε το εργοστάσιο λόγω «ανταγωνιστικότητας»

Αφού ρούφηξε τον ιδρώτα εκατοντάδων εργατών, αφού έστειλε στο θάνατο 6 εργάτες, τώρα η εργοδοσία κλείνει το κάτεργο ελέω «ανταγωνιστικότητας»...

Eurokinissi

Αφού ρούφηξε τον ιδρώτα εκατοντάδων εργατών, αφού έστειλε στο θάνατο 6 εργάτες, τώρα η εργοδοσία κλείνει το κάτεργο ελέω «ανταγωνιστικότητας»...
Στο δρόμο πέταξαν χτες 135 εργάτες τα «Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ» του ομίλου Στασινόπουλου, με τη φαιδρή δικαιολογία πως «δε βγαίνουν οικονομικά».

Οπως σημειώνει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της, το Σάββατο 27 του Αυγούστου, μετά από έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της θυγατρικής εταιρίας «Μεταλλουργεία ΑΕ», η διοίκηση προχωρά σε άμεσο κλείσιμο του εργοστασίου «...λόγω της επί μακρόν παρατεινόμενης έλλειψης παραγγελιών που προκλήθηκαν από τη συνεχώς αυξανόμενη ένταση του ανταγωνισμού, την παγκοσμιοποιημένη αγορά χαλυβδοσωλήνων μικρής και μεσαίας διαμέτρου».

Τα πρώτα «άσχημα» σημάδια για τους εργάτες των «Σωληνουργείων» ξεκίνησαν τον Απρίλη του 2004. Ενα χρόνο μετά το φοβερό έγκλημα της εργοδοσίας που έστειλε στον τάφο έξι εργάτες και σακάτεψε άλλους τρεις έπειτα από έκρηξη φιάλης προπανίου, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.

Τότε άρχισαν και οι πρώτες απολύσεις, που παρουσιάστηκαν ως εθελούσιες έξοδοι, με αποτέλεσμα μέσα σε ένα χρόνο, σταδιακά, να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο περίπου 60 εργαζόμενοι. Παρά τις επισημάνσεις της Γραμματείας Κορινθίας του ΠΑΜΕ για άμεση οργάνωση αγώνων κατά των απολύσεων και γενικότερα της ανεργίας στο νομό, που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου όχι μόνο αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά, αντίθετα, ζήτησε νέα προνόμια και χρηματοδοτήσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου με πρόσχημα «τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»!

Πριν από ένα μήνα, στα τέλη Ιούλη, η εργοδοσία έθεσε σε διαθεσιμότητα τους εργάτες χωρίς να αναφέρει πως στο εργοστάσιο ετοιμάζεται να μπει λουκέτο. Την περασμένη Πέμπτη τους ενημέρωσε πως τη Δευτέρα (χτες) θα ξεκινήσουν εκ νέου δουλιά. Ομως παρά τις διαβεβαιώσεις της επιχείρησης ότι η παραγωγή θα συνεχίσει κανονικά, χτες ο γενικός διευθυντής και ο προσωπάρχης, μαζί με νομικούς συμβούλους της εταιρίας, ανακοίνωσαν τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου.

Τα «Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ» είναι το τέταρτο κατά σειρά μεγάλο εργοστάσιο που κλείνει την τελευταία τριετία στην Κόρινθο μετά την ΕΛΒΙΟΧΥΜ (χυμοποιείο), την ΚΟΡΦΙΛ (κλωστοϋφαντουργείο) και τη ΒΕΚΚΑ (αλλαντοβιομηχανία).

Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους των «Σωληνουργείων» και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να συγκεντρωθούν σήμερα, Τρίτη 30 του Αυγούστου, μπροστά από την πύλη του εργοστασίου προκειμένου να καθορίσουν τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αμεση απάντηση από το ΠΑΜΕ

Στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚ Κορίνθου για το θέμα των απολύσεων, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ πρότεινε να εκφραστεί άμεσα η καθολική και αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων με κατ' αρχήν 24ωρη παγκορινθιακή πανεργατική απεργία και παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, με αίτημα: Πρώτον, άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου με ευθύνη της κυβέρνησης και, δεύτερον, δουλιά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση για απεργία και αποφάσισε να καλέσει την εργοδοσία σε τριμερή συνάντηση, με ...ενδιάμεσο σταθμό μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη.

ΛΑΡΙΣΑ
Στον «αφρό» οι εργοδότες, στο σκαμνί οι αγωνιστές!

Η εισαγγελέας της Λάρισας κάλεσε σε απολογία τον βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα και δυο ακόμα μέλη της ταξικής διοίκησης του ΕΚΛ, επειδή συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στις 26 Ιούλη

Με εντολή της εισαγγελέα Παρασκευής Σακούλα και μετά από σχετική έκθεση της Αστυνομίας, καλούνται σε απολογία στελέχη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, επειδή, ως όφειλαν, περιφρούρησαν την απεργία που είχε εξαγγείλει, στις 26 Ιούλη, η ΓΣΕΕ.

Ν' απολογηθούν καλούνται ο Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ και βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, ο Θ. Βάιος γενικός γραμματέας και ο Κ. Ριζούλης, αντιπρόεδρος. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η πολλοστή φορά που ο πρόεδρος του ΕΚΛ και βουλευτής του ΚΚΕ βρίσκεται στο στόχαστρο των αστυνομικών και δικαστικών αρχών μόνο και μόνο γιατί συμμετέχει στους αγώνες των εργαζομένων, κάνοντας το καθήκον του και ως στέλεχος του εργατικού κινήματος, αλλά και ως βουλευτής του Κόμματος της Εργατικής Τάξης. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι, μέχρι τώρα, γι' αυτή τη δραστηριότητά του έχει ζητηθεί τέσσερις φορές η άρση της βουλευτικής ασυλίας του!

Οι τρεις κληθέντες σε απολογία, μαζί με άλλους συναδέλφους τους είχαν πάει, την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας στις 26 Ιούλη, στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας, προκειμένου να περιφρουρήσουν την απεργία και να συνδράμουν τους εργαζόμενους που αντιμετώπιζαν πιέσεις κι εκβιασμούς της εργοδοσίας να γίνουν απεργοσπάστες. Στο χώρο της περιφρούρησης είχε καταφτάσει αστυνομική δύναμη, για να συνδράμει τους εργοδότες και, προφανώς, για να στήσει στη συνέχεια το σκηνικό της δίωξης σε βάρος των συνδικαλιστών του ταξικού εργατικού κινήματος.

Οι δικαστικές διώξεις στη Λάρισα έρχονται σε μια περίοδο που στην περιοχή έχει εξαπολυθεί ένα νέο μπαράζ απολύσεων σε βάρος των εργαζομένων. Οι άνεργοι στο Νομό Λάρισας ξεπερνάνε τις 15.000, ενώ τις τελευταίες μέρες έχουμε, εν εξελίξει, νέο κύμα απολύσεων. Συγκεκριμένα, η υαλουργία «ΒΑΛΑΒΑΝΗ» διακόπτει τη λειτουργία της κι απολύει 60 εργάτες, τη δραστηριότητά της στο νομό σταματάει η «ΕΛΛΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚ» (έχει αναλάβει έργα της ΔΕΗ) και πετάει στο δρόμο 50 εργάτες, χωρίς, μάλιστα, να τους δοθούν αποζημιώσεις, άδεια, επιδόματα κλπ. και το ίδιο περιμένει τους εργάτες της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ», η οποία μετά τις καλοκαιρινές άδειες υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης πρώτων υλών.

Και, χτες, έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση «Πελασγίς» απέλυσε τον συνδικαλιστή Δημήτρη Τζιάτζιο και, όπως ξεκαθάρισε στον Τ. Τσιόγκα ο ιδιοκτήτης της, δεν πρόκειται να πάρει πίσω την απόλυση. Να σημειώσουμε ότι η «ΠΕΛΑΣΓΙΣ», εδώ και πέντε χρόνια, προσλαμβάνει εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μετά από 11 μήνες τους απολύει, χωρίς αποζημίωση και τους επαναπροσλαμβάνει.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι στη Λάρισα, όπως και σ' όλη τη χώρα, οι εργοδότες «ξεσαλώνουν» και απολύουν σωρηδόν, εκμεταλλευόμενοι την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να αντιδραστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, να καταργούν εργασιακά δικαιώματα και εργατικές κατακτήσεις, να εκβιάζουν, να απειλούν και διώκουν τους εργαζόμενους.

Κι ενώ για όλα αυτά η Δικαιοσύνη αδιαφορεί, δε χάνει την ευκαιρία να διώκει τους πρωτοπόρους εργάτες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της τάξης τους και κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

«ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Αν δεν πληρώσει, δε δουλεύουμε!

Η μία μετά την άλλη, οι εργάτριες υπογράφουν το επισχετήριο εργασίας
Η μία μετά την άλλη, οι εργάτριες υπογράφουν το επισχετήριο εργασίας
Από χτες το ξημέρωμα, οι μηχανές στο εργοστάσιο ιματισμού της «Σεξ Φορμ» έχουν σταματήσει. Με μπροστάρη και οργανωτή την ταξική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην επιχείρηση υπέγραψε το επισχετήριο εργασίας, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα στην πορεία κλιμάκωσης του αγώνα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενες έδωσαν τη δική τους απάντηση στο προκλητικό δίλημμα που τόλμησε να τους απευθύνει η εργοδοσία. «΄Η λεφτά ή δουλιά. Διαλέγετε και παίρνετε» (!) έλεγαν από το τηλέφωνο στις εργάτριες οι καλοθελητές της διοίκησης, καταμεσής του καλοκαιριού, λίγες μέρες πριν ξανανοίξει το εργοστάσιο.

Στις 29 Ιούλη, η εργοδοσία ενημέρωσε αιφνιδιαστικά τις εργαζόμενες ότι από την 1η Αυγούστου θα έβγαιναν σε άδεια, χωρίς όμως να τους έχει καταβάλει το επίδομα και την εξόφληση του Ιούλη. Προκειμένου να κατευνάσει τις οργισμένες αντιδράσεις, υποσχέθηκε να καταβάλει το επίδομα και την εξόφληση μέχρι τις 8 Αυγούστου. Στις 10 του μήνα, οι εργαζόμενες βρήκαν στο λογαριασμό τους μόνο την εξόφληση. Είκοσι μέρες μετά - και ενώ χτες το εργοστάσιο αναμενόταν να ξαναλειτουργήσει μετά τη θερινή άδεια - η εργοδοσία χρωστάει ακόμα το επίδομα και το μισθό του Αυγούστου.«Η ίδια ιστορία με το Πάσχα επαναλαμβάνεται. Φύγαμε Μεγάλη Πέμπτη χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μας...» λένε οι εργάτριες, που πλέον δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τα σχέδια της εργοδοσίας και το μέλλον των 500 περίπου θέσεων εργασίας στον Ομιλο.

«Είναι πολιτικό το ζήτημα...»

Ολες περάσανε την άδεια με μισό μόλις μισθό, σχεδόν 350 ευρώ. «Οι υποχρεώσεις και τα δάνεια τρέχουν» λένε και οργίζονται με την ασυδοσία του εργοδότη και τις πολιτικές που τη φουντώνουν: «Είναι πολιτικό το ζήτημα. Μας λέει η επιχείρηση ότι δεν έχει λεφτά. Και η κυβέρνηση κατηγορεί τα κινέζικα. Μήπως και τις αποφάσεις για την εισαγωγή των κινέζικων οι ίδιες κυβερνήσεις δεν τις υπέγραψαν; Μήπως δεν ξέρουν οι υπουργοί τι συμβαίνει στα εργοστάσια και ότι ο κόσμος είναι απλήρωτος και χάνει τη δουλιά του; Αλλά για τους εργάτες δεν τους καίγεται καρφί». Αλλες θυμούνται το σεισμό, μια και η περιοχή των Λιοσίων χτυπήθηκε ιδιαίτερα το Σεπτέμβρη του 1999. «Τότε μας έδωσαν ένα ψωροδάνειο και πήραμε άλλα τόσα για να ξαναφτιάξουμε τα σπίτια μας. Μια ο σεισμός, μια ο εργοδότης...».

Ομόφωνη η απόφαση: Αν δεν ξοφλήσει τα δεδουλευμένα, καμιά δε θα πιάσει δουλιά!
Ομόφωνη η απόφαση: Αν δεν ξοφλήσει τα δεδουλευμένα, καμιά δε θα πιάσει δουλιά!
Από νωρίς χτες το πρωί, η εργοδοσία έχασε τον ύπνο της. Οι προϊστάμενοι έτρεχαν να μαζέψουν τις εργαζόμενες μέσα στο εργοστάσιο, δήθεν για να τους μιλήσει η διοίκηση. «Τα 'χουμε ξανακούσει. ΄Η πληρώνει ή δουλιά δεν έχει!». Ελάχιστες υπέκυψαν στον εκβιασμό της διεύθυνσης και πέρασαν την πύλη. Οι εκατοντάδες που έμειναν έξω, δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν. Η εργοδοσία επέβαλε σε όσες μπήκαν να χτυπήσουν την κάρτα τους και τις μάντρωσε σε μια από τις αίθουσες του εργοστασίου, χωρίς ποτέ να εμφανιστεί.«Συναδέλφισσες, ελάτε όλες κάτω. Με την ενότητα και τον αγώνα μας μόνο μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν παλεύουμε μόνο για τα δεδουλευμένα. Παλεύουμε για την ίδια μας τη δουλιά. Για να μην έχουμε την τύχη της "Τριούμφ" και της "Σίσσερ Πάλκο"» ακουγόταν η ντουντούκα έξω από την επιχείρηση. Κάποιες έκαναν το βήμα, μεταφέροντας το κλίμα της τρομοκράτησης που προσπάθησε να καλλιεργήσει η εργοδοσία στις λίγες εργαζόμενες που πέρασαν μέσα το πρωί.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Σήμερα, έξω από την πύλη του εργοστασίου, το επισχετήριο συμπληρώνεται με όσες από τις εργάτριες εγκλωβίστηκαν χτες από την εργοδοσία. Και την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, οι εργαζόμενες πραγματοποιούν τη Γενική τους Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα δράση τους.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Η μάχη δίνεται στους χώρους δουλιάς

Η αφίσα για το ταξικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Η αφίσα για το ταξικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Με περιοδείες και εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία, χώρους του ιματισμού, υπηρεσίες των ΟΤΑ, αλλά και στα χωριά της υπαίθρου συνεχίστηκε χτες η πανεξόρμηση που πραγματοποιούν οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη για να φτάσει παντού το κάλεσμα παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, αγρότες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, έμποροι, δηλώνουν την απόφασή τους να δυναμώσουν το ταξικό κίνημα. Να ορθώσουν το ανάστημά τους στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, μέσα από τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ με την ΠΑΣΥ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πραγματοποίησαν περιοδείες στο Ιδρυμα Αγιος Δημήτριος, στο Μηχανολογικό του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα ξενοδοχεία «Πεύκα», «Αστέρια» και «Νεφέλη», στην περιοχή του Πανοράματος, στα πολυκαταστήματα «Πράκτικερ» και «Χόντος», σε σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου και στη βιοτεχνία ιματισμού «ΟΣΚΑΡ».

Σήμερα προγραμματίζονται περιοδείες και εξορμήσεις στους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής» στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο ίδρυμα Αγιος Παντελεήμονας, στο Αρχιτεκτονικό του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Τράπεζα Πειραιώς και σε πολλούς ακόμη χώρους δουλιάς.

Παράλληλα με την πανεξόρμηση, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν τη δράση στη βάση των καθημερινών προβλημάτων που αναδεικνύονται στους χώρους δουλιάς μέσα από τη διαρκώς εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλο ένα τέτοιο παράδειγμα, που μάλιστα είχε θετική εξέλιξη, είναι η δράση του ΠΑΜΕ ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία του καπνεργοστασίου «SOCOTAB» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Η εργοδοσία είχε στείλει στο σπίτι τους περίπου 300 καπνεργάτες στο πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Τους σταμάτησε από τη δουλιά χωρίς να τους απολύσει και θα τους ξανάπαιρνε όταν τους χρειάζονταν, με κίνδυνο για τους εργάτες να μη συμπληρώσουν ούτε τα 100 μεροκάματα που απαιτούνται για να βγουν στο Ταμείο Ανεργίας. Μετά από δυναμικές παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ και προς την εργοδοσία και προς την Επιθεώρηση Εργασίας, τελικά χτες όλοι οι εργάτες επέστρεψαν στη δουλιά.


Σύναξη ... συμπαράστασης στον Λαναρά

Την πίστη τους στα σχέδια του Λαναρά διακήρυξαν για άλλη μια φορά οι αιρετοί του δικομματισμού, μέσα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Νάουσα. Στόχος της σύσκεψης που οργάνωσε ο δήμαρχος Νάουσας (εκλεγμένος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ) ήταν -όπως αναφέρεται και στη σχετική πρόσκληση - η συμβολή «στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης την οποία διανύει η ιστορική βιομηχανία της πόλης μας αλλά και το κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν εκατοντάδες οικογένειες της Νάουσας».

Ο μεγάλος νταλκάς για τη στήριξη της εργοδοσίας παραμένει σε προτεραιότητα. Μια και δήλωσαν πρόθυμοι να στηρίξουν τα σχέδια της εργοδοσίας για 30% μείωση του προσωπικού στα «Κλωστήρια Ναούσης», αρκεί ο όμιλος να ανοίξει τα χαρτιά του και να αποκαλύψει το σχέδιο για την εξυγίανση και την ανάπτυξή του. Ομως, η εργοδοσία τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα, χωρίς προσχήματα και τακτικούς ελιγμούς. Ετσι αποφάσισαν να προκαλέσουν νέα σύσκεψη, στην οποία να είναι παρόντες ο πρόεδρος του ομίλου, Θ. Λαναράς, και εκπρόσωποι των πιστωτριών τραπεζών!

Με αυτά τα τερτίπια προσπαθούν να εξασφαλίσουν την ανοχή των εργαζομένων ώστε να έχουν το χρόνο να τους πείσουν να δεχτούν την «οικειοθελή» απόλυσή τους.

Δήμαρχος Νάουσας, νομάρχης Ημαθίας και οι τρεις βουλευτές (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), από κοντά και ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου Γ΄ έπαιξαν το παιχνίδι θέλοντας να το γυρίσουν υπέρ της εργοδοσίας.

Αποκαλυπτικότερος όλων ήταν ο Α. Ραπτόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου Γ΄, ο οποίος δήλωσε απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της εταιρίας, πως αν κάθονταν να συζητήσουν πέρσι για το πώς θα βγει ο όμιλος από την κρίση, θα μπορούσαν να βρουν λύση και σε δύο χρόνια θα είχαν φύγει περισσότεροι από το 30%!

Καμία ανοχή στα σχέδια της εργοδοσίας

«Δε συζητάμε τη μείωση του προσωπικού», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, Χ. Τρεμπελής, και κάλεσε τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και τους βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να ταχθούν χωρίς ταλαντεύσεις στο πλευρό των εργαζομένων. Να στηρίξουν τις διεκδικήσεις τους για να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, για μέτρα προστασίας των ανέργων για όσο διάστημα είναι άνεργοι.

Νεκρός στο κάτεργο

Την ώρα που οι εργαζόμενοι των Σωληνουργείων στην Κόρινθο έβλεπαν την πόρτα της ανεργίας, ένας συνάδελφός τους στην επιχείρηση αλουμινίου ΕΒΙΕΠ στη Θήβα, εργοστάσιο και αυτό του Στασινόπουλου, άφηνε την τελευταία του πνοή πάνω στο μεροκάματο. Ο 39χρονος Τάσος Χατζηβασιλείου, πατέρας ενός παιδιού, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο εργοστάσιο. Μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν είχε αποσαφηνιστεί αν ο θάνατός του οφείλονταν σε ηλεκτροπληξία ή σε πτώση από ύψος...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ