Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ολοκληρώθηκε η «ανανέωση»...

Συνεχίζοντας την «ανανέωση» του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου όρισε χτες τους νέους συντονιστές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Οι «νέοι συντονιστές» ήρθαν να καλύψουν τις κενές θέσεις του κοινοβουλευτικού οργάνου, που προέκυψαν μετά τη «μετάθεση» των προηγούμενων συντονιστών στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προεδρεύει στα δυο συγκεκριμένα όργανα του ΠΑΣΟΚ, με τις «αλλαγές» των προσώπων επιχειρεί να στηρίξει το κλίμα της «αλλαγής» που καλλιεργεί ο ίδιος και ο κομματικός μηχανισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και όλη την περίοδο που ακολούθησε μετά από αυτό. Βέβαια, την ίδια στιγμή, οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν «αλλάζει», αλλά συνεχίζει και μάλιστα σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση να στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε από τη θέση της κυβέρνησης.

Ο χτεσινός διορισμός από τον Γ. Παπανδρέου του συντονιστικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ έδωσε «προαγωγή» σε κάποιους αναπληρωτές συντονιστές του προηγούμενου οργάνου που κατέλαβαν τη θέση του συντονιστή. Οι τρεις που προάχθηκαν ήταν ο Αν. Λοβέρδος, ο Γ. Φλωρίδης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ στη θέση αναπληρωτή παρέμεινε ο Ντ. Ρόβλιος και τη θέση του στο όργανο του ΠΑΣΟΚ έχασε ο Γ. Ανωμερίτης.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε το νέο όργανο, που θα συνεδριάσει σήμερα υπό την προεδρία του, να στελεχώσουν στον «Τομέα Μορφωτικών Υποθέσεων» σαν συντονιστής ο Αν. Λοβέρδος και αναπληρώτρια η Ευαγ. Σχοιναράκη. Στον «Τομέα Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων» ο Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Γ. Μαγκριώτης. Στον «Τομέα Οικονομικών Υποθέσεων» ο Γ. Φλωρίδης και ο Κ. Σπηλιόπουλος. Στον «Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων» η Ε. Χριστοφιλοπούλου και η Τ. Αντωνίου. Στον «Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης» ο Μ. Παπαϊωάννου και ο Ντ. Ρόβλιας. Στον «Τομέα Παραγωγής και Εμπορίου» η Ρ. Ζήση και ο Χρ. Πρωτόπαππας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ