Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
ΠΑΣΟΚ
Μπαρούφες η «Μαύρη Βίβλος»

Με ύμνους στην ανταγωνιστικότητα και φραστική αντιπαράθεση για την ποιότητα της διαχείρισης

Εντείνοντας το δικομματικό καυγά και αναλώνοντας την κριτική τους στις «διαχειριστικές ικανότητες», στις «λογιστικές αλχημείες» και στη «δημιουργική λογιστική» της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ ...επιτέθηκε χτες στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική.

Με προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομίας, η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπανδρέου, και ο συντονιστής του Τομέα Οικονομικών Υποθέσεων της ΚΟ του κόμματος, Γ. Φλωρίδης, επιχείρησαν να συγκαλύψουν την πολιτική ταύτιση του κόμματός τους με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Παρουσιάζοντας ένα κείμενο με τίτλο «Τα μεγάλα ψέματα της ΝΔ για την οικονομία», οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό ότι «ασκεί ανάλγητη πολιτική», η δε Β. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι «η ελληνική οικονομία χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές».

Μάλιστα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές της κυβέρνησης μεταφέρουν εισοδήματα από τους πολλούς στους λίγους και αποδιαρθρώνουν τις εργασιακές σχέσεις», αλλά, την ίδια στιγμή, προασπιζόμενη τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, όπως ακριβώς και η κυβέρνηση, τόνισε ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις «που θα βελτιώνουν τον ανταγωνισμό στις αγορές», «θα προωθούν την επιχειρηματικότητα», «θα αναβαθμίζουν το επίπεδο της εκπαίδευσης». Ακόμα και όταν η ίδια ρωτήθηκε για το αν το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ, με πρώτη την «άρση της μονιμότητας», έκανε λόγο για «πρόβλημα λειτουργίας πολλών ΔΕΚΟ» και τόνισε ότι περιμένει τις κυβερνητικές προτάσεις για να τοποθετηθεί το κόμμα της...

Παράλληλα, τόσο η Β. Παπανδρέου όσο και ο Γ. Φλωρίδης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «διαφθορά», «προσλήψεις γαλάζιων παιδιών», που «αύξησαν το σπάταλο κράτος». Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν εκ νέου από την κυβέρνηση να δώσει το επίδομα θέρμανσης και κατηγόρησαν τους αρμόδιους υπουργούς για «ανικανότητα» και «ανειλικρίνεια» στο συγκεκριμένο θέμα.

Από την πλευρά του ο Γ. Φλωρίδης ισχυρίστηκε ότι η οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε μια «χώρα με όνομα και λεφτά», ενώ η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ «κατάντησε τη χώρα στο περιθώριο». Επίσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις για τις αυξήσεις των συντάξεων και του ΕΚΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραμένει «κρυφός έρωτας» του ΠΑΣΟΚ (2006-04-11 00:00:00.0)
Φόρεσαν μάσκα υπερασπιστών του λαϊκού εισοδήματος (2005-11-23 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η «ανανέωση»... (2005-03-22 00:00:00.0)
Δήλωσε πίστη στο μεγάλο κεφάλαιο και τους νόμους της αγοράς (2005-03-08 00:00:00.0)
Συντηρεί και επαυξάνει την ονοματολογία (2004-11-17 00:00:00.0)
Στις ίδιες, γνωστές ρότες (2001-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ