ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
Σελ. /32
Την Τετάρτη στη ΔΕΘ η Αλέκα Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9

18:00 Επίσκεψη στο χώρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), συνάντηση με τη διοίκηση και περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο.

20:30 Ομιλία σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σκύδρας.

Την ΠΕΜΠΤΗ 15/9

09:00 Συνάντηση με τη διοίκηση και ομιλία σε εργαζόμενους του Σωματείου Συμβασιούχων «Ολυμπιακής Αεροπορίας».

09.30 Συνάντηση με τη διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

10:00 Συνάντηση με τη διοίκηση και εργαζόμενους του Σωματείου Μόνιμων Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

12.30 Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ.

20:00 Ομιλία σε εκδήλωση της ΚΟΘ, που πραγματοποιείται στο χώρο της Αποθήκης 1 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Ζητάνε «συμπαράταξη» με το ΠΑΣΟΚ για άλλα 20 χρόνια λιτότητας

Συνάντηση χτες Γ. Παπανδρέου με ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Οι εργαζόμενοι δε χρειάζονται καμιά ταξική συσπείρωση και κινητοποίηση! Αρκεί να συμπαραταχτούν με το ...ΠΑΣΟΚ!

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν χτες αμφότεροι, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι «πράσινοι» συνδικαλιστές των ηγεσιών των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αφορμή η συνάντηση των δύο οργανώσεων με τον Γ. Παπανδρέου, μία συνάντηση που κύλησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ...κάτι να κάνει πίσω από την οθόνη του κομπιούτερ του και τους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να παριστάνουν ότι μεταφέρουν αιτήματα εργατών στην πλάτη της οθόνης που είχαν μπροστά τους!

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ θα επιδιώξει «τη συμπαράταξη πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων» - φωτογραφίζοντας το ΠΑΣΟΚ - για να «αντιπαρατεθεί οργανωμένα και ισχυρά» στις κυβερνητικές επιλογές. Ξεχνώντας ότι μόλις λίγες μέρες πριν, την προηγούμενη Παρασκευή, ο πρόεδρος των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας, Γ. Μυλωνάς, μετά τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου, δήλωνε: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μας υποστηρίζει στα βασικά μας θέματα». Για όσους δε θυμούνται, οι βιομήχανοι ζήτησαν να γίνει ζώνη ελεύθερου εμπορίου στα σύνορα, όπου οι εργάτες από βαλκανικές χώρες θα δουλεύουν με όρους εργασιακού μεσαίωνα.

Από την πλευρά του ο Ε. Βενιζέλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε στη συνάντηση, με δήλωσή του απέφυγε να ταχθεί ενάντια στην πολιτική που ενισχύει την «ανταγωνιστικότητα» και την «παραγωγικότητα», πολιτική προς όφελος της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, και επέλεξε να παρουσιάσει ως εχθρό την «τυφλή πολιτική του κ. Καραμανλή», που «αναγορεύει σε εσωτερικό εχθρό τους εργαζόμενους».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρου, ο οποίος ανέφερε ότι «απαιτείται μια ριζοσπαστική πολιτική, η οποία να ανατρέπει το κάρφωμα των εργαζομένων στη λιτότητα», και συμπλήρωσε ότι «σε αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζομένων χρειάζεται ευρύτατη πολιτική υποστήριξη». Ο ίδιος φαίνεται να ξεχνά πως έχει πρωτοστατήσει στο κάρφωμα των εργαζομένων στο ταμπλό της μακρόχρονης λιτότητας που φέρνει και τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τα προεδρεία των ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ και σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους συζητήθηκε «το εισόδημα του αγρότη» και η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ.

Τριήμερο αγωνιστικής παρέμβασης
  • Σήμερα η συνέντευξη του ΠΑΜΕ για το πλαίσιο διεκδικήσεων
  • Αύριο βαλκανική διάσκεψη συνδικαλιστών
  • Το Σάββατο το συλλαλητήριο από την πύλη του λιμανιού

Με ένταση των περιοδειών σε όλους τους χώρους δουλιάς και με τη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ σήμερα, ξεκινούν οι εκδηλώσεις των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ που θα κορυφωθούν το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη με το συλλαλητήριο αντίστασης στην πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από την κεντρική πύλη του Λιμανιού.

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) ΕΒΕ, δείχνουν το δρόμο του συντονισμένου αγώνα που πρέπει να βαδίσει ο εργαζόμενος λαός, για να απαντήσει συνολικά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται σε κάθε πτυχή της ζωής του, της δουλιάς, της μόρφωσης και της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να οργανώσει αύριο τη συνδικαλιστική διάσκεψη με εκπροσώπους των βαλκανικών Συνδικάτων. Στο δρόμο της συνεργασίας για την ταξική αντεπίθεση της εργατικής τάξης απέναντι στους εκμεταλλευτές της, που αφού διέλυσαν τα Βαλκάνια τώρα κλέβουν τον πλούτο της περιοχής και ξεζουμίζουν την εργατική δύναμη των λαών της.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας και της Θράκης, να μετατρέψει το βήμα του συλλαλητηρίου σε κορυφαίο σταθμό της δράσης του ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης που δέχεται. Να σηματοδοτήσει την απόφασή του για συνέχιση της πάλης για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Και με τη μαζική συμμετοχή του να στείλει μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα και απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που καθημερινά σέρνουν το κίνημα σε νέες υποχωρήσεις, στηρίζοντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από κάθε κλάδο δουλιάς, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης συσπειρώνονται κάτω από το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων και οργανώνουν τη μαζική παρουσία τους στο συλλαλητήριο.

Οι Οικοδόμοι, προετοιμάζουν δυναμική παρουσία και προγραμματίζουν προσυγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στα γραφεία του Συνδικάτου στη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα θα κινηθούν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην προσυγκέντρωση της Κλαδικής ΠΑΜΕ ΟΤΑ στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Στη συνέντευξη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που θα δοθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί το πλαίσιο διεκδικήσεων για το 2006, που απαντά στις πραγματικές ανάγκες του εργαζόμενου λαού και τα δικαιώματά του στην υγεία, την παιδεία, το εισόδημα, για σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Βαλκανικά Συνδικάτα

Αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Παύλου θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη με τη συμμετοχή βαλκανικών Συνδικάτων. Θα συμμετέχουν από την Αλβανία ο Αλέξι Γιανάκι, συνδικαλιστής εργάτης - οικοδόμος, από τη Σερβία ο Λιουμπίζα Βούζαζιτς, συνδικαλιστής, μέλος της διοίκησης της εργατικής οργάνωσης FIDELINKI και από τη Βουλγαρία ο Ερμακ Ντίμοβ, γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης OCCOB, συνοδευόμενος από τους συνδικαλιστές Πίριν Νεστόροφ, Πέτρο Πέτκοφ και Σεργκέι Γκριγκόροφ.

Από το ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Γραμματείας και συνδικαλιστές από τους κλάδους των Εμφιαλωμένων Ποτών, της Κλωστοϋφαντουργίας και των Καπνεργατών.

ΠΑΣΟΚ
Μπαρούφες η «Μαύρη Βίβλος»

Με ύμνους στην ανταγωνιστικότητα και φραστική αντιπαράθεση για την ποιότητα της διαχείρισης

Εντείνοντας το δικομματικό καυγά και αναλώνοντας την κριτική τους στις «διαχειριστικές ικανότητες», στις «λογιστικές αλχημείες» και στη «δημιουργική λογιστική» της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ ...επιτέθηκε χτες στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική.

Με προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομίας, η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπανδρέου, και ο συντονιστής του Τομέα Οικονομικών Υποθέσεων της ΚΟ του κόμματος, Γ. Φλωρίδης, επιχείρησαν να συγκαλύψουν την πολιτική ταύτιση του κόμματός τους με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Παρουσιάζοντας ένα κείμενο με τίτλο «Τα μεγάλα ψέματα της ΝΔ για την οικονομία», οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό ότι «ασκεί ανάλγητη πολιτική», η δε Β. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι «η ελληνική οικονομία χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές».

Μάλιστα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές της κυβέρνησης μεταφέρουν εισοδήματα από τους πολλούς στους λίγους και αποδιαρθρώνουν τις εργασιακές σχέσεις», αλλά, την ίδια στιγμή, προασπιζόμενη τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, όπως ακριβώς και η κυβέρνηση, τόνισε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις «που θα βελτιώνουν τον ανταγωνισμό στις αγορές», «θα προωθούν την επιχειρηματικότητα», «θα αναβαθμίζουν το επίπεδο της εκπαίδευσης». Ακόμα και όταν η ίδια ρωτήθηκε για το αν το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ, με πρώτη την «άρση της μονιμότητας», έκανε λόγο για «πρόβλημα λειτουργίας πολλών ΔΕΚΟ» και τόνισε ότι περιμένει τις κυβερνητικές προτάσεις για να τοποθετηθεί το κόμμα της...

Παράλληλα, τόσο η Β. Παπανδρέου όσο και ο Γ. Φλωρίδης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «διαφθορά», «προσλήψεις γαλάζιων παιδιών», που «αύξησαν το σπάταλο κράτος». Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν εκ νέου από την κυβέρνηση να δώσει το επίδομα θέρμανσης και κατηγόρησαν τους αρμόδιους υπουργούς για «ανικανότητα» και «ανειλικρίνεια» στο συγκεκριμένο θέμα.

Από την πλευρά του ο Γ. Φλωρίδης ισχυρίστηκε ότι η οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε μια «χώρα με όνομα και λεφτά», ενώ η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ «κατάντησε τη χώρα στο περιθώριο». Επίσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις για τις αυξήσεις των συντάξεων και του ΕΚΑΣ.

Περιοδείες στους χώρους δουλιάς

Σε δεκάδες χώρους δουλιάς θα περιοδεύσουν σήμερα και αύριο τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, ολοκληρώνοντας την πανεξόρμηση που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Εκατοντάδες εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για πανεργατικό ξεσηκωμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου έχει φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους και πολλοί από αυτούς δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν τη θέση στους στο ταξικό κίνημα.

Ο κύκλος πλατιάς ενημέρωσης του εργαζόμενου λαού της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή με μια πρωτότυπη πανεξόρμηση με θεατρικά δρώμενα που οργανώνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων με τη συμμετοχή ηθοποιών της πόλης και θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι από τη Συμβολή των Οδών Ερμού με Βενιζέλου.

Αναλυτικά, σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη εξορμήσεις και περιοδείες θα γίνουν: Στην ΕΛΒΟ, στον ΟΤΑ Πυλαίας, στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στο Φοίνικα, στο εργοτάξιο και τα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στα καταστήματα του ΟΤΕ σε Βαρδάρι και Ερμού, στα καταστήματα της ΔΕΗ σε Ανάληψη, Αγίου Δημητρίου, Δόξα, στον τομέα Ασφαλιστικού και στα συνεργεία της ΔΕΗ στον Εύοσμο. Στα ξενοδοχεία «Καψής» και «Μακεδονία Παλλάς», στο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, και στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, στα εμπορικά καταστήματα «Λαμπρόπουλος», «Φωκά», «ΦΕΝΑ»

Αύριο, Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη: Στον ΟΤΑ Θέρμης, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, στα εργοστάσια μετάλλου «ΧΑΞΜΑΝ» και «ΔΙΕΚΑΤ», στα εμπορικά καταστήματα «ΤΖΑΜΠΟ», «ΧΟΝΤΟΣ», «Απολλώνια», στις μεταφορικές εταιρίες, στα ξενοδοχεία «Γκραντ Παλλάς» και «Βεργίνα», στον ΟΣΕ (εργοτάξιο, μηχανοστάσιο και γραφεία), στο κατάστημα του ΟΤΕ στη Σταυρούπολη και στο πρακτορείο της ΔΕΗ στην Καλαμαριά, στα τμήματα υπόγειων δικτύων της ΔΕΗ, στις αποθήκες της ΔΕΗ στην Αγχίαλο και στο πρακτορείο της ΔΕΗ στην περιοχή Λευκού Πύργου.

ΟΕΚΙΔΕ
Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας στους κλωστοϋφαντουργούς της Μακεδονίας και της Θράκης

Κάλεσμα σ' όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και ιδιαίτερα στους συναδέλφους από τα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο αντίστασης και διεκδίκησης που διοργανώνουν το Σάββατο το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ, με αφορμή τη ΔΕΘ, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ).

«Οι τελευταίες εξελίξεις στα "Κλωστήρια Ναούσης", στην "Τριούμφ", στη "Σεξ Φορμ", με πιο πρόσφατη το λουκέτο στα "Κλωστήρια Πρεβέζης", ένα πράγμα επιβεβαιώνουν», σημειώνει η Ομοσπονδία: «Οτι η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, που εφαρμόζει η ΝΔ σε συνέχεια εκείνης που άσκησε το ΠΑΣΟΚ, το μόνο που μπορεί να "εξασφαλίσει" στους εργαζόμενους είναι ανεργία, ένταση της εκμετάλλευσης, επέκταση του απλήρωτου μέρους της δουλιάς, μεγαλύτερη κλοπή του καθημερινού ιδρώτα. Κι όλα αυτά στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της "ανταγωνιστικότητας", που αποτελεί το Ευαγγέλιο της ΕΕ, των κομμάτων και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου».

Η ΟΕΚΙΔΕ τονίζει στο κάλεσμά της ότι «οι φετινές "εξαγγελίες" του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σε τίποτα δε θα διαφοροποιούνται από τις περσινές ή εκείνες που έκαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όταν το κόμμα τους βρισκόταν στην κυβέρνηση. Νέα προνόμια για το κεφάλαιο, νέα "μέτρα" και "μεταρρυθμίσεις" σε βάρος των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ένταση της αντεργατικής επίθεσης. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Κανέναν δεν μπορούν πλέον να κοροϊδέψουν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, αφού οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά στο πετσί τους τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής τους».

«Η συστράτευση με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη» τονίζει η Ομοσπονδία. «Οσο διευρύνεται το μέτωπο των εργαζομένων που αμφισβητούν και συγκρούονται με την κυρίαρχη πολιτική, όσο οι συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα αποδυναμώνονται, όσο περισσότερες γυρισμένες "πλάτες" εργαζομένων βλέπουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τόσο θα πληθαίνουν τα αναχώματα στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, προς όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων» καταλήγει η ΟΕΚΙΔΕ.

Από κάθε «γωνιά»

Μέχρι την τελευταία ώρα, σήμερα και αύριο, σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, αλλά και από το χώρο των εμπόρων, συνεχίζουν τις εξορμήσεις εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για να φτάσει το κάλεσμα αντίστασης, παντού. Παράλληλα, οργανώνουν τη συγκροτημένη μεταφορά του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της περιοχής που είναι αποφασισμένος να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η μεταφορά των διαδηλωτών από τη Μακεδονία και τη Θράκη θα γίνει με λεωφορεία που ήδη έχουν ναυλωθεί και θα ξεκινήσουν από όλες τις πόλεις της περιοχής. Συγκεκριμένα από:

Κοζάνη στις 4 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.

Πτολεμαΐδα στις 3.30 μ.μ. από τη Λαϊκή Αγορά.

Γρεβενά στις 3 μ.μ. από την πλατεία Λαχαναγοράς (Ωρολόι).

Καστοριά στις 3 μ.μ. από τα ΚΤΕΛ.

Φλώρινα στις 3 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.

Σέρρες στις 4.30 μ.μ. από τη Νομαρχία.

Κιλκίς στις 5 μ.μ. από το Δημοτικό Κήπο

Κατερίνη στις 5 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.

Νάουσα στις 5.30 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Βέροια στις 4.30 μ.μ. από την πλατεία Ωρολογίου.

Εδεσσα στις 4 μ.μ. από την πλατεία Ελευθερίας.

Σκύδρα στις 4.15 μ.μ. από την πλατεία ΤΑΧΙ.

Γιαννιτσά στις 4.45 μ.μ. από την Εγνατία (Δωδώνη).

Καβάλα στις 3 μ.μ. από το Δημοτικό Κήπο.

Δράμα στις 3 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.

Ξάνθη στις 2.30 μ.μ. από την πλατεία Ελευθερίας.

Κομοτηνή στις 2 μ.μ. από το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο»

Αλεξανδρούπολη στη 1 μ.μ. από το Δημαρχείο.

Ορεστιάδα στις 11.30 π.μ. από την κεντρική πλατεία.

Γ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Στο αντιλαϊκό «κοστούμι» αλλάζει μόνο ο ράφτης

«Ο κ. Καραμανλής και το κόμμα του έχουν ράψει κοστούμι μπλε βαθύ για τους εργαζόμενους. Ο κ. Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ προτείνουν κοστούμι βαθύ πράσινο. Το μοντέλο είναι το ίδιο. Μονάχα ο ράφτης αλλάζει». Αυτό δήλωσε ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αμέσως μετά τη συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Γ. Παπανδρέου. Οι εργαζόμενοι, τόνισε ο ίδιος, «ας μην εγκλωβίζονται σε αυταπάτες. Καμιά προσδοκία από τα κόμματα αυτά. Οσο πιο γρήγορα απεγκλωβιστούν τόσο καλύτερα. Και είναι μια ευκαιρία το Σάββατο στη ΔΕΘ να συσπειρωθούν όλοι με το ΠΑΜΕ και να διαδηλώσουμε ταξικά».

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Παροχές μόνο για την πλουτοκρατία

«Πακέτα» παροχών μόνο για την πλουτοκρατία και άγρια λιτότητα και «μεταρρυθμίσεις» για τους εργαζόμενους περιλαμβάνουν οι εξαγγελίες του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ.

Οσα επικοινωνιακά τρυκ, πυροτεχνήματα και φιλοδωρήματα και αν χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό επιτελείο δεν μπορεί να μασκαρέψει τη βαρβαρότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Με δεδομένες τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην ΕΕ για μείωση του ελλείμματος και της υλοποίησης της Στρατηγικής της Λισαβόνας, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για ψευδαισθήσεις αναφορικά με την ένταση της επερχόμενης αντιλαϊκής λαίλαπας.

Ο πρωθυπουργός θα φθάσει σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στη συνέχεια θα μεταβεί στο ξενοδοχείο «Πόρτο Καρράς» της Χαλκιδικής όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν. Αύριο το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 70ής έκθεσης με ομιλία του Κ. Καραμανλή στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Το Σάββατο θα επισκεφθεί τη Διεθνή Εκθεση ενώ θα έχει συναντήσεις αρχικά με τις διοικήσεις εταιριών και στη συνέχεια με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς». Το βράδυ θα εκφωνήσει τη βασική ομιλία για την οικονομική πολιτική, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ