Τρίτη 30 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Η μάχη δίνεται στους χώρους δουλιάς

Η αφίσα για το ταξικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Η αφίσα για το ταξικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Με περιοδείες και εξορμήσεις σε πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία, χώρους του ιματισμού, υπηρεσίες των ΟΤΑ, αλλά και στα χωριά της υπαίθρου συνεχίστηκε χτες η πανεξόρμηση που πραγματοποιούν οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη για να φτάσει παντού το κάλεσμα παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, αγρότες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, έμποροι, δηλώνουν την απόφασή τους να δυναμώσουν το ταξικό κίνημα. Να ορθώσουν το ανάστημά τους στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, μέσα από τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ με την ΠΑΣΥ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πραγματοποίησαν περιοδείες στο Ιδρυμα Αγιος Δημήτριος, στο Μηχανολογικό του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα ξενοδοχεία «Πεύκα», «Αστέρια» και «Νεφέλη», στην περιοχή του Πανοράματος, στα πολυκαταστήματα «Πράκτικερ» και «Χόντος», σε σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου και στη βιοτεχνία ιματισμού «ΟΣΚΑΡ».

Σήμερα προγραμματίζονται περιοδείες και εξορμήσεις στους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής» στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο ίδρυμα Αγιος Παντελεήμονας, στο Αρχιτεκτονικό του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Τράπεζα Πειραιώς και σε πολλούς ακόμη χώρους δουλιάς.

Παράλληλα με την πανεξόρμηση, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν τη δράση στη βάση των καθημερινών προβλημάτων που αναδεικνύονται στους χώρους δουλιάς μέσα από τη διαρκώς εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλο ένα τέτοιο παράδειγμα, που μάλιστα είχε θετική εξέλιξη, είναι η δράση του ΠΑΜΕ ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία του καπνεργοστασίου «SOCOTAB» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Η εργοδοσία είχε στείλει στο σπίτι τους περίπου 300 καπνεργάτες στο πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Τους σταμάτησε από τη δουλιά χωρίς να τους απολύσει και θα τους ξανάπαιρνε όταν τους χρειάζονταν, με κίνδυνο για τους εργάτες να μη συμπληρώσουν ούτε τα 100 μεροκάματα που απαιτούνται για να βγουν στο Ταμείο Ανεργίας. Μετά από δυναμικές παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ και προς την εργοδοσία και προς την Επιθεώρηση Εργασίας, τελικά χτες όλοι οι εργάτες επέστρεψαν στη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ