Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
ΟΕΚΙΔΕ
Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας στους κλωστοϋφαντουργούς της Μακεδονίας και της Θράκης

Κάλεσμα σ' όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και ιδιαίτερα στους συναδέλφους από τα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο αντίστασης και διεκδίκησης που διοργανώνουν το Σάββατο το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ, με αφορμή τη ΔΕΘ, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ).

«Οι τελευταίες εξελίξεις στα "Κλωστήρια Ναούσης", στην "Τριούμφ", στη "Σεξ Φορμ", με πιο πρόσφατη το λουκέτο στα "Κλωστήρια Πρεβέζης", ένα πράγμα επιβεβαιώνουν», σημειώνει η Ομοσπονδία: «Οτι η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, που εφαρμόζει η ΝΔ σε συνέχεια εκείνης που άσκησε το ΠΑΣΟΚ, το μόνο που μπορεί να "εξασφαλίσει" στους εργαζόμενους είναι ανεργία, ένταση της εκμετάλλευσης, επέκταση του απλήρωτου μέρους της δουλιάς, μεγαλύτερη κλοπή του καθημερινού ιδρώτα. Κι όλα αυτά στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της "ανταγωνιστικότητας", που αποτελεί το Ευαγγέλιο της ΕΕ, των κομμάτων και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου».

Η ΟΕΚΙΔΕ τονίζει στο κάλεσμά της ότι «οι φετινές "εξαγγελίες" του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σε τίποτα δε θα διαφοροποιούνται από τις περσινές ή εκείνες που έκαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όταν το κόμμα τους βρισκόταν στην κυβέρνηση. Νέα προνόμια για το κεφάλαιο, νέα "μέτρα" και "μεταρρυθμίσεις" σε βάρος των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ένταση της αντεργατικής επίθεσης. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Κανέναν δεν μπορούν πλέον να κοροϊδέψουν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, αφού οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά στο πετσί τους τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής τους».

«Η συστράτευση με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη» τονίζει η Ομοσπονδία. «Οσο διευρύνεται το μέτωπο των εργαζομένων που αμφισβητούν και συγκρούονται με την κυρίαρχη πολιτική, όσο οι συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα αποδυναμώνονται, όσο περισσότερες γυρισμένες "πλάτες" εργαζομένων βλέπουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τόσο θα πληθαίνουν τα αναχώματα στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, προς όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων» καταλήγει η ΟΕΚΙΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ