Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι

Να διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλιά, χωρίς καμία απόλυση και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου με ευθύνη της κυβέρνησης και να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα και το επίδομα αδείας, ζητούν με Ερώτηση προς τον υπουργό Απασχόλησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές του Κόμματος, η «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» είναι μια ακόμα επιχείρηση που αγνοεί τις υποχρεώσεις της απέναντι σε εργαζόμενους, επικαλούμενη «οικονομικές δυσχέρειες». Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια συγκέντρωσε κέρδη εκατομμυρίων. Μάλιστα, ενώ οι εργαζόμενες έχουν ήδη προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, για να πάρουν τα δεδουλευμένα Αυγούστου και το επίδομα αδείας που τους χρωστούν, αλλά και να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους σε σταθερή δουλιά, η εργοδοσία προσπαθεί να εμποδίσει τον αγώνα τους με απειλές και εκβιασμούς.

Η κατάσταση που επικρατεί στη «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» είναι αποτέλεσμα της άρνησης αλλά και της αδυναμίας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσουν μια φιλολαϊκή πολιτική, που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για φτηνό και καλό ένδυμα. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που επιτρέπει την αξιοποίηση του κλάδου με μοναδικό κριτήριο την εξασφάλιση των υπερκερδών στους κεφαλαιοκράτες, υπογραμμίζουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ